Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az év legforróbb napja lehet a mai

Nagy Gábor

2019.08.12. 07:28

Akár negyven fok (!) is lehet hétfőn.

Hétfőn tetőzik a kánikula, a szinte zavartalan napsütésben 34-38 fok közötti maximumokat mérhetünk, de a déli országrészben helyenként megközelíthetjük a 40 fokot is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a hőség miatt az ország nagy részére másodfokú, Baranya, Bács-Kiskun, Somogy és Tolna megyére pedig harmadfokú figyelmeztetést adott ki. A délies szelet időnként élénk lökések kísérhetik.

Irány a strand(röpi)!

A hőség – hála az égnek – nem tart sokáig, kedden egy hidegfront érkezik, melynek hatására napközben szórványosan, késő este pedig többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok. Megerősödik, a Dunántúlon helyenként akár viharossá is fokozódhat az északnyugati szél. Északon és a Dunántúlon 24-29, másutt 30-35 fok valószínű.

Hétfőn nem várható fronthatás, a fokozódó kánikula azonban annál inkább megterheli majd szervezetünket. Gyakori tünet lehet a fáradtság, bágyadtság, dekoncentráltság. Sok helyen hajnalra se hűl 20 fok alá a hőmérséklet, így a meleg éjszaka miatt kialvatlanság, alvászavarok is kialakulhatnak. Felerősödhetnek a migrénben szenvedők panaszai. Az időseknél és szívbetegeknél vérnyomás-ingadozás, rosszullét, keringési problémák léphetnek fel.

Ne töltsünk hosszabb időt fedetlen fejjel a tűző napon, mivel könnyen napszúrást kaphatunk! Emellett erős, nagyon erős lesz az UV-sugárzás is, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! A meleg időben kiemelten fontos a folyamatos folyadék utánpótlás. Lehetőleg szénsav- és koffeinmentes italokat fogyasszunk. Vagyis ne Cola-Colát!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére