Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Álláshirdetés: anyákat keres a brit titkosszolgálat, "kém" pozícióra

888.hu

2016.05.27. 22:38

Nagy-Britannia hírszerzõ szolgálatai középkorú nõket és anyákat keresnek, akik felveszik a harcot a terrorizmussal. Keresettek a kémelhárítók is. Most jó brit anyukának lenni.

A szolgálatokat felügyelő miniszterek elrendelték, hogy nagyobb legyen a "sokszínűség" az állományban az MI5, az MI6 és a GCHQ soraiban. A nők másfajta készségeket hoznak magukkal, ezért – "több szem többet lát alapon" – munkába állításukkal hatékonyabban lehet megvédeni a nemzet biztonságát.

A miniszterek szava parancs, ezért a szolgálatok rugalmas munkaidőt kínálnak, hogy ezzel is meghozzák az anyák kedvét a csatlakozásra.

A program csütörtökön került nyilvánosságra, miután egy parlamenti képviselő felhozta a témát: több nőt kellene alkalmazniuk a szolgálatoknak. A kormány, válaszában kiemelte, hogy már fel is adtak nyilvános álláshirdetéseket, például a Mumsnet nevű – a brit anyák körében kedvelt – internetes portálon.

David Cameron brit miniszterelnök szerint a sokszínűség növekedése a titkosszolgálatoknál azzal fog járni, hogy az ország jobban hatékonyabban tud reagálni, ha fenyegetik a biztonságát.

Az MI5, amely a terrorelhárításért és a belbiztonságért felelős titkosszolgálat, szeretné, ha 2021-re a munkavállalói 45 százaléka nő lenne. Jelenleg jól haladnak a tervvel, ugyanis hat év alatt 29-ről 42 százalékra nőtt a nők aránya.

Az SIS, amely a külföldi hírszerzésért felelős – és ami a 007-es munkáltatója – szintén hasonló intézkedéseket fog bevezetni.

A GCHQ, amely a brit kormány technikai hírszerző szerve, szintén beszállt a sokszínűsítésbe: ők is olyan állásokat kínálnak, amelyet akár kisgyermekes anyaként is be lehet tölteni.

Mégsem lenne olyan hülyeség, ha Daniel Craig, jelenlegi James Bond utódja egy nő lenne. Bond. Jane Bond.

(Dailymail)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére