Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Agybaj: Márki-Zay szerint Orbán fasiszta pártállamot épít

Horváth K. József

2021.11.10. 16:40

Ember maradhatok-e a saját hazámban? – tette föl a drámai kérdést Bősz Anett az ATV A nap híre című műsorában. Jó Márki-Zay talán inkább kiadná a jelszót: Hajrá, Brüsszel!

 

A kérdés nyilvánvalóan költői. Ha valaki ma Magyarországon úgy érzi, hogy nem maradhat ember, akkor az egyéb gazságokra is képes. Ott ül egy politikus egy baloldali televízió stúdiójában, a sajtószabadság természetes körülményei között kedve szerint kritizálva a regnáló kormányt. Szemlátomást jó egészségi állapotban van, süt róla, hogy nem hajléktalan, zsebében egymillió forintot bőven meghaladó havi fizetéssel, s arról beszél, hogy ember maradhat-e a saját hazájában.

Ezen sóhajtozik az a Bősz Anett, aki a parlamentben is csak kegyelemből lehet képviselő. Liberálisként ugyanis esélye sem lett volna, hogy a szavazók megválasszák, ezért bekönyörögte magát a szocikhoz, hogy helyezzék már el a listájukon az Országgyűlésben. Sokáig persze ott sem bírt a fenekén maradni, hamar összerúgta a port velük, így átkerült a Párbeszéd frakciójába. Majd amikor ott sem volt biztos abban, hogy ember tud maradni az embertelenségben, azaz legfrissebb pártjában, akkor függetlenként volt kénytelen nyomorogni a képviselői jövedelméből. Aztán hogy, hogy nem, befogadták a Demokratikus Koalícióba. Eddigi egyetlen választási sikerét az előválasztáson tudta felmutatni, amikor csak baloldali szavazók voksoltak baloldali jelöltekre. Ez arra jogosítja fel, hogy az éles megmérettetésen majd valószínűleg alulmaradhasson a kormánypárti jelölttel szemben Pest megyében.

Tehát most, amikor lényegében nulla politikai teljesítménnyel, viszont emberi és politikai jogainak gyakorlása teljében, kiegyensúlyozottan éli mindennapjait, kétséget fogalmaz meg, hogy ember-e a saját hazájában, mert ilyen kormány alatt, ugye, nem lehet emberhez méltó életet élni. S ezt sugallja a tévénézőknek is, akiknek, ugye, eszükbe sem jutott ilyen ostobaságról filozofálni.

De nézzük csak, ha – feltéve, de nem megengedve – a baloldal győzne az áprilisi választáson, akkor mitől érezné magát embernek ez a nagyszerű asszony. Bár ezzel a kifejezéssel is óvatosan kell bánni, mert a szoci Korózs Lajos kamuvideójában a magát mentősnek kiadó szélhámost nevezte nagyszerű asszonynak, aki a felvételen azt hazudta, hogy nála a járvány miatt a kórházból hazaküldött betegek közül tízből kilenc meghalt.

Szóval a legnagyobb tisztelettel beszélve Bőszről, a nagyszerű asszonynak föltehetjük a kérdést: mikor lehetne emberhez méltó életet élni napjaink Magyarországán?

Akkor, ha eltörölnék a Márki-Zay által a kukába kívánt rezsicsökkentést? Akkor, ha úgy takarékoskodnánk a rezsivel, ahogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje javasolja? Használjunk kevesebb gázt, villanyt, vizet, és fizessük meg ezért a jelenlegi sokszorosát kitevő piaci árakat, amelyeket a kormány jelenleg a legalacsonyabban tart az Európai Unióban? Hogy a magyarok is úgy éljenek a baloldal uralma idején, amint azt a német és osztrák érzékenyítő filmek példaként már bemutatják, hogy télen hideg otthonunkban vastagon felöltözve, gyertyából és virágcserépből konstruált „fűtőtesttel” temperálunk, amely legalább a kezünket fölmelegíti? Attól érezné magát embernek, ha Ylva Johansson uniós biztossal, a svéd kommunista párt egykori tagjával cseresznyézne egy tálból, aki szerint a bevándorlók nélkül szegényebb lenne az unió? Akkor lehetne emberibb életet élni, ha kinyitnánk a kapukat a migránsok előtt – mint Márki-Zay tervezi –, hogy szabad utat adjunk nemzeti kultúránk felforgatásához, megszokott életünk sárba tiprásához, a késelésekkel, robbantásokkal, gázolásokkal végrehajtott terrorcselekményekhez, lányaink, asszonyaink meggyalázásához?

Az lenne emberibb Bősz Anettnek, ha az LMBTQ-lobbi szabadon érzékenyíthetné gyermekeinket az óvodában, iskolában a szülői akarattól eltérő szexuális orientáció megismerésére, a nemátalakító műtétek elvégzésének lehetőségeire?

Az volna Bősz Anett fogára való, ha a magyar miniszterelnök úgy köszöntené a hallgatóságot, hogy Hajrá, Magyarország! Hajrá, Brüsszel!, ahogy Márki-Zay első külföldi útján a belga fővárosban tette?

Ezek után önök csodálják, hogy a magyarok háromszor egymás után mereven elzárkóztak az efféle bűzös iránytól, és rendre kétharmaddal utasították el Gyurcsányt, a rasszista Jobbikkal is szövetkezni képes baloldali pártokkal együtt?

Bősz Anettnek az az emberi, ha ilyen előzmények után Márki-Zay Péter ki merészeli jelenteni, hogy Orbán fasiszta pártállamot épít?

Szerencsére magyarok millióinak erről gyökeresen más a véleménye.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Nem egy ukránt, hanem egy oroszt választottak meg a nemzetközi sakkszervezet élére

Arkagyij Dvorkovics orosz sakkmestert egy személyben hibáztatja az ukrán ellenfele „Oroszország háborús gépezetének felépítéséért”.

Zelenszkij felelősségre fogja vonni mindazokat, akik segítik a megszállókat

Kijev és szövetségesei nem fognak béketárgyalásokba bocsátkozni, ha Moszkva népszavazásokat tart Ukrajna elfoglalt térségeiben az Oroszországhoz való csatlakozásról – jelentette ki vasárnap az ukrán elnök.

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Ha Szentpéteri Nagy Richárd politológus és Bánó András, a harminc évvel ezelőtti rossz emlékű „Egyenleg-ügy” főszereplője valamilyen módon Orbán Viktorról beszélget a nyilvánosság előtt, abban biztosak lehetünk, hogy a magyar miniszterelnök abból jól nem jön ki.

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Azt gondolná az ember, hogy van egy határ, amit már nem lépnek át, de minden alkalommal bizonyítják, hogy nincs ilyen.

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

A kormány pedig előre közölte, hogy nem lehet áthárítani az extraprofit-adót az utasokra. A Ryanair a tettéért most drágán megfizet.

Kína folytatja hadgyakorlatait Tajvan körül

A kínai hadsereg bejelentette hétfőn, hogy tovább folytatja a Tajvan körül múlt héten megkezdett hadgyakorlatait, amelyeknek az eredeti tervek alapján helyi idő szerint vasárnap délben kellett volna befejeződniük.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére