Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az MSZP tojik a járványveszélyre: kongresszust tartanak

M. Kovács Róbert

2020.03.10. 15:00

Bár még a március 15-i állami ünnepségeket is lefújták, hogy csökkentsék a koronavírus-járvány terjedésének veszélyét, az MSZP egyelőre kitart amellett, hogy szombaton alapszabály-módosító kongresszust tartanak. Vicces, mert a DK meg betiltatná a kormánnyal az ezerfősnél nagyobb rendezvényeket. Hű, de egységes az ellenzék…

Egyelőre nem jött szóba, hogy a kialakult járványveszélyre tekintettel lefújná a március 14-ére, most szombatra tervezett kongresszusát az MSZP. A pártrendezvényt azért hirdette meg még februárban Tóth Bertalan pártelnök, hogy a küldöttek lehetővé tegyék az ő trónfosztását, hiszen a szocik is bevezetnék az egyre populárisabb társelnöki rendszert. Hogy vajon miért annyira fontos Magyarország számára, hogy járványveszély idején vörös tanácsot tartsanak, azt nehéz eldönteni. Pedig az biztos, hogy az újonnan létrehozandó társelnöki posztra eséllyel várományos Kunhalmi Ágnes vasárnap még megerősítette: várják a küldötteket a pártkongresszusra.

Az ember meg csak kapkodja a fejét, amikor néhány nappal a járványveszély idejére betervezett tömegrendezvény időpontja előtt Gyurcsányék előállnak az ötlettel: a kormány márpedig tiltsa meg a ezer főnél nagyobb tömeget megmozgató rendezvények megtartását. Azt nehéz elképzelni, hogy a Böszme emberei, akiknek többsége korábban még vörösben focizott, most meg azzal van elfoglalva, hogy szétcincálják a maradék MSZP-t, ne lennének tisztában vele: ha a Fidesz-kormány ennek eleget tesz, akkor fuccs az MSZP-dzsemborinak.

Az sokkal inkább elképzelhető, hogy a DK már tisztában van azzal is: a korábban még egy egész sportcsarnoknyi teret igénylő MSZP-küldöttgyűlés mai valós létszáma nem éri már el az ezret.

Az mindenesetre biztos, hogy a baloldali pártoknál aligha fogadták meg Orbán Viktor azon kérését, hogy a kialakult járványveszélyes helyzetet ne használják pártpolitikai célokra. Mert ha így lenne, akkor az MSZP is átgondolná a kongresszus megrendezését, és a DK-tól sem Varjú László „vájárológus” próbálná az ATV-n tévesen megbecsülni az egészségügyi ellátórendszerben rendelkezésre álló szájmaszkok és kórházi ágyak számát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére