Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Alekosz nem nyerő a nyelvtani való világban

888.hu

2021.10.15. 18:00

Nagyívű, már-már történelmi jelentőségű írásművel jelentkezett saját közösségi oldalán Nagy Alekosz. Kérem? Mármint, hogy ki az az Alekosz? Nos, a bulvár-, illetve tévés valóságshow-ügyekben járatlanok kedvéért eláruljuk, hogy a Való Világ 4. szériájából ismerhettük meg a nevét, s miután megnyerte az embert próbáló sorozatot, főfoglalkozású Alekosz lett belőle.

Nem csoda, hogy a későbbiekben néhány hasonló nagy felkészültséget és tehetséget igénylő tévéműsorban is felbukkant. Legfrissebb – máris több médiafelületen szemlézett – Facebook bejegyzésében hírét, nevét kihasználva megtolta az előválasztási műsor egy kissé megakadt szekerét, és a Gyurcsány, Dobrev házaspár mellett tette le a voksát. A hangosan megfújt harci kürtje sem fedte el azonban azt a tényt, hogy Alekoszunk kissé pongyolán, elnagyolt „ecsetvonásokkal” kezeli a nyelvet. Magyarán helyesírási hibáktól hemzsegő „Még egy nap és finálé!” címmel ellátott írásában a Facebookon tudatta: „A Luciferi Rogán Habony Művek ellen, Klára kell!
Mindig minden körülmények között.”

Nem is lenne ezzel semmi baj, ha csak barátaival, közeli és távolabbi ismerőseivel közölné, hogy nekünk ki is kell, ám Alekosz szélesebb körben hirdeti az igét. Nos, hogy a későbbi szózatai alkalmával elkerülje a hasonló hibákat, tudatjuk, hogy: Lucifer kétségtelenül nagy kezdőbetűvel írandó, ám a végére biggyesztett „i” miatt a kis kezdőbetű a helyes. Továbbá, a „jóltudtátok”, „annakidején”, „nekemis”, a magyar nyelvtudomány mai állása szerint külön, azaz két szóban írandó. Persze, lehet, hogy véletlen elütésekről van szó – emberek vagyunk -, de az „eggyüvétartozás” szót azért jobb lenne együvé tartozásként lejegyezni. Arról már nem is beszélve, ha már bejegyzése elején szóba hozta Márki-Zay Pétert, (aki szerinte olyan, mint VV Béci) ügyeljen arra is, hogy kötőjellel írja a nevét! Persze ezek a csekélységek aligha befolyásolják a Való Világ 36. részében és a közéletben való további szereplését. Sőt!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A Frontex szerint idén 70 százalékkal nőtt az illegális határátlépések száma

Az Európai Unió határvédelmi ügynöksége, a Frontex jelentése szerint 2021 első tíz hónapjában 2020 azonos időszakához képest 70 százalékkal nőtt az illegális határátlépések száma.

A britek száműzték a kormányzati kommunikációból a karácsonyt

A brit köztisztviselők kihúzták a „karácsony” szót egy tervezett kormányzati kampányból, mert attól tartanak, hogy a kifejezés sérti a kisebbségeket.

Karácsony Gergely a buszsávban rövidíti a menetidőt

Karácsony Gergely a buszsávban rövidíti a menetidőt

Karácsony Gergely a közlekedési dugók okozta kaotikus helyzeten viszonylag könnyedén túl teszi magát egy videó tanúsága szerint, mivel autója ilyenkor a buszsávot használja.

Nem akarta elengedni a diákokat egy ISIS-túlélő előadására a felügyelő, mert szerinte az elősegíti az iszlamofóbiát

Nem akarta elengedni a diákokat egy ISIS-túlélő előadására a felügyelő, mert szerinte az elősegíti az iszlamofóbiát

Az iskolai tanács egy tagja megtiltotta a diákoknak, hogy részt vegyenek egy könyvklub rendezvényén, ahol a Nobel-békedíjas Nadia Murad mutatja be könyvét, amelyben arról ír, hogy élte túl, amikor az Iszlám Állam elrabolta és szexrabszolgává tette őt tinédzser korában. Az iskolatanács felügyelője szerint a diákok részvétele az előadáson elősegítené az iszlamofóbia kialakulását.

Donald Trump fontolgatja, hogy elindul a 2024-es amerikai elnökválasztáson

Donald Trump fontolgatja, hogy elindul a 2024-es amerikai elnökválasztáson

Mindezt a volt elnök korábbi segítője, Sam Nunberg kotyogta el a a Breitbart News-nak.

Támadóállásban a delta, az omikron és a magyarországi baloldal

Támadóállásban a delta, az omikron és a magyarországi baloldal

Szükséges lenne megállítani mind a hármat, még mielőtt hatalmas nagy károkat nem tesznek hazánkban.

Márki-Zay taktikája: úgy akarja megszólítani a jobboldali szavazókat, hogy gyalázza őket

Márki-Zay taktikája: úgy akarja megszólítani a jobboldali szavazókat, hogy gyalázza őket

A „trágyával etetett gomba” jelző csak egy a sok-sok minősíthetetlen jelző közül, amit a baloldal miniszterelnök-jelöltje megenged magának.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére