Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldali választókhoz: nem árt gyanakodni, ha Dobrev Klára mosolyog

Horváth K. József

2020.10.02. 13:30

Ha Dobrev Klára mosolyog, az veszélyes.

Akkor valamit újfent le akarnak tolni az emberek torkán. Ja, hogy szinte mindig mosolyog? Hát, erről van szó... Dobrev mosolya mindig veszélyes. Mert az ember azt érzi, hogy valamit elfed. Legtöbbször talán épp a valóságot.

Tudják, mikor mosolygott legjobban Klára asszony tegnap az ATV Egyenes beszéd című műsorában?

Akkor, amikor az volt a kérdés, támadásként értékeli-e Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester és Fekete-Győr András Momentum-elnök minapi kijelentéseit, miszerint amennyiben Dobrev Klára lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, akkor a Fidesz fog nyerni.

Márki-Zay a Magyar Narancsban pontosan ezt jelentette ki: „ha Dobrev lesz a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az egyben azt is jelenti, 2022 után is Orbán Viktornak fogják hívni a miniszterelnököt”.

Fekete-Győr András pedig egy csokor virág helyett így kedveskedett Gyurcsány feleségének az Indexen: „Dobrev Klára vezetésével nem lehet nyerni.” Pont.

Nem tudom, önök hogy vannak vele, de nekem ezek a kijelentések sok mindent mondanak, csak azt nem, hogy a politikai közélet jeles ellenzéki szereplői felettébb bíznak Dobrev Klára nyerési esélyeiben.

A játszótéren a gyerekek között ez a párbeszéd egyszerűbben zajlik, az egyik kinyújtja a nyelvét arra, akit nem szeret, s odébbáll. A kocsmában nyilván másképp történne az eset, főleg egy-két pohár után. Ott a felmenők karcos emlegetését követően talán még egy pofon is elcsattanna. Arra azonban semmiképpen nem lehet számítani, hogy akár a megszégyenített gyerek, akár a kocsmai vitapartner a konfliktuson elmosolyodik, és kijelenti, hogy a vele szembeni ellenséges magatartást nem éli meg támadásnak.

Ehhez képest Dobrev Klára tegnap a tévéadásban elmosolyodott, s arra kérdésre, hogy támadásként értékeli-e a fenti nyilatkozatokat, úgy válaszolt:

„Ó, dehogy, egyáltalán nem élem meg támadásnak.”

Akkor miként éli meg, kedves Klára? Hízelgésnek? Fura gusztusa van. Hiszen itt elvben a 2022-es választáson a DK potenciális szövetségeseiről beszélünk. Úgy indulnának neki az egyik legvalószínűbb listavezetővel a csatának, hogy előtte kijelentik, Dobrevvel nem lehet nyerni?

Bár mi is jelenthet támadást egy olyan embernek, aki keményebb lépésekhez szokott? Mi jelenthet támadást annak, aki konfiskált zsidó villában él, akinek párja miniszterelnöksége idején a békés tüntetők szemét lövette ki, lovasrohamot, kardlapozást vezényelt ellenük? Szúrósnak szánt ellenséges nyilatkozatok? Ugyan már. Főleg, ha politikai erővel le lehet nyomni őket, ahogy tették ezt mindig. A Fővárosi Közgyűlés DK-s többségűvé tételétől kezdve az MSZP látványos bedarálásáig, és betöltéséig az ellenzéki kolbászba, ahol már ott puhul az LMP-től a Jobbikig mindenki. Lehet itt delirálni előválasztásról, demokratikus választói akaratról, de a borsodi hatos számú választókerület előválasztás nélkül „kinevezett” antiszemita jelöltje ennek ékes cáfolata.

Lássuk be, a szélsőséges bolsevik emlőkön nevelkedett Dobrev Klárának van oka átlépni az efféle kritikákon, és mosolyogni rajtuk. Úgyis az lesz, amit a DK akar.

Hogy ez tényleg sokakra nézve veszélyes? Az meg nem Dobrev szociális problémája.

Viszont a baloldali választóké annál inkább. És itt van a legnagyobb baj.

Kedves baloldali szavazók!

Legalább annyit szívleljenek meg ebből a kis történetből, hogy nem árt gyanakodni, ha Dobrev Klára mosolyog.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére