Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Atlétikai vb: a kis hazudós Karácsony felrúgná a megállapodást

Horváth K. József

2021.08.26. 09:30

Döntöttem a Diákvárosról, az atlétikai vb-ről – írta drámai hangú friss Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely.

 

„Itt az ideje, hogy a tettek mezejére lépjünk” – csigázta a kedélyeket videójában a főpolgármester, azután bejelentette, hogy szeptember 1-jén a Fővárosi Közgyűlésnek azt javasolja, hogy Budapest vonja vissza a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges hozzájárulását a Diákváros ellehetetlenítése miatt.

A fenyegetőző szavak talán ezúttal is inkább a baloldali választókhoz szólnak, a népszerűségéből zuhanásszerűen vesztő Karácsony saját politikai pozíciója megmentése céljából, semmint azokhoz az érdeklődőkhöz, akik tájékozódni szeretnének a közélet aktuális dolgairól. A kis hazug Karácsony ugyanis most úgy állítja be a dolgot, mintha a Diákváros a kormány miatt nem épülne meg, mert a Fudan Egyetem budapesti campusa elvenné tőle a helyet.

A helyzet az, hogy erről szó sincs. Senki nem mondta, hogy a Diákváros nem épül meg, legkevésbé a kormány. Így Karácsony döntése, amit – Gyurcsány legerősebb közgyűlési frakciójával a háttérben – a baloldal minden bizonnyal meg fog szavazni szeptember 1-jén, lényegében megfelel a kormánnyal kötött megállapodás egyoldalú felrúgásának. Ez csak arra jó, hogy újabb feszültséget keltsen a kormánnyal szemben, s felhívja a figyelmet arra, hogy Karácsony bár rossz polgármester, de keménykedni azt tud. Ezzel is jelét igyekezve adni annak, hogy képes lesz majd vezetni az országot, ha a választók jóvoltából arra sor kerül.

Kérdés, hogy egy rossz főpolgármester, aki Gyurcsány embere, akit a közvélemény joggal tart kis hazudósnak, méltó lehet-e arra, hogy miniszterelnök-jelölt legyen.

Önök szerint?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére