Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ENSZ szerint szombat óta már nem mentális rendellenesség a transzneműség

Pörge Béla

2019.05.30. 19:18

Eddig az volt, most már nem.

A WHO szombaton elfogadott, új globális diagnosztikai kézikönyve számos nagy változást tartalmaz. A transzneműséget az újonnan elfogadott változatban már nem a mentális és viselkedésbeli rendellenességek között említik, hanem a szexuális egészség fejezetben. Ahogy a szervezet egyik szakértője leszögezte: a transzneműség valójában nem mentális egészségi állapot.

A Human Rights Watch nemzetközi emberi jogi szervezet szakértői szerint ennek a változtatásnak „világszerte felszabadító hatása lesz”.

A WHO új kézikönyve, az ICD-11 szerint a transzneműséget az ember tapasztalt neme és a hozzárendelt neme közötti jelentős és tartós inkongruencia (össze nem illőség) határozza meg. A korábbi kézikönyv a nemi identitás zavaraként írta le az állapotot, és ennek megfelelősen a mentális és viselkedésbeli rendellenességek közé sorolta – írja az MTI.

A hírrel kapcsolatban érdemes néhány dolgon elgondolkozni.

Mi történt, amitől már nem mentális betegség a transzneműség? Ennyit fejlődött volna az orvostudomány ezen a téren, vagy esetleg erős volt egyes csoportok lobbitevékenysége?

Vajon mikor jutunk el a tolerancia és az orvostudomány azon fejlettségi fokára, hogy az sem számít majd mentális betegségnek, ha valaki kutyának képzeli magát?

Emberi testbe született kutya, női testbe született férfi. Mi a különbség?

Álljunk ki az igazi egyenlőségért és zárjunk be minden pszichiátriát!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére