Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Alaptörvény-ellenes lehet Toroczkai rendelete

Pörge Béla

2016.11.25. 18:58

Alapvetõ formai hibát tartalmaz a legújabb ásotthalmi önkormányzati rendelet.

Alaptörvény-ellenes a jobbikos Toroczkai László, Ásotthalom polgármesterének legújabb rendelete, mely egészen pontosan így néz ki:

1.§ Ásotthalom Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló 12/2014. (IV.30.) önkormányzati rendelete (továbbiakban: Rendelet) az alábbi 7/B §-al egészül ki:

„A közösségi együttélés alapvető szabályaival ellentétes közterületi magatartások

7/B. § Tilos közterületen

a) a müezzin tevékenysége, mivel alkalmas a köznyugalom zavarására, továbbá alkalmas arra is, hogy a helyi lakosság körében félelmet, riadalmat és megbotránkozást keltsen,

b) az egész testet és fejet, valamint részben vagy teljes egészében az arcot is elfedő burka, nikáb és csador, valamint a teljes testet fedő fürdőruha, ide értve az úgynevezett burkini viselése,

c) bármilyen olyan jellegű propaganda-tevékenység megvalósítása, amely a házasság intézményét nem az Alaptörvényben rögzítetteknek megfelelően egy férfi és egy nő között létrejött életközösségként mutatja be, ide értve bármilyen közterületi akciót, kiemelten a performanszokat, demonstrációkat, plakát-, röplap- és hangreklámokat,

d) bármilyen olyan jellegű propaganda-tevékenység megvalósítása, amely megsérti az Alaptörvényt azzal, hogy a családi kapcsolat alapjaként nem a házasságot, illetve a szülő-gyermek viszonyt ismeri el, ide értve bármilyen közterületi akciót, kiemelten a performanszokat, demonstrációkat, plakát-, röplap- és hangreklámokat.” 

Ha eltekintünk minden más aggálytól, akkor is komoly probléma ezzel a rendelettel, hogy alapjogokat szabályoz. Az Alaptörvény szerint azonban alapjogokat csak törvény szabályozhat, önkormányzati rendelet nem.

Emiatt a Csongrád Megyei Kormányhivatal akár tartalmi vizsgálat nélkül, pusztán formai ok miatt is megsemmisítheti a rendeletet.

Ez alapján úgy gondoljuk, nem merész azt tippleni, hogy Toroczkai Lászlót és a rendeletet megszavazó képviselőket a médiafigyelem motiválta, nem pedig a problémamegoldás. Ezt a polgármester Facebook-bejegyzései is jól mutatják.

Még nagyobb problémát jelentene, ha Toroczkaiéknak erről fogalmuk sem volt, és úgy hozták meg a rendeletet.

Óriási baj, hogy manapság már bárki lehet polgármester.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére