Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Aludjunk téli álmot és kapcsoljuk le a villanyt!

888.hu

2022.06.12. 15:50

Hála istennek, Budapest is csatlakozik a Városok energiatakarékossági sprintjéhez, az angolul sokkal szebben hangzó Cities Energy Saving Sprint programhoz! Már csak ez az apróság hiányzott a teljes lelki kielégüléshez, a földöntúli boldogság eléréséhez. Szép fővárosunk vezetői azonban időt, pénzt és fáradtságot nem kímélve ezt is elintézik nekünk.

 

Karácsony Gergely túltolja a klímabiciklitMTI/Balogh Zoltán

 

A várva várt lépés megtétele nyomán alighanem csökkenteni fogják a sebességhatárokat, több autómentes övezet lesz, korlátozzák a közszolgáltatásokat, rövidebb ideig lesz majd közvilágítás, és az üzletek is sötétbe burkolóznak. Mi több, oktatóvideókat kapunk arról, hogyan zuhanyozzunk kevesebbet.

Persze, egy ilyen ütős program végrehajtása során érdemes nagyobb lendületet venni, ezért a 888.hu további hasznos ötletekkel szolgál Karácsony Gergelynek és energiatakarékossági kommandójának.

Azt ugyanis nem vennénk a lelkünkre, ha a város első embere kénytelen lenne megválni egy-két tucatnyi nélkülözhetetlen tanácsadójától. Inkább mi, polgárok maradjunk mosdatlanok és üljünk némán a sötétségben, mintsem a fővárosi cégeknél menedékre lelt, veterán DK-s vagy kipróbált szoci káderek jövedelme csökkenjen!

Az új, takarékos idők szavainak engedve a Karácsony-teamnek érdemes lenne megfontolni az alább pontokba szedett javaslatainkat.

1. Együnk kevesebbet! A vajat hétköznaponként csak 0,01, hétvégenként 0,02 milliméter vastagon kenjük a kenyérre. Húsevés helyett legeljünk, így egy csapásra megoldódnak Budapest fűnyírási gondjai is.

2. Ne fürgyé le! Azaz fürgyé, de minél ritkábban! Jobb és egészségesebb szappan és más kemikáliák mellőzésével a Rákos-patak vagy a Csepeli Szabadkikötő friss vizében megmártózni – kéthetente egyszer.

3. Gyalogolj, mert gyalogolni jó! Így hathatósan csökkenteni lehet a BKV járatainak zsúfoltságát és sűrűségét. Plusz az egészséges életmód is sokkal népszerűbb lenne.

4. Gyújtsunk gyertyát! Áprilistól októberig naponta kb. 10-16 óra hosszan napvilágon vagyunk, a közterületi és az otthoni villanyvilágítással pedig még ezt az időt is megtoldjuk. Adjunk esélyt az utcákon sötétben kóborló rablóknak, betörőknek is!

5. Aludjunk téli álmot! Novembertől március végéig húzódjunk egy csendes, szélvédett verembe, ahol sem étellel, itallal nem kell törődni. Ráadásul tavasszal frissen, kipihenten ébredünk. S talán arra, hogy már túl vagyunk Karácsonyon.

További takarékossági ötleteiket, javaslataikat küldjék a budapesti Városházára, vagy személyesen adják át a főpolgármester úrnak! A legjobbak havi két óra plusz fűtési vagy hűtési utalványt, illetve fénybérletet nyerhetnek.

A rosszfiúk alig várják, hogy sötétségbe boruljon a városMTI Fotó: Sóki Tamás

 

 

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor: Erős vár a mi Istenünk

Erős vár a mi Istenünk, jó fegyverünk és pajzsunk. Ha ő velünk, ki ellenünk? – írta a miniszterelnök a Facebook-on.

Az ellenfelek helyett az energiaválság jelenti a legnagyobb kihívást a sportkluboknak

Az ellenfelek helyett az energiaválság jelenti a legnagyobb kihívást a sportkluboknak

Nehéz hetek, hónapok várnak a hazai – és az európai – sportélet főszereplőire a hideg beköszöntével. Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnökének minapi nyilatkozata szerint a magyar sport a rendszerváltozás utáni legnagyobb kihívásával néz szembe a háború okozta energiaválság miatt. A 888.hu megpróbált utánajárni, mivel kell szembenézni a sportélet főszereplőinek, illetve annak, hogyan lehet csökkenteni az emelkedő költségeket.

Már nem ömlik a gáz a tengerbe a megrongálódott Északi Áramlat-2 vezetéken

Már nem ömlik a gáz a Balti-tengerbe a megrongálódott Északi Áramlat-2 vezetéken – közölte szombaton a vezetéket üzemeltető vállalat szóvivője.

A gázvezeték, amely Ursula von der Leyen szerint Európa szabadságát jelképezi

A gázvezeték, amely Ursula von der Leyen szerint Európa szabadságát jelképezi

Átadták a Bulgáriát és Görögországot összekötő gázvezetéket. A szombati szófiai ceremónián Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is részt vett, aki szerint a déli vezeték Európa szabadságát jelképezi.

Joe Biden szerint Putyin nem fogja tudni megfélemlíteni az Egyesült Államokat

Joe Biden szerint Putyin nem fogja tudni megfélemlíteni az Egyesült Államokat

Pénteken Putyin elnök burkoltan azzal fenyegetőzött, hogy atomfegyvereket vet be a megszállt régiók védelmére.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére