Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az önimádat büszke heverőjén fekve a Kapitány beosztottá minősítette Orbán Viktort

Horváth K. József

2022.01.19. 15:00

Márki-Zay Péter az ATV-ben tegnap nemes egyszerűséggel kijelentette, hogy márpedig lesz Orbánnal vita, és szó sincs arról, hogy ő Gyurcsány beosztottja lenne.

 

„Ha ugyanis hat párt és a civilek összefogtak, és látszik is, hogy egy csomó kérdésben nincs egyetértés, tehát nincs főnök, nincs beosztott sem” – tolta rendíthetetlen határozottsággal az emberek képébe az aktuális „igazságát”, amit a józan emberek egyszerűen ostobaságnak véltek. Ezek után joggal ugrik ide George Bernard Show okossága, ami így szól: „Nem tudom, élnek-e emberek a Holdon, de ha igen, akkor egészen biztosan a Földet használják elmegyógyintézetnek.”

Úgy hozta sors, hogy mai írásom egyébként is a honi líra és a magyar baloldal rideg valóságának hullámain fog ringatózni, mert a Kapitány egyszerűen erre kényszeríti a publicistát.

Kezdjük is a hódmezővásárhelyi polgármester által kierőszakolhatónak ítélt Márki-Zay-Orbán tévévitával.

Mivel indokolja ezt a nagyképű Kapitány? „Szerintem ha április 3-ig minden nap elmondjuk, hogy legyen vita, úgy gondolom, hogy Orbán nem menekülhet el egy vita elől.” Nem kicsi egóra vall ez a magabiztosság. Ezt a mérhetetlen öntudatosságot ha például Kosztolányi Dezsőével mérjük össze, akkor ott teljes mértékben indokolható, hogy a Költő a huszadik században című versében felsőfokon beszél önmagáról. Már első sor felütése is zseniális: „Az önimádat büszke heverőjén fekszem nyugodtan.” Nem érzik úgy, hogy Márki-Zay is ott heverészik legszívesebben. Holott József Attilával szólva „A semmi ágán ül szívem, kis teste hangtalan vacog, köréje gyűlnek szelíden s nézik, nézik a csillagok.” Még hogy nem beosztottja Gyurcsánynak. Akkor tessék mondani, miért nem szólt neki vissza, amikor Fletó így fogalmazott videójában: „És ha többségünk van a parlamentben, akkor majd mi választhatunk kormányfőt. Először parlament, először a többség, aztán a kormányfő. Ez a sorrend”. Azért mert nem mert a főnökkel vitatkozni? Mert tisztában volt vele, hogy a főnöknek igaza van? Nem úgy, mint neki, aki képes saját szavait is perceken belül megcáfolni. (Bár ezért Gyurcsány sem megy a szomszédba – a szerk.)

Ettől függetlenül egója a nyilvánosság előtt hatalmas, amin a nyakába akasztott kommunikációs, Simon András nevű póráz sem nagyon változtat. Nyilván azért, mert mi átlagemberek nem látunk bele a politikusok kártyájába. Krumplis Jakab is nagyfiút játszik, miközben sorra szűnnek meg a jobbikos alapszervezetek.

Kosztolányi ezt így fogalmazza meg: „És önmagamat önmagammal
mérem. (…) Szavam ha hull, tömör aranyból érem. Mindegyiken képmásom, mint királyé, s a peremén a gőgös írás: én.”

És úgy fest, Márki-Zay valóban elhiszi, hogy a gőgös írás az aranyérmen ő, s nem Kosztolányi. Ezért nála a vers címe nem Költő a huszadik században, hanem Politikus a XXI. században.

A Kapitány pofátlansága, öntudata olyan gigászi, hogy a tévénézők megtévesztése érdekében arra is képes, hogy Orbánt kezdje beosztottazni. Mondván: „De ha ez lenne a logika, akkor én miért állnék ki Orbán Viktorral. Akkor rögtön Putyint kellene hívni vagy a Kínai Kommunista Pártot.” Sejtetvén, hogy Orbán Putyin és Hszi-Csin-ping beosztottja. Jó helyen kapiskál Show, amikor azt írja, hogy a holdbéli emberek – ha élnek ott emberek – a Földet használják elmegyógyintézetnek.

Majd a teljesség kedvéért a Kapitány még kerekít egy ordas hazugságot, hogy a naiv néző eltátsa a száját és megemelje a kalapját nagysága előtt. „A magyar választópolgárok, amikor miniszterelnököt választanak, amikor kormányt és természetesen parlamentet választanak, akkor igenis joguk van, hogy ne hazugságokról szóljon a kampány, hanem tényekkel vitatkozzunk. Ezért ki kell állnia Orbán Viktornak, és kell hogy legyen egy nyílt, köztévében közvetített élő vita.” Ezzel az „okosságával” egyszersmind Gyurcsánynak is fügét mutat. Tudniillik most is ő maga hazudik, hiszen a választópolgárok nem választanak miniszterelnököt. A kormányfőt a parlamenti többség választja meg feltéve, ha lesz ilyen a baloldalon, ahogy azt Fletó az előválasztás után a miheztartás végett kerek-perec elmondta. Éppen ezt jelképezi az utcai plakátokon az a csöpp kis Gyurcsány-klón a Böszme karján, aki nem más, mint Mini Feri.

Szóval mérheti magát Márki-Zay önmagával, ettől még nem lesz Kosztolányi kaliberű szellemiség. Az ő szíve valóban a semmi ágán ül, kis teste pedig hangtalan vacog. S április 3-án este nem az ünneplő szavazók gyűlnek majd köréje, hanem a csillagok – ahogy a Reménytelenül című vers mondja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MZP újabb alternatív rezsicsökkentési javaslattal állt elő, Bush összetévesztette Irakot és Ukrajnát

MZP újabb alternatív rezsicsökkentési javaslattal állt elő, Bush összetévesztette Irakot és Ukrajnát

Nemcsak a törökök ellenzik a finnek és svédek NATO csatlakozását, az amerikai pénzügyminiszter szerint Oroszországnak kellene fizetnie a háború utáni helyreállítás költségeit.

Václav Klaus: Magyarország bebizonyította, hogy lehetséges a konzervatív politika győzelme

„Magyarország példája bebizonyította, hogy a konzervatív politika győzelme igenis lehetséges, és ez inspiráló” – jelentette ki Václav Klaus, Csehország korábbi elnöke és miniszterelnöke csütörtökön Budapesten.

Orbán Viktor fogadta az angolai UNITA elnökét

A magyar miniszterelnök és az angolai ellenzéki erő vezetője a Karmelita kolostorban tartott megbeszélést.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére