Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Agyrém: köztársasági elnököt akarnának választani a komcsik

Horváth K. József

2021.08.11. 12:15

Molnár Gyula, az MSZP-ből kizárt egykori pártelnök DK-s színekben való erőszakos nyomulása a köztársasági elnök megválasztásának elhalasztásával kapcsolatban könnyen lehet, hogy – KariGeri emlékezetes sajtótájékoztatójára hajazva – olvasóink sokaságát készteti röhögésre. Mondjuk finomabban: elnéző mosolyra.

 

Ismert, hogy a szavazás napján, 2018. április 8-án délben ugyanis kiállt a nyilvánosság elé, és a következőket üzente Áder Jánosnak: „Meg ne próbálkozzon azzal, hogy ha Orbán Viktor elveszíti a parlamenti többségét, (...) mégis őt bízza meg a kormányalakítással, hiszen pontosan tudjuk, hogy nincs olyan ellenzéki párt, amely ezzel a bandával, a Fidesszel kormányozni akarna.” Az eredmény ismert. A szánalmas Karácsony duzzadó egóból és a helyzet teljes félreismeréséből fakadó véleménye valóban nem érdemel többet egy szánakozó mosolynál. Sokak szerint, egy jiddis eredetű kifejezéssel élve, elpénecolta az eredményt, magyarán elrontotta, tönkretette, elkiabálta a választás megnyerését.

Tény, ami tény, kétszer nem lehet ugyanabba a folyóba lépni. A genderizmusban hempergő liberálkomcsik azonban mindig is szerették megerőszakolni a természeti törvényeket. Most sincs ez másképp.

Molnár Gyula mérhetetlen szürkeállománnyal a fejében most azt agyalta ki, hogy egy Alaptörvény-módosítási beadvány révén rövid időre megpróbálja elhalasztani a köztársasági elnök megválasztását. Éppen annyi időre, ami elég ahhoz, hogy a szerinte a gyurcsányisták által megnyert választás után az új koalíciónak legyen joga köztársasági elnököt állítani, nehogy már a Fidesz – őt idézem – be tudja betonozni a következő öt évre pártkatonáját. Fölvetéséhez hozzáfűzte zsigerből jövő rosszindulatú, aljas gondolatait is: „Megértjük, hogy a Fidesz és az elmúlt tíz évben milliárdossá váló fideszes bűnözők szeretnék bebiztosítani magukat, hogy a kormányváltás után nem kell majd börtönbe menniük, mert elnöki kegyelmet kaphatnak.”

Ilyen méltatlan kommentárt csak egy DK-s politikus képes megfogalmazni. Mondom ezt azért, mert a köztársasági elnök megválasztásának – mint mindennek – törvényes rendje van. Áder Jánost 2012 márciusában választották meg, és 2012 májusában lépett hivatalba. Mivel két ciklusnál nem tölthet többet a hivatalában, az Alaptörvény által elrendelt időben meg kell történnie az utód, – az eddigi hírek szerint – Trócsányi László megválasztásának. Bár ha meggondoljuk, hogy Orbán Viktor nem kíván ezzel a kérdéssel január előtt foglalkozni, akkor jobb, ha még erre a hírre is alszunk néhányat.

Molnár Gyula azonban nem fér a bőrébe. Talán a kampányhoz szükséges feltűnési viszketegségből, talán azért, hogy leendő politikai pozíciója minél erősebb legyen a közvélemény szerint a háttérből Gyurcsány irányította leendő kormánygépezetben, föleresztette az Alaptörvény-módosítás léggömbjét. Hiszen tudja ő jól, hogy ennek semmi más értelme nincs, mint az üres villogás a nyilvánosság előtt. Melyik az a politikai erő ugyanis, amelyik az ország első közjogi méltóságának megválasztási jogát átengedné a politikai ellenfelének csak azért, mert szerintük majd az ellenfél nyeri meg a választást. Az Alaptörvény-módosításról ugyanis a kormánykoalíciónak kell döntenie kétharmaddal... Annyi az akadály a módosító javaslat előtt, mint égen a csillag.

Korábban kellett volna ehhez fölkelni, kedves Molnár Gyula, nem kellett volna például 2018-ban súlyos vereséget szenvedni a választáson. Akkor most a baloldalnak állna a zászló, az Alaptörvény szerint a szivárványkoalíció jelölhetné a köztársasági elnököt, s jót röhögne azon, ha a Fidesz olyan javaslatot nyújtana be, mint most Molnár méltóztatott.

Javaslom azonban, hogy nézzük a dolog jó oldalát. Emlékezzünk Karácsony 2018-as nagyképű sajtótájékoztatójára, ahol nagyszájúságával eleve elpénecolta a sikert.

Ne zárjuk ki, hogy Molnár Gyula ezúttal ugyanúgy cselekedett...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor feleségén gúnyolódik egy komcsi, akit még Gyurcsányék is kirúgtak

Orbán Viktor feleségén gúnyolódik egy komcsi, akit még Gyurcsányék is kirúgtak

Nem pontosan érthető, hogy valakinek miért támad kedve gúnyolódni Orbán Viktor feleségén, Lévai Anikón. Ráadásul olyan primitív módon, hajánál fogva előrángatott apropóval, ahogy azt Takács István, a Demokratikus Koalíció elődje, a Demokrata Párt alapítója tette Facebook-posztjában.

Azért kritizálják a Gyilkos Halloween című filmet, mert Myers megöl egy meleg párt

Azért kritizálják a Gyilkos Halloween című filmet, mert Myers megöl egy meleg párt

Úgy hiszem, az LMBTQ-propaganda lassan a filmek műfaji sajátosságaiba is bele fog szólni.

Alapjogokért Központ: Az Európai Bizottság a zöldítés terheit a lakossággal fizettetné meg

A mai sajtótájékoztatón elhangzott, hogy bár az EB mindent a klímapolitikának rendelne alá, de többek között Magyarországtól is visszatartja a helyreállítási alap forrásait, amelyeket éppen a klímacélok teljesítésére fordítanánk.

Bayer Zsolt a 888.hu-nak: A magyar népnek Gyurcsánytól csak reális félnivalója van

Bayer Zsolt a 888.hu-nak: A magyar népnek Gyurcsánytól csak reális félnivalója van

Közeledik október 23-a, a XX. század egyik legdicsőbb napjának 65. évfordulója. Idén ezen az ünnepen rendezik meg két év után a Békemenetet. Erről kérdeztük Bayer Zsolt írót, publicistát.

Kormányinfó: Magyarországon a legalacsonyabb a rezsi az Európai Unióban

Kormányinfó: Magyarországon a legalacsonyabb a rezsi az Európai Unióban

Az Európai Bizottság átgondolatlan energiapolitikát folytat – hangsúlyozta Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a csütörtöki Kormányinfón.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére