Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Abortuszháború a tengerentúlon

Fábián Eszter

2022.06.29. 10:00

A téma, amibe belenyúlni is darázsfészek és egyelőre még nem született belőle olyan verzió, amivel a társadalmak széleskörűen és hosszútávon elégedettek lettek volna.

 

De ugye én szeretek beszélni írni olyan dolgokról, amik körül hintázni baromi nehéz, mégis véleményt alkothatok, de úgy, hogy közben igyekszem figyelembe venni a lehető legtöbb társadalmi csoportot, hogy ha lehet, ne sértsem meg egyiket se. Ez persze sokszor csak hellyel-közzel sikerül, mert hát a darázsfészek az darázsfészek.

Hogy mennyire érzékeny terület ez, az USA-ban történő zavargások tökéletesen jelzik.

 

Az Egyesült Államok tagállamainak nagy része már többféle korlátozást bevezetett a művi terhességmegszakítás szabályozására, a legfelsőbb bíróság pénteki döntése után azonban a tagállamok szabadon rendelkezhetnek az abortuszról, s nem minősül törvénytelennek, ha egy-egy tagállam betiltja azt. A Roe kontra Wade néven elhíresült 1973-as ítélet azt mondta ki, hogy alkotmányellenes a művi terhességmegszakítás szabályozása az állami szintű törvényhozásban.

 

 

Kell-e az életről alkotmányosan dönteni, ha igen, hogy? Mi számít életnek, az egy hetes vagy a hét hónapos? Hogy mi a helyzet a nemi erőszak által teherbe esett nőkkel? Mi a jobb a gyereknek, ha megszületik, de nem is akarták a szülei és ezt egész életében cipeli, vagy ha nem születik meg az, akit nem várnak szívesen, de lehetséges, hogy születése után mégis teljes szívükkel szeretnék őt a szülei? Vallási, pszichológiai, biológiai, esetleg ideológiai okok mentén kell-e az életről dönteni?

 

A téma tele van kérdésekkel, és nem csak bennem merülnek ezek fel, hanem az ügyben nagyobb szakértelemmel rendelkezők sem tudnak konszenzusra jutni a válaszokat illetően.

Így hát nem ezekre a kérdésekre keresném a választ, hanem inkább a szélsőséges abortuszpártiak lélektanát venném górcső alá. Merthogy ilyen is van, egy létező társadalmi réteg, akik többsége ultraliberális szabadságharcos, miközben abszolút életpártinak (tényleg) vallja magát. Zárójelben megjegyeznem, különösen érdekes, hogy a kérdésben a döntéshozók pro és kontra mind férfiak.

De térjünk inkább vissza a tiltakozók főszereplőihez, a nőkhöz. Azon belül is a szélsőségesekhez, ugyanis rajtuk keresztül igazán be lehet mutatni a vajpuha elvrendszerek érdekek mentén való lavírozását. Tegyük fel ugyanis, hogy nincs gond egyik elvrendszerrel sem (csak képzeletben, nyilván mindenkinek megvan a véleménye), kizárólag annak a következetlen alkalmazásával.

Ezek a nők ugyanis a több hónapja a méhükben hordott babát még nem tartják emberi lénynek, holott a tudomány már tudja, hogy egy hat hetes magzatnak már a szíve is dobog.

Ezek a nők azok, akik a vallást valami dogmatikus rendszerű kényszerszüleménynek tartják, és minden kézzel nem megfogható megélésre igyekeznek valami tudományos választ adni.

Ezek azok a nők, akiknek amikor a pszichológia magzati kórból való magatartás-mintázatairól beszélsz, elutasítják azt, de ugyanezen tudomány már gyerekkori, családi mintázatait felhasználják a felelősséghárításra, ha éppen szembesítenéd önmagukkal.

Ezek azok a nők, akiknek a többsége vegán, állatmentő, és jó emberségi okokból nem eszik húst és menti meg a hangyákat a patakból.

Ezek azok a nők, akik a saját gyermekük mellett és ellen is képesek érvelni, attól függően, hogy az egyéni érdekük hogy kívánja.

Ők azok a szülők, akiknek egy gyerek amikor éppen „jó”, akkor szerethető, de ha kényelmetlen, problémás, energiákat von el, és épp pillanatnyilag nem hoz, akkor érzelmileg súlyosan megtagadják őket.

Ezek azok, akiknek nem való gyerek, mert nem rájuk figyelnek igazából, hanem rajtuk keresztül is csak önmagukat nézik.

A következetes elvrendszerekkel tehát lehet vitatkozni, összehasonlítani. A következetlen követelőzőkkel viszont nem érdemes, mert mindig az aktuális érdekük mentén vesznek fel testtartás. Sajnos az utóbbi a gyakoribb.

 

Még a világ legfontosabb kérdésében is, ahol nem érdekekről, hanem életekről kellene dönteni.

Ezt meg csak úgy itt hagyom:

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Árstop nélkül is a legalacsonyabbak között van a magyar benzinár Európában

Árstop nélkül is a legalacsonyabbak között van a magyar benzinár Európában

A brüsszeli elhibázott szankciók miatt megszüntetett benzinárstop feloldása után megnéztük, hogyan állnak az uniós rangsorban a hazai üzemanyagárak. Árstop nélkül is kedvezőek.

Már a háború kitörése előtt is nagyon pörgött a fegyverbiznisz

Már a háború kitörése előtt is nagyon pörgött a fegyverbiznisz

A globális fegyvereladások 2021-ben közel két százalékkal nőttek az ukrajnai háború előtt.

Orbán Viktor: A szankciós benzinárakból elvonjuk az extraprofitot

Az elmúlt napokban a brüsszeli kőolajszankciók hatályba léptek, bekövetkezett az, amitől tartottunk. Mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész Európában. Magyarországon az ebből keletkező extraprofitot elvonjuk és a rezsivédelmi alapba irányítjuk – írta Orbán Viktor kormányfő a közösségi oldalán.

Együttműködési programot indított az energiaellátás biztosítására a brit és az amerikai kormány

Átfogó együttműködési programot indított az energiaellátás biztosítására a brit és az amerikai kormány. A kezdeményezést, amelynek keretében az Egyesült Államok már jövőre jelentősen megemelt mennyiségű cseppfolyósított földgázt (LNG) szállít Nagy-Britanniának, Rishi Sunak brit miniszterelnök és Joe Biden amerikai elnök jelentette be szerdai közös nyilatkozatában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére