Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az időközi választások tanulsága, hogy a baloldalnak mindig van lejjebb

Schüller Márton Imre

2022.06.27. 14:00

Április 3. után és a mostani választás után nem nagyon lesz már hova hátrálniuk.

 

Tegnap 18 településen tartottak időközi választást. Ebből a Fidesz 16 helyen állított jelöltet, amiből 12-őt csont nélkül elvitt. Ezúttal a fővárosi légkör sem mentette meg a baloldali pozíciókat.

A baloldal összesen tudott két helyen nyerni. Ebből egy vidéken volt, egy a fővárosban. Budapesten viszont két körzetet is csúfosan elbuktak.

Néhány gyors gondolat erről a választásról.

  1. A baloldal a fővárosban is legyőzhető, mivel az embereknek előbb-utóbb ott is elege lesz az inkompetens vezetőkből. (Lásd Pikót most úgy hazaküldték, hogy attól koldul.)
  2. Jelenleg a baloldal semmilyen tanulságot nem szűrt le az április 3. után és az is kétséges, hogy van-e egyáltalán olyan, aki még bármit le tud szűrni.
  3. Április 3. olyan csapás volt, melyet még ha rátermett politikusok is lennének a baloldalon, akkor sem lenne egyszerű kiheverni. Így viszont minden egyes választással maximum a pozíciók védéséig juthatnak el. De még addig is csak nehezen.
  4. Ha politikai pártok éveken keresztül az összefogást építik, mint csodafegyvert, majd miután látványosan csütörtököt mond, egymás torkának esik, akkor maguk mutatják meg miért is alkalmatlanok.. Ez pedig az április választás után évekre előre meghatározza a vereségeiket. Az idő innentől választásról választásra a jobboldalnak dolgozik. Ezt láthattuk most is.

Karácsony Gergely Facebook-oldalán megpróbálta értelmezni az újabb vereséget. Szerinte a választók üzenete, hogy „ébresztő” és azt is gondolja, hogy még nem késő.

Itt már csak az a kérdés, hogy ő maga elhiszi-e ezeket. Ha igen, akkor az már csak azért is megnyugtató, mert a baloldalon az ilyenre mondják, hogy jó elemző lett volna.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ursula von der Leyen: az EU újabb szankciós csomagot javasolt Oroszországgal szemben

Ursula von der Leyen: az EU újabb szankciós csomagot javasolt Oroszországgal szemben

Mivel háborújával Oroszország továbbra is halált és pusztítást okoz Ukrajnában, az Európai Bizottság egy újabb szankciós csomaggal fokozni kívánja a nyomást Moszkvára – jelentette be Ursula von der Leyen, az uniós bizottság elnöke szerdán.

Egy gyászhír margójára: 2006. október 23-án nem Nagy László testét, a lelkét törték össze

Egy gyászhír margójára: 2006. október 23-án nem Nagy László testét, a lelkét törték össze

Meghalt Nagy László, a 2006-os gyurcsányi rendőrterror egyik áldozata. Alig ötven évesen, bár élete nem tegnap, Miklós napján, sokkal inkább 2006 őszén ért véget, miután a sajnálatos októberi rendőrroham alkalmával kilőtték az egyik szemét. Két másik áldozat segítségével idézzük fel egy tizenhat évvel ezelőtt végleg kisiklott élet utolsó stációit.

A hajdani Fregattban a borravalónak és a szocializmusnak is harangoztak

A hajdani Fregattban a borravalónak és a szocializmusnak is harangoztak

Voltak, vannak és minden bizonnyal még lesznek Budapesten pazar kivitelű, magas színvonalú vendéglátóipari üzemegységek. Olyanok, ahol finom az étel, jó az ital, pazar az enteriőr és a társaságra sem lehet panasz. Csak egy nehezen szavakba önthető valamit, az otthonos és bensőséges, törzsvendégek formálta hangulatot nem lehet újratervezni. Vagy ha mégis, hát az már nem lesz az igazi. Megpróbáljuk a régi szép idők néhány ikonikus helyét bemutatni, számba venni, szigorúan szubjektív szempontok szerint.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére