Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az amerikai ügyvivõ szerint Trump következetlen külpolitikát folytat

Nagy Gábor

2017.10.19. 12:10

David Kostelancik azt mondta, amit az ellenzéki újságírókból verbuválódott MÚOSZ-közönség hallani akart.

Az újságírók érdekeit képviselő Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) arra kérte David Kostelancikot – aki az USA ideiglenes ügyvivője Magyarországon –, hogy beszéljen a szabad sajtóról.

Tegyük azért azt hozzá, hogy a "függetlenobjektív" MÚOSZ-nak az a Hargitai Miklós az elnöke, aki korábban a Népszabadságnál elégítette ki az MSZMP megrendeléseit, majd barátaival Puch László pénzére éhezve kitúrtak néhány hivatásos tollforgatót a Népszavától – bár ez érdekes mód a mai napig senkit sem zavar.

Az ügyvivő mi mást is mondhatott volna a MÚOSZ-osok előtt, minthogy itthon már szinte nincs is sajtószabadság és mindenkit megfélemlítenek.

Van azonban egy ennél érdekesebb rész is, mikor Kostelancik arról beszél, hogy miket és hogyan kérdezgetik őt az újságírók az amerikai kormányzatról és Donald Trumpról.

Önök vitatott ügyekről kérdeznek bennünket. Országunk hiányosságairól kérdeznek bennünket. Külpolitikánk nyilvánvaló következetlenségeiről kérdeznek bennünket"

– fogalmazott az ügyvivő.

Tehát Kostelancik szerint az amerikai politika nyilvánvalóan következetlen.

Az amerikai ügyvivő keddi beszédére reagált a magyar külügy is.

Magyar Levente államtitkár Kostelancik beszédét kéretlen beavatkozásként értékelte a magyar belpolitikába. Szerinte az ügyvivő "a rossz emlékű goodfriendi hagyomány útjára lépett", és most úgy tűnik, hogy a saját elnökével sem elégedett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére