Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amúgy Márki-Zay Péter német mintára oktatóvideókat is gyárthatna rezsiügyben

Filipp Dávid

2021.11.02. 14:20

Ez csak egy ötlet.

 

Az már jó ideje kiderült, hogy Márki-Zay Péter, a Gyurcsány-show győztese szeret beszélni és előadni, hogy ő aztán mindenhez (is) ért. Mondandója általában kísértetiesen hasonlít Gyurcsány Ferenc véleményéhez, de ez természetesen a véletlen műve. Teljesen mindegy, hogy migrációról vagy rezsicsökkentésről van szó, Márki-Zay tudja, mi a tuti.

A karrierbaloldali Márki-Zaynak természetesen ötletei is vannak. Rezsiügyben például az, hogy az emberek ne főzzenek, ne fürödjenek, ne fűtsenek.

Micsoda ostobaság volt annak idején így rezsit csökkenteni. Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni. Át kell térni megújulókra. Persze, lehet rezsit csökkenteni: le kell szigetelni a házakat”

– magyarázta korábban a baloldal messiása.

A szavak nem elegendőek, tettekre lenne szükség végre, mondjuk

Márki-Zay Péter gyárthatna oktatóvideókat arra az esetre, ha a fűtést nem sikerülne bekapcsolni a téli hónapokban.

Német mintára, természetesen.

Október elején az észak-rajna-vesztfáliai hatóságok „katasztrófavédelmi napot” rendeztek, amelynek során Bonn városában arra tanították a polgárokat, hogyan boldoguljanak „hosszú áramszünet esetén”.

Egy remek kis videót is összedobtak, hogy az érzékenyítés elérje a megfelelő hatást.

A felvételen az látható, amint melegen felöltözött idős hölgy a lakását egy felfordított virágcserép alatt égő gyertyákkal fűti, az ablakait pedig fényvisszaverő fóliával takarja le. Aztán betoppan – vélhetően – a lánya is, aki az afrikai származású pasijával érkezik, hogy az egész család együtt fagyoskodjon a nappaliban.

A németek egyébként nem aprózzák el a dolgot. Szeptember 27-én bemutattak egy könyvet is, amely a „Főzés áram nélkül” címet kapta. Ebben 50 recept található a reggelitől a desszertig.

Egyébként nincs túl jó üzenete annak, hogy a világ hatodik legfejlettebb országa arra érzékenyíti a lakosságát, hogy mi lesz, ha nem lesz áram. De majd Márki-Zay ezt is megoldja nekik.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére