Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az erőszakkal riogató Gyurcsány könnyen beleléphet a gereblyébe

Horváth K. József

2021.08.28. 14:21

Az ember hátán feláll a szőr, ha Gyurcsány napról napra aljasabb szövegeit olvassa.

A szeged.hu-nak adott minapi interjújában azt vízionálja, hogy „Szakembereink készítik annak a politikai, közbiztonsági és jogi forgatókönyvét, ha nem békés lenne a hatalomváltás”. Mi van?

Tudjuk jól, Magyarországon még a rendszerváltoztatáskor, 1990-ben is békés volt az átmenet. S amikor Antall Józsefet MDF-en belüli politikai ellenfelei azzal vádolták, hogy túl puhák a rendszerváltó reformok, akkor maga a kormányfő vágott vissza azzal, hogy „Tetszettek volna forradalmat csinálni.” A konzervatív, nemzeti kormány fejének tehát már közvetlenül az óriási terhet jelentő kommunista jogi környezetből való kibújás idején is fontosabb volt a jogállami keretekhez való ragaszkodás, mint bármilyen más nemtelen, esetleg erőszakos eszközhöz való folyamodás. Politikai ellenfelének, a mai gyurcsányisták ideológiai gyökerét jelentő SZDSZ-nek persze nem okozott lelkiismeretfurdalást szembefordulni az első szabadon megválasztott kormánnyal, megpróbálva aljasul a taxisblokáddal megdönteni a rendszert.

Emlékszünk arra is, hogy a 2006-os választások előtt Gyurcsány azzal akarta távol tartanai a politikai nagygyűlésektől a fideszeseket, hogy az MTI-n keresztül a hirado.hu belengette, a szlovák alvilág robbantásaira is sor kerülhet Magyarországon a kampány finisében.

A békés emlékezőkkel szembeni erőszakos fellépés iskolapéldáját pedig a 2006 őszi események jelentették azután, hogy szeptember 17-én éppen 15 éve lesz, hogy nyilvánosságra került Gyurcsány őszödi beszéde. Ebben a böszme feketén-fehéren beismerte, hogy csalással szerezték meg a választási győzelmet. Majd október 23-án lovasrohammal rontott rá a békés emlékezésből hazafelé tartókra, nem riadva vissza a kardlapozástól, a szemkilövetéstől sem. Véres események sokasága történt a pesti utcán, amit Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként egy mondattal le tudott volna állítani. Ez a mondat azonban nem hangzott el. Sőt, még ki is tüntették Budapest akkori rendőrfőkapitányát, Gergényi Pétert Budapestért díjjal, mi több, megkapta a Főváros Közbiztonságáért érdemrendet is. Az előbbit „a főváros közbiztonságának megszilárdítása érdekében végzett intenzív és innovatív munkájáért” szöveggel indokolták, míg a másikat „a főváros rendvédelmének és közbiztonságának megteremtésében vállalt kiemelkedő és sikeres vezetői tevékenysége elismeréseként” vehette át. A cinizmus magasiskolája, undorító képmutatás, ez nem is kérdés.

Épp olyan undorító képmutatás Gyurcsány friss bejelentése is, hogy készülnek arra az esetre, ha nem lenne békés a hatalomváltás. Utalva a 2002-es tiltakozásra, amikor sokadszori kérelem ellenére sem voltak hajlandók újraszámolni a szavazatokat, hogy a 2006-os őszödi beszéd okozta következmények ledöbbentő hatását ne is említsem. A konfliktusok forrása mindannyiszor az akkor még ketté nem osztott MSZP volt, s még véletlenül sem a Fidesz. Ennek ellenére Gyurcsány minden bizonyíték nélkül föl meri tenni a kérdést: „igaz-e, hogy köztörvényes bűnözők is vannak a jelenlegi kormánypárt politikusai között?” Majd meg is válaszolja: „Ez pedig igaz.”

Mi ez, ha nem a gyurcsányista gyűlöletbeszéd újabb felvonása? Nem volt olyan régen, amikor azt írta Facebook-posztjában: „börtön lesz ebből, fiúk és lányok. Megérdemelten.”

Ez annak fényében különösen elképesztő, hogy a gyurcsányisták arra készülnek: egy esetleges feles győzelem esetén is alkotmányt akarnak módosítani, amihez jogállamban kétharmados felhatalmazás szükséges. Ez nem más, mint alkotmánypuccs, a jogállam lábbal tiprása, ami akár polgárháborús feszültséget is okozhat. S nem azért, mert a Fidesz – szükség esetén – nem adná át békésen a hatalmat, hanem azért, mert Gyurcsányék tudatosan ilyen feszültséget idéznének elő. Gyurcsányné határozottan ki is jelentette: „biztos lesz feszültség.”

Fletó tehát már most azzal szítja tovább a gyűlöletet a kormány ellen, mintha Orbán nem tisztelné a jogállamot, miközben éppen Gyurcsány az, aki nem riad vissza akár polgárháborús helyzet előidézésétől sem. A komcsik régi módszere azzal vádolni az ellenfelüket, amit ők maguk követnek el.

Erről csak annyit, nem árt, ha a lábuk elé néznek, mert ha belelépnek a gereblyébe, az nagyon fejbe fogja verni őket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére