Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az olvasók is sokallják az Index hatásvadász pánikkeltését

HKJ

2020.02.28. 19:00

Folyik a pánikkeltés koronavírus ügyben a liberális médiában.

Az Index témával kapcsolatos cikkcunamiját már saját olvasójuk is sokallotta, s udvarias, de egyértelmű levélben kérte a pánikkeltő cikkek, címek visszafogását.

Íme az Index által külön írásban felhasznált olvasói levél részlete, amelyhez hasonló tartalommal több is érkezett a portálhoz. „Kedves Index szerkesztőség, A ma leközölt fotóik a boltok üres polcairól egyenes következménye azoknak a szándékosan hatásvadász és pánikkeltő cikkeknek és címeknek, amivel az utóbbi 3-4 napban tele van a címoldaluk.”

Reagálásban a portál nem tagadta az olvasó állítását, magyarázatában mintegy beismerte, hogy igen, ez így van. Pánikkeltő gyakorlatukat a koronavírusról szóló hírek közérdeklődésre számot tartó voltával magyarázzák, s úgy tesznek, mintha a „tízmillió hírszerkesztő” országában csak ez az út lenne egyedül járható a hiteles tájékoztatás érdekében. A beismerő vallomásnak az az üzenete, hogy nem érdekel bennünket, hogy pánikot keltünk-e, de ez érdekli az embereket, ezért toljuk a témát ilyen nagy terjedelemben. Akit nem érdekel, az lejjebb görgethet vagy olvashat mást.

Nem áll messze ez a szándék a 24.hu hírszerkesztőitől sem. A portál olyan nagyméretű fekete keretben hozza címoldalán a koronavírusos híreket, mintha a középkorban élnénk és pestisjárvány dúlna.

Sokan vannak azonban, akik egészen másként gondolkodnak a dologról. Egyik olvasónk például ma délben készült felvételeket küldött nekünk arról, hogy mennyire teli vannak az angyalföldi Ipoly utca és a Pannónia utca sarkán lévő szupermarket polcai. Jelezve, itt egyáltalán nincs pánikot érzékeltető, felvásárlásból adódó áruhiány. Egybecseng a tapasztaltakkal a nagyobb piaci szereplőket, az Aldi, Auchan, Lidl, Metro, Penny Market, Spar és a Tesco áruházakat képviselő szervezet, az Országos Kereskedelmi Szövetség állásfoglalása is.

Olvasónk felvétele

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére