Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az idióták úgy látják, Karácsony nyaka körül szorulhat a hurok

Horváth K. József

2022.01.20. 14:00

Városháza-ügyben a főpolgármester szemlátomást egyre idegbajosabb.

Az egy dolog, hogy a vizsgálóbizottság ülésén trágár szavakat használ, de az már egyáltalán nem méltó egy főpolgármesterhez, hogy akkor is úgy beszél, ha tudja, hogy a jelen lévő média közvetítésével szavai perceken belül kikerülnek a nyilvánosság elé.

„Én azt állítom, hogy sz…rok rá, hogy mi van ezeken a hangfelvételeken” vágta oda Karácsony indulatosan a Városháza feltételezett eladását vizsgáló bizottság ülésén az őt kérdező bizottsági elnöknek. Annak a Kovács Péternek, akit a baloldali többségű bizottság választott meg erre a tisztségre. A szemlélő véleménye szerint azért, hogy kiderüljön éppen azon dehonesztáló állítások sokaságának a valóságtartalma, amelyek a hangfelvételeken hallhatók és nagyon rossz színben tüntetik föl a városvezetést. Jellemző módon Karácsony Gergely az egész ügyet ahhoz hasonlította, mintha valaki belecsinált volna a ventilátorba és mindenfelé repülne a fekália.

Kérem tisztelettel, ez a fekália a szavazókat éri.

Ez tehát így nem megy. Mint ahogy úgy sem, ahogy Kovács Péter bizottsági elnök Hír Tv-ben elmondott visszaemlékezéséből kiderül, hogy – „Karácsony összeesküvés-elmélete szerint, a külügyminiszterünk megrendelésére, aki Moszkvába utazott ezért, Putyinnal leegyeztette. Az orosz titkosszolgálat lehallgatta Bajnai Gordont. Meg a városházi embereket, és ezt kiszivárogtatta a Fidesznek. Aki ezt az összeesküvés-elméletet nem hiszi el, az teljesen idióta. (sic!)”

A főpolgármester tehát ahelyett, hogy válaszolna a logikus kérdésekre, hogy kiderüljön a valóság, igyekszik elterelni a figyelmet. Pedig látszólag a valóság kiderítésére hozták létre a vizsgálóbizottságot. Mégis folyamatosan azt az érzetet igyekeznek erősíteni a választókban, hogy egyáltalán nem erről van szó. A vizsgálóbizottságnak éppen az ellenkező célja lehet: be kell neki mutatnia, hogy nincs ügy, ők nem találtak semmit.

Ezért merészeli azt mondani Karácsony, hogy tesz a hangfelvételekre. Ezért tiltja meg a bizottság baloldali többsége, hogy azokat az embereket, akik megszólalnak a felvételeken meg se lehessen hallgatni, mondván Karácsony nem ismeri őket, kivéve Bajnait. Ezért szavazta meg a bizottság, hogy mit szabad kérdezni és mit nem, sőt azt is, hogy hány kérdést lehet egyáltalán föltenni. S ezért szakadhattak félbe rendre a bizottság ülései, mert hogy hogy nem a testület baloldali tagjai rendre a vége előtt távoztak, döntésképtelen állapotot idézve elő.

Karácsony tehát trágárkodással, összeesküvés elméletek felvázolásával, az orosz titkosszolgálat vissza-visszatérő emlegetésével próbálja elterelni a saját felelősségéről a figyelmet, a bizottság tagjai pedig – mint képzett asszisztensek – igyekeznek kivenni minden tisztázó eszközt a bizottság kezéből. Különböző eszközökkel szabotálják a valóság kiderítését. Az pedig hab a tortán, hogy az ügy egyik főszereplője, a vagyonkezelő vezetője előbb fegyelmit kapott azért, mert ismertette a Városháza ingatlanfejlesztési terveit befektetők előtt, majd jó munkájáért komoly jutalomban részesült. Miközben a Városháza közleménye leszögezi, hogy súlyosan hibázott.

Karácsony valójában most is ott akar tartani, ahol a kezdetben tartott, amikor azt mondta az Indexben a portál által nyilvánosságra hozott első beszámoló szerint, hogy nincs is ügy, s ő a jövőben nem is olvas ezért Indexet.

Majd meglátjuk. Kovács Péter szerint mindenesetre a testület végső határozata már akkor megszülethetett, amikor döntöttek a bizottság felállításáról.

Még szerencse, hogy az ügyben a nyomozó hatóság is végzi a munkáját, s amely nem valószínű, hogy ne venné komolyan, mi hangzik el a hangszalagokon.

Karácsony nyaka körül szorul a hurok, mondta Kovács Péter. Igaza lehet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Zelenszkij szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Az ukrán elnök szerint a kulcsfontosságú kikötőváros, Mariupol eleste ellenére az ukrán hadsereg komoly károkat okozott az orosz haderőnek.

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

Hosszú harc után orosz kézre került Mariupol. Kitiltották Oroszországból Bident, Blinkent és közel ezer más amerikait.

Az oroszok kitiltották Bident és közel ezer másik amerikait

Beutazási tilalmat rendelt el szombaton Oroszország 963 amerikai állampolgár, köztük Joe Biden elnök és Antony Blinken külügyminiszter ellen, és bővítette a kanadai tilalmi listát is – közölte szombaton az orosz külügyminisztérium, hozzátéve, hogy a jövőben is viszonozza az „ellenséges amerikai lépéseket”

Orbán Viktor: Mi a béke és az észszerűség pártján állunk!

Orbán Viktor: Mi a béke és az észszerűség pártján állunk!

A miniszterelnök az Újvidéken Nemzetközi Mezőgazdasági Vásáron beszélt az észszerű gazdálkodás fontosságáról.

Jövőre Budapesten biztathatjuk az elitmezőnybe jutott jégkorongozókat

Jövőre Budapesten biztathatjuk az elitmezőnybe jutott jégkorongozókat

Egy hét múlva a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) kongresszusán döntenek a jövő évi A csoportos vb helyszínéről. Mint ismert, a háború miatt nem lehet házigazda Szentpétervár, a helyére a nemrég feljutott Magyarország és Szlovénia, azaz Budapest és Ljubljana jelentkezett, illetve a finn-lett kettős. Az IIHF küldöttsége a napokban Budapesten járt, hogy felmérje a rendezés esélyeit, lehetőségeit.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére