Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az jó, ha egymást fojtogatja Gyurcsány és Karácsony

Horváth K. József

2021.09.06. 15:51

Imádni való pillanat. Az egyik oldalon Kulka János, Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Lakatos Márk, Cserhalmi György, Bródy János és a többi vörös pedigrés celeb, a baloldali Gyurcsány-show művészei együtt biztatnak az Élni hívlak című előválasztási kampánynótában a szavazásra, a másik oldalon pedig a DK nem győzi Karácsony fejére önteni a szutykot, hogy Dobrev Klára győzelmi esélyeit javítsa.

 

Imádni való az az egység, ahogy a szivárványkoalíció tagjai – kéz a kézben, a legnagyobb harmónia látszatát keltve – a színfalak mögött megfojtanák egymást egy kanál vízben. Ebből lesz aztán a hatékony kormányzás! Ja nem, az Isten mentsen meg bennünket tőle.

Karácsony Gergely videóbejegyzésben méltatlankodott is azon, hogy a Demokratikus Koalícióhoz közelinek mondott weboldal, az Europálya most éppen az ő miniszterelnök-jelölti esélyeit rongálja. „Ellenzékiként a félelmünk beigazolódott: Karácsony Gergely nem tudja legyőzni Orbán Viktort. Nem lehet csak Budapestről választást nyerni, ezért olyan miniszterelnök-jelölt kell, aki vidéken is népszerű!” Nem mondják ki ugyan, de nyilván Dobrev Klárára céloznak.

Erre KariGeri a következőket mondja videójában: „Az szerintem nem oké, hogy a Demokratikus Koalíció fizetett hirdetésben tolja a Századvég, értitek, a Századvég kutatását arról, hogy Orbán Viktor mennyire verhetetlen az ellenzéki jelöltek által, főleg általam.” Miközben a DK természetesen tagadja, hogy bármi köze lenne az Europálya nevű weboldalhoz, aközben Karácsony Gergely egyszerűen hazugságra utalt, amikor jelzi a szerinte a Demokratikus Koalíció által hirdetésben nyomatékosított adatot, hogy Orbán Viktor 20 százalékkal vezet Karácsonnyal szemben. Ennyivel többen szeretnék a jelenlegi kormányfőt a miniszterelnöki székben látni 2022 után, mint Karácsonyt. Hogy ez miért nem felel meg a valóságnak, arról persze hallgat a főpolgármester, mint ahogy Karácsonyon kívül senki más nem vonta kétségbe a Századvég felmérésének hitelességét. Karácsonynak egyszerűen be kéne látni, hogy az a sok hiba, amit az elmúlt időszakban elkövetett, az a számolatlan hazugság, a fővárost ellepő kosz és mocsok ide vezet.

Az persze érthető, hogy rosszul esik a főpolgármesternek, hogy ezt nemcsak a kormánysajtó nyomatékosítja, hanem az ő legszorosabb szövetségese, a Demokratikus Koalíció is.

Emlékezhetünk, az atlétikai vb-vel kapcsolatban is összeakasztották a bajuszt. Miután Karácsony bejelentette, hogy megvétózza a világbajnokságot, a DK sietett a nyilvánosság tudomására hozni, hogy ők már egy nappal korábban beadták a Fővárosi Közgyűlésnek hasonló tartalmú előterjesztésüket.

De hogy mennyire szúrja a karácsonyisták szemét Gyurcsányék áskálódása, azt Tordai Bence Párbeszéd-korifeus Facebook-bejegyzése is jól példázza. Bár ő kevésbé konkrét, mint főnöke, de üzenete így is egyértelmű: „A többi ellenzéki miniszterelnök-jelöltet fizetett hirdetésben savazni nem oké. Korrekt, méltányos versengésről volt szó.” Aztán, hogy Gyurcsányék is jól érezzék magukat, lehozta a közösségi oldalán az Országos Előválasztási Bizottság tájékoztatását, miszerint a leadott ajánlásokban Karácsony közel tízezerrel (41 513) vezet Dobrev (34 244) előtt.

Szóval megy a harc, keményen döfködik egymásba a bozótvágó halefeket, miközben az együttműködésről széles mosollyal nyilatkozva azt igyekeznek a közvélemény tudomásra hozni, hogy minden rendben van. Hogy ki hisz nekik, az más kérdés.

Bródyék meg közben felszabadultan éneklik az előválasztásra hívogató dalukat, amelyben rajtuk kívül már talán senki nem hisz.

Ilyenek ők ott, a baloldalon. A múlt sötét emberei.

Lássuk be, százszor jobb, ha egymás nyakát szorongatják, mint ha kormányon az általuk félrevezetett választókét fojtogatnák.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére