Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Alkotmányozási tervek: baloldaliak kacagnak balosokon

Horváth K. József

2021.12.01. 15:40

Érdekes helyzet tanúi lehettek azok, aki figyelemmel kísérték tegnap az ATV-ben Karsai Dániel alkotmányjogász és Kende Péter ügyvéd gondolatmenetét a baloldal nagy tervéről, a feles többséggel való alkotmányozásról. Aki ilyet mond az egyetemi vizsgán, az még egyszer nekifuthat.

 

Egyik urat sem lehet a kormány iránti rokonszenvvel vádolni. Kende Péter anno még kritikus könyvet is írt Orbán Viktorról. Mégis olyan szavak röpködtek az Egyenes beszédben a feles többségű alkotmányozásról, mint kapkodás, pánik, disznóság, Don Corleone, bornírtság, marhaság.

A baloldali televízió baloldali érzelmű megszólalói nem tudták eldönteni, hogy sírjanak vagy nevessenek, amikor végigszaladtak a természetesen szintén baloldali, Gyurcsány baráti köréhez tartozó, Márki-Zay által miniszterelnök-jelölti tanácsadónak felkért jogászokból álló közjogi testület eddigi teljesítményén, amelyet Fleck Zoltán jóvoltából ismerhetett meg a közvélemény. (Lásd: tegnapi cikkünk itt.)

Ilyen mondatok hangzottak el például:

1. Az a törésvonal látszik, hogy professzorok köre repked a jogrendszer fölött, és előáll ezekkel a fantasztikus ötletekkel. Gyakorló jogászt még nem hallottam, aki ezt az ötletet támogatta volna.

2. Azt az egyszerű problémát hogyan fogja megoldani az áprilisi törvénykezés, ha mondjuk a 60 százalékkal, tehát kétharmadnál kevesebbel elfogadott Alaptörvény vagy az Alaptörvény novelláris módosítása – amit nem ír alá a köztársasági elnök, hanem elküldi az Alkotmánybíróságnak, amely ki fogja mondani, hogy az eljárási szabályokat megsértették – hogyan fog valaha hatályba lépni?

3. Mondják meg nekem, hogyan fog ez megvalósulni a gyakorlatban. Létrehozunk párhuzamos ügyészséget, párhuzamos Alkotmánybíróságot jogellenesen, a tételes jog megsértésével. Hogyan vesszük rá azokat, akiknek a jogellenesen létrehozott jogszabályoknak engedelmeskedni kellene, hogy engedelmeskedjenek? Nem fog engedelmeskedni a rendőrség, a bíróság, az ügyészség, és megteheti.

4. Ha nem akarunk Don Corleonéhoz hasonló eszközökkel élni, hogyan fogják rávenni az új köztársasági elnököt, hogy a feles többséggel elfogadott Alaptörvényt aláírja? Az új elnök biztos hogy NER-kompatibilis lesz Áder lejáró mandátuma után is, hiszen a jelenlegi parlament választja meg.

5. Az Alaptörvény legitimitása ténykérdés. Nem utasítja el a társadalom többsége a NER-t, tetszik, nem tetszik. Az esetleges új kormány feles többségéről beszélünk, ezért áprilisban az emberek milliói úgy fognak szavazni, hogy a NER úgy, ahogy van, jó. Benne van az, hogy nem fog működni a kormányzás.

6. Nagyon aggódom, hogy a leendő miniszterelnöknek ezeket a tanácsokat adják, és aztán erre kell majd szavazni áprilisban. Hát, nem szeretnék!

Majd a műsorvezetői kérdésre jön a legfontosabb válasz. Amikor kibújik a szög a zsákból, hogy ez az egész csak propaganda, szavazólelkesítés, hogy meg tudják csinálni, ezért szavazzanak a gyurcsányistákra.

Műsorvezető: Azzal lelkesítenek, ha nyerünk, akkor azonnal meg tudjuk csinálni.

Kende: Ez nem igaz. Határtalan felelőtlenség, és azt kell mondanom, hogy disznóság is.

Karsai: És akkor mi lesz három nap múlva, amikor kiderül, hogy mégsem sikerül?

Akkor ismételjük: mindezt baloldaliak mondják baloldaliakra egy baloldali tévécsatornán.

Azok, akik kormányzásra készülnek.

Kikacagta magát, kedves olvasó?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Érdeklődés hiányában elmarad a mai momentumos tüntetés

Érdeklődés hiányában elmarad a mai momentumos tüntetés

Helyette inkább tartottak egy kis rögtönzött sajtótájékoztatót. Hiába, régen volt már 2017, már nem menő a fővárosi fiataloknak a lilákhoz csatlakozni.

Nem egy ukránt, hanem egy oroszt választottak meg a nemzetközi sakkszervezet élére

Arkagyij Dvorkovics orosz sakkmestert egy személyben hibáztatja az ukrán ellenfele „Oroszország háborús gépezetének felépítéséért”.

Zelenszkij felelősségre fogja vonni mindazokat, akik segítik a megszállókat

Kijev és szövetségesei nem fognak béketárgyalásokba bocsátkozni, ha Moszkva népszavazásokat tart Ukrajna elfoglalt térségeiben az Oroszországhoz való csatlakozásról – jelentette ki vasárnap az ukrán elnök.

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Ha Szentpéteri Nagy Richárd politológus és Bánó András, a harminc évvel ezelőtti rossz emlékű „Egyenleg-ügy” főszereplője valamilyen módon Orbán Viktorról beszélget a nyilvánosság előtt, abban biztosak lehetünk, hogy a magyar miniszterelnök abból jól nem jön ki.

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Azt gondolná az ember, hogy van egy határ, amit már nem lépnek át, de minden alkalommal bizonyítják, hogy nincs ilyen.

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

A kormány pedig előre közölte, hogy nem lehet áthárítani az extraprofit-adót az utasokra. A Ryanair a tettéért most drágán megfizet.

Kína folytatja hadgyakorlatait Tajvan körül

A kínai hadsereg bejelentette hétfőn, hogy tovább folytatja a Tajvan körül múlt héten megkezdett hadgyakorlatait, amelyeknek az eredeti tervek alapján helyi idő szerint vasárnap délben kellett volna befejeződniük.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére