Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Álszent kíváncsiság gazdagon, hollandi mártással

Jánosy Károly

2022.11.14. 14:00

A katari labdarúgó-vb stadionjait építő, kizsákmányolt vendégmunkások „nagyjából húsz tagú csoportjával” találkozik a holland válogatott. A futballisták a munkakörülményeikről faggatják őket, és Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt és a többi milliomos szupersztár nyilván ájuldozni fog majd a meglepetéstől az eléjük festett kép láttán.

 

2019. decembere, épül a Luszail Stadion, a nyolc katari vb-aréna egyike. Akkor elég halkan bírálták a vb-házigazdátMTI/EPA/Ali Haider

 

Mintha soha sem hallottak volna arról, hogy a sivatagi országban szinte éhbérért dolgoznak a külföldiek, akik valószínűleg hírből sem ismerik az alapvető munkavédelmi előírásokat. Számukra természetesen az is újdonságképpen hat majd, hogy a hivatalos adatok szerint 37 haláleset történt a stadionok építése közben. A nem hivatalosak szerint pedig – egyebek mellett tavaly az angol Guardian is megírta –, legalább 6500 indiai, pakisztáni, nepáli, bangladesi és Sri Lanka-i munkás vesztette életét. Tromsö is oly messze van Amszterdamtól és Hágától, hogy elkerülte az ottaniak figyelmét a norvég fociklub vezetőinek tavaly februári felhívása, hogy akkor is bojkottálni kellene Katart, ha véletlenül kijutna a válogatottjuk a vb-re. Nyilván 2010 – amikor Katarnak ítélték a világbajnoki rendezést – óta, senki sem hallott a fenti számokról, a norvégok és mások tiltakozásáról, és senki sem látta a közösségi médiában az erről szóló anyagokat.

Mindenesetre, a holland válogatott fittyet hány a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, a FIFA tanácsára, hogy a résztvevők tartózkodjanak a politikai üzenetektől a világbajnokság idején, és dafke meghallgatja a vendégmunkásokat. Máskülönben nem tudná álszenteskedő pózba helyezkedve megmutatni, hogy ugyan a szankciók ellenére a holland-orosz kereskedelem 32 százalékkal nőtt, de ők azért rendes, tisztességes, becsületes hollandusok, akik – íme, az élő példa – szívükön viselik a világ gondját, baját.

 

Talán tetszettek volna évekkel korábban felébredni, levenni a szemellenzőt, kihúzni a fülekből a dugót! Akkor kellett volna a munkásokat meghallgatni, lármázni, bojkottra buzdítani, amikor a FIFA Katarnak adta a rendezés jogát, és elkezdődtek az építkezések.

 

A katari vb lobbistája, a 2011-ben még a FIFA-elnöki tisztségre is pályázó katari Mohammed bin Hammam az ellene indított vizsgálat szerint, alsó hangon legalább huszonöt tisztségviselőt vesztegetett meg. Szóval a garast a fogukhoz verő hollandusoknak nem kellene eltartott kisujjal eljátszani a meglepettet, hiszen nem tegnap vagy a múlt hétfőn derültek ki a visszásságok. Az már 2010-ben is tudott volt, hogy az olajban, gázban gazdag monarchia nem éppen a legideálisabb otthona a grandiózus focieseménynek. Többek között a részleges alkoholtilalom, az egynemű párkapcsolatok látványos üldözése, a tetszésnyilvánítás korlátok közé szorítása és az országok bajnoki rendjének átszervezése a novemberi vb-rajt miatt.

 

A hollandok azonban majd jól megmutatják. S miután Virgil van Dijkék a munkások panaszainak meghallgatásával lecsillapították háborgó lelkiismeretüket, már nyugodtan mehetnek a vérrel, verejtékkel és rabszolgamunkával felépített stadionokba, ahol előbb Szenegál, Ecuador majd – most kapaszkodjanak meg! – Katar ellen játszanak.
Utóbbit, büntetésből jól meg is verik.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Dobrev megerősíti Török Gábort, aki azt mondja: „Önerőből az ellenzék soha nem nyer választást”

Dobrev megerősíti Török Gábort, aki azt mondja: „Önerőből az ellenzék soha nem nyer választást”

Futott egy dezodor-reklám a tévében. Úgy ült a lépdelő lovon a főszereplő, mintha minden rendben lenne. Ám ő a ló fara irányában pislogott, miközben fülig érő szájjal jelezte, mindegy merre megy a ló, oda vagy vissza, neki a reklámozott dezodor a legjobb.

Éjjel-nappal égetik a díszkivilágítást a félkész Lánchídon

Éjjel-nappal égetik a díszkivilágítást a félkész Lánchídon

A még lezárt, építési hulladékkal teledobált Lánchíd meghökkentő fényárban úszik éjjel és nappal(!) is, fedezte fel a RIPOST. Eközben a takarékosságra hivatkozva idén nem kapott karácsonyi kivilágítást Budapest. Aki mégis díszkivilágítást akar, nézegetheti a szemetes Lánchidat.

Cristiano Ronaldo haza akart utazni a vb-ről, mert utál a kispadon ülni

Cristiano Ronaldo haza akart utazni a vb-ről, mert utál a kispadon ülni

Megviselte a Svájc elleni 6-1-es győzelem Cristiano Ronaldót. Leginkább az idegeit, a pályán eltöltött mintegy 20–25 perc nem okozhatott gondot a futballcsillagnak. Fernando Santos portugál szövetségi kapitány csak csereként vetette be, és ez annyira felbőszítette a 37 éves játékost, hogy ott akarta hagyni a világbajnokságot.

Soros ügyészeket pénzel, hogy enyhítsenek a bűncselekményt elkövető migránsok ítéletén

Soros ügyészeket pénzel, hogy enyhítsenek a bűncselekményt elkövető migránsok ítéletén

A Soros György által pénzügyileg támogatott kerületi ügyészek új büntetőjogi kezdeményezést kovácsolnak, amelynek célja, hogy az illegális migránsokat bűnelkövetés esetén másként kezeljék, mint az amerikai állampolgárokat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére