Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az idióták úgy látják, Karácsony nyaka körül szorulhat a hurok

Horváth K. József

2022.01.20. 14:00

Városháza-ügyben a főpolgármester szemlátomást egyre idegbajosabb.

Az egy dolog, hogy a vizsgálóbizottság ülésén trágár szavakat használ, de az már egyáltalán nem méltó egy főpolgármesterhez, hogy akkor is úgy beszél, ha tudja, hogy a jelen lévő média közvetítésével szavai perceken belül kikerülnek a nyilvánosság elé.

„Én azt állítom, hogy sz…rok rá, hogy mi van ezeken a hangfelvételeken” vágta oda Karácsony indulatosan a Városháza feltételezett eladását vizsgáló bizottság ülésén az őt kérdező bizottsági elnöknek. Annak a Kovács Péternek, akit a baloldali többségű bizottság választott meg erre a tisztségre. A szemlélő véleménye szerint azért, hogy kiderüljön éppen azon dehonesztáló állítások sokaságának a valóságtartalma, amelyek a hangfelvételeken hallhatók és nagyon rossz színben tüntetik föl a városvezetést. Jellemző módon Karácsony Gergely az egész ügyet ahhoz hasonlította, mintha valaki belecsinált volna a ventilátorba és mindenfelé repülne a fekália.

Kérem tisztelettel, ez a fekália a szavazókat éri.

Ez tehát így nem megy. Mint ahogy úgy sem, ahogy Kovács Péter bizottsági elnök Hír Tv-ben elmondott visszaemlékezéséből kiderül, hogy – „Karácsony összeesküvés-elmélete szerint, a külügyminiszterünk megrendelésére, aki Moszkvába utazott ezért, Putyinnal leegyeztette. Az orosz titkosszolgálat lehallgatta Bajnai Gordont. Meg a városházi embereket, és ezt kiszivárogtatta a Fidesznek. Aki ezt az összeesküvés-elméletet nem hiszi el, az teljesen idióta. (sic!)”

A főpolgármester tehát ahelyett, hogy válaszolna a logikus kérdésekre, hogy kiderüljön a valóság, igyekszik elterelni a figyelmet. Pedig látszólag a valóság kiderítésére hozták létre a vizsgálóbizottságot. Mégis folyamatosan azt az érzetet igyekeznek erősíteni a választókban, hogy egyáltalán nem erről van szó. A vizsgálóbizottságnak éppen az ellenkező célja lehet: be kell neki mutatnia, hogy nincs ügy, ők nem találtak semmit.

Ezért merészeli azt mondani Karácsony, hogy tesz a hangfelvételekre. Ezért tiltja meg a bizottság baloldali többsége, hogy azokat az embereket, akik megszólalnak a felvételeken meg se lehessen hallgatni, mondván Karácsony nem ismeri őket, kivéve Bajnait. Ezért szavazta meg a bizottság, hogy mit szabad kérdezni és mit nem, sőt azt is, hogy hány kérdést lehet egyáltalán föltenni. S ezért szakadhattak félbe rendre a bizottság ülései, mert hogy hogy nem a testület baloldali tagjai rendre a vége előtt távoztak, döntésképtelen állapotot idézve elő.

Karácsony tehát trágárkodással, összeesküvés elméletek felvázolásával, az orosz titkosszolgálat vissza-visszatérő emlegetésével próbálja elterelni a saját felelősségéről a figyelmet, a bizottság tagjai pedig – mint képzett asszisztensek – igyekeznek kivenni minden tisztázó eszközt a bizottság kezéből. Különböző eszközökkel szabotálják a valóság kiderítését. Az pedig hab a tortán, hogy az ügy egyik főszereplője, a vagyonkezelő vezetője előbb fegyelmit kapott azért, mert ismertette a Városháza ingatlanfejlesztési terveit befektetők előtt, majd jó munkájáért komoly jutalomban részesült. Miközben a Városháza közleménye leszögezi, hogy súlyosan hibázott.

Karácsony valójában most is ott akar tartani, ahol a kezdetben tartott, amikor azt mondta az Indexben a portál által nyilvánosságra hozott első beszámoló szerint, hogy nincs is ügy, s ő a jövőben nem is olvas ezért Indexet.

Majd meglátjuk. Kovács Péter szerint mindenesetre a testület végső határozata már akkor megszülethetett, amikor döntöttek a bizottság felállításáról.

Még szerencse, hogy az ügyben a nyomozó hatóság is végzi a munkáját, s amely nem valószínű, hogy ne venné komolyan, mi hangzik el a hangszalagokon.

Karácsony nyaka körül szorul a hurok, mondta Kovács Péter. Igaza lehet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

A baloldal és annak vezére nem bír leállni a választás tisztaságát és az alkotmányosságunkat megkérdőjelező hazudozással. Kövér László volt kénytelen helyre tenni Gyurcsány Ferencet, aki törvénytelennek minősítette az új, ötödik Orbán-kormányt az Országgyűlésben. A DK elnöke szerint a választás nem a népakaratot fejezte ki, mert az nem volt szabad és tisztességes. Amit ezután a házelnöktől és Dömötör Csabától kapott, azt nem teszi zsebre. Bár a fideszes reakciókra frappáns választ nem tudott adni, a Facebook oldalán azért megmutatta, mennyire kemény fából faragták.

Orbán Viktor: kiállunk Magyarország energiabiztonsága mellett

Videókonferencia keretében tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke hétfőn a május 30-31-i rendkívüli uniós csúcs előkészítéseként – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Alkalmas-e az Európai Bizottság új javaslata arra, hogy az EU valóban függetlenedjen az orosz energiától?

A héten az Európai Bizottság új, az orosz energiától való függetlenedést célzó javaslattal állt elő. A tervezet erőteljesen építene a cseppfolyósított-földgázra és a megújuló energiára, de helyet kapott abban néhány, igencsak egzotikus elképzelés is, így például az, hogy minden céges autó legyen kötelezően nulla kibocsátású. Nagy kérdés, hogy a javaslat a realitások talaján áll-e és meg tudja-e oldani az energetikai gondjainkat vagy csupán egy újabb vágyálom-összesség.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére