Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Atlétikai vb: a kis hazudós Karácsony felrúgná a megállapodást

Horváth K. József

2021.08.26. 09:30

Döntöttem a Diákvárosról, az atlétikai vb-ről – írta drámai hangú friss Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely.

 

„Itt az ideje, hogy a tettek mezejére lépjünk” – csigázta a kedélyeket videójában a főpolgármester, azután bejelentette, hogy szeptember 1-jén a Fővárosi Közgyűlésnek azt javasolja, hogy Budapest vonja vissza a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges hozzájárulását a Diákváros ellehetetlenítése miatt.

A fenyegetőző szavak talán ezúttal is inkább a baloldali választókhoz szólnak, a népszerűségéből zuhanásszerűen vesztő Karácsony saját politikai pozíciója megmentése céljából, semmint azokhoz az érdeklődőkhöz, akik tájékozódni szeretnének a közélet aktuális dolgairól. A kis hazug Karácsony ugyanis most úgy állítja be a dolgot, mintha a Diákváros a kormány miatt nem épülne meg, mert a Fudan Egyetem budapesti campusa elvenné tőle a helyet.

A helyzet az, hogy erről szó sincs. Senki nem mondta, hogy a Diákváros nem épül meg, legkevésbé a kormány. Így Karácsony döntése, amit – Gyurcsány legerősebb közgyűlési frakciójával a háttérben – a baloldal minden bizonnyal meg fog szavazni szeptember 1-jén, lényegében megfelel a kormánnyal kötött megállapodás egyoldalú felrúgásának. Ez csak arra jó, hogy újabb feszültséget keltsen a kormánnyal szemben, s felhívja a figyelmet arra, hogy Karácsony bár rossz polgármester, de keménykedni azt tud. Ezzel is jelét igyekezve adni annak, hogy képes lesz majd vezetni az országot, ha a választók jóvoltából arra sor kerül.

Kérdés, hogy egy rossz főpolgármester, aki Gyurcsány embere, akit a közvélemény joggal tart kis hazudósnak, méltó lehet-e arra, hogy miniszterelnök-jelölt legyen.

Önök szerint?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Lecsökkentenék Schröder juttatásait, csak mert nem határolódott el Putyintól

Lecsökkentenék Schröder juttatásait, csak mert nem határolódott el Putyintól

Gerhard Schröder juttatásainak csökkentésére készülnek a német kormánypártok, mert a volt kancellár az Ukrajna elleni háború kezdete óta még mindig nem határolódott el Vlagyimir Putyin orosz elnöktől, és nem vált meg a Rosznyeft orosz energiaipari cégben betöltött tisztségétől – írta szerdán a Bild című német nap.

Biden katonákat küld Szomáliába

A Biden-kormány hétfőn bejelentette, hogy újraindítja a „tartós” amerikai csapat jelenlétet Szomáliában, az al-Kaida szervezethez tartozó al-Shabaab fenyegetésére hivatkozva, amellyel visszafordítja Trump-kormányzat célját arra vonatkozóan, hogy kivonják a térségből a katonaságot.

Orbán Viktor és Tucker Carlson is részt vesz a CPAC Hungary-n

Orbán Viktor és Tucker Carlson is részt vesz a CPAC Hungary-n

Hazánkba látogat a CPAC-kongresszus, ahol Orbán Viktoron kívül Kövér László, Varga Judit és Tucker Carlson is megjelenik majd. Mutatjuk, kik a legfontosabb felszólalók a kétnapos konzervatív dzsemborin.

Orbán Viktor: Ez az évtized a veszélyek, a bizonytalanság és a háborúk korszaka lesz

Európa, a nyugati ember, benne és vele Magyarország, mi, magyar emberek a veszélyek korába léptünk – írta a miniszterelnök a Facebookon.

Derűs négy évet garantál nekünk a parlamenti ellenzék

Ha nem lőnének a szomszédunkban, és nem régen látott kihívásokkal kellene farkasszemet nézni, nyugodtan kijelenthetnénk, hogy derűs parlamenti órák várnak ránk a következő négy évben. Az ellenzéki nevettetők kicsiny, ámde harsány csapatához most csatlakozott egy tréfás kedvű újonc, Jámbor András.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére