Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Atlétikai vb: a kis hazudós Karácsony felrúgná a megállapodást

Horváth K. József

2021.08.26. 09:30

Döntöttem a Diákvárosról, az atlétikai vb-ről – írta drámai hangú friss Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely.

 

„Itt az ideje, hogy a tettek mezejére lépjünk” – csigázta a kedélyeket videójában a főpolgármester, azután bejelentette, hogy szeptember 1-jén a Fővárosi Közgyűlésnek azt javasolja, hogy Budapest vonja vissza a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges hozzájárulását a Diákváros ellehetetlenítése miatt.

A fenyegetőző szavak talán ezúttal is inkább a baloldali választókhoz szólnak, a népszerűségéből zuhanásszerűen vesztő Karácsony saját politikai pozíciója megmentése céljából, semmint azokhoz az érdeklődőkhöz, akik tájékozódni szeretnének a közélet aktuális dolgairól. A kis hazug Karácsony ugyanis most úgy állítja be a dolgot, mintha a Diákváros a kormány miatt nem épülne meg, mert a Fudan Egyetem budapesti campusa elvenné tőle a helyet.

A helyzet az, hogy erről szó sincs. Senki nem mondta, hogy a Diákváros nem épül meg, legkevésbé a kormány. Így Karácsony döntése, amit – Gyurcsány legerősebb közgyűlési frakciójával a háttérben – a baloldal minden bizonnyal meg fog szavazni szeptember 1-jén, lényegében megfelel a kormánnyal kötött megállapodás egyoldalú felrúgásának. Ez csak arra jó, hogy újabb feszültséget keltsen a kormánnyal szemben, s felhívja a figyelmet arra, hogy Karácsony bár rossz polgármester, de keménykedni azt tud. Ezzel is jelét igyekezve adni annak, hogy képes lesz majd vezetni az országot, ha a választók jóvoltából arra sor kerül.

Kérdés, hogy egy rossz főpolgármester, aki Gyurcsány embere, akit a közvélemény joggal tart kis hazudósnak, méltó lehet-e arra, hogy miniszterelnök-jelölt legyen.

Önök szerint?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben – közölte pénteken a francia védelmi tárca.

Biden ajánlatot tett Putyinnak a békéért, a NOB elítéli az ukrán bojkottfenyegetést

Biden ajánlatot tett Putyinnak a békéért, a NOB elítéli az ukrán bojkottfenyegetést

Megfigyelő léggömböt észleltek az USA légtere fölött, elhalasztja kínai útját Antony Blinken.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére