Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Aberrált fideszesek, avagy Márki-Zay is udvari bolondnak jelentkezhet

Horváth K. József

2021.12.08. 14:00

Furcsa öröme van Márki-Zay Péternek.

A választósértegetés nevű extrém sport kiválasztott képviselője két dologban is különbözik elődeitől. Az egyik, hogy azt sem vállalja föl, hogy baloldali, miközben azért választották meg a gyurcsányisták vezérének, mert a választók nekik tetsző baloldali embert kerestek a szivárványkoalíció élére. S miután büszkén megünnepelte a győzelmet, elmondta, hogy mindenben egyetért Gyurcsány Ferenccel, mi több, kibékült Dobrev Klárával, ennek ellenére is folytatja rögeszméjének hangoztatását. E szerint ő keresztény, konzervatív, jobboldali ember. Azt talán nem gondolja át, hogy ez komoly sértés a balos választóknak. Bár ahhoz képest, hogy korábban már hazaárulóknak is nevezte őket, ezt nyilván csak enyhébb minősítésnek szánja.

De hagyjuk is a baloldali szavazókat. Tudjuk, ki milyen virágot szakít, olyat szagol.

Kérdés persze, mi a „bolt” neki abban, hogy a fideszeseket sértegeti. Főleg annak fényében, hogy gyakran mondogatja azt is, hogy ő át akarja vinni a baloldalra a lemorzsolódott, sértődött fideszeseket magukhoz, hogy növelje a baloldal szavazótáborát. Ehhez a sértegetés lenne a legjobb eszköz?

Amikor egy kisfiúnak tetszik egy kislány az osztályban, akkor legtöbbször még nem megy oda hozzá, és vallja meg az érzéseit, hanem a közelébe férkőzik, hogy meghúzhassa például a haját.

Azt nem tudom, hogy Márki-Zaynak tetszik-e valaki a fideszes hölgyek közül, de ő – kinőve az iskolából, ám a gyerekes stílust megőrizve – hajhúzogatás helyett aberráltnak nevezte egy hétfői kampányrendezvényen a fideszeseket.

És itt elérkezünk a baloldal egyik alaptéziséhez, miszerint ugyanolyan természetességgel tudják mondani korábbi állításuk ellenkezőjét, mintha soha nem mondták volna másként a dolgot. Nemrég röhögtük halára magunkat akkor, amikor Márki-Zay a rezsicsökkentés megreformálásáról azt a nagytőkebarát verziót terjesztette a nagyérdemű elé, miszerint „lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni”. És pont. Akkor persze ki lehet fizetni a piaci árat, s szerinte mindenki jól jár. A fogyasztó majdnem, a nemzetközi nagytőke, amelynél Márki-Zay évekig szolgált, pedig nagyon. Anyád! – mondja erre az olvasó. Tegyük hozzá, joggal.

Most meg mit mond a hétfői rendezvényen a rezsicsökkentést támadó szavaira érkezett kritikákra? Azt mondta, hogy „ez az aberrált fideszesek fantáziaszüleménye, hogy kevesebbszer fürödjenek, meg a nagycsalád menjen kisautóba. Ilyen ostobaságokat csak az aberrált fideszesek találtak ki”. Még szerencse, hogy a videó nem felejt. Lentebb meghallgathatja ezt a kedves olvasó.

Van azonban itt más is. Vasárnapi videójában a falusiakat egyszerűen tudatlan embereknek nevezte, akiket fel kell világosítani.

Más alkalommal a kormánypárti szavazóknak úgy kedveskedett, hogy „sötétben tartott, trágyával etetett gombáknak” nevezete őket.

Hogy ezeket mikor fogja letagadni, kérdés, de hogy nincs messze az idő, az nagyon valószínű.

Ezt elkerülendő éppen a trágyás-gombás megnyilvánulásának akart illatos emléket állítani Szabó Bálint, a Mindenki Szegedért Mozgalom képviselője, aki Márki-Zay kiskundorozsmai fórumán egy befőttesüvegben hamisítatlan homokhátsági szerves trágyát és helyben termesztett csiperkegombát ajándékozott a miniszterelnök-jelöltnek. Ezzel is jelezve, nem biztos, hogy át tudja csábítani a jobboldali szavazókat a baloldalra.

Hogy mi ebben az öröme Márki-Zaynak? Talán a kormánypárti szavazók heccelésével csak fel akarja hívni magára a figyelmet?

Előbb-utóbb így az is meg fogja tudni, hogy Márki-Zaynál elmentek otthonról, aki alapvetően nem foglalkozik politikával. Lehet, hogy ezzel nő az ismertsége, de mire megy vele?

A baloldalnak már van egy jól fizetett udvari bolondja. Nem lesz kettő belőle kicsit sok?

A lesajnált jobboldali szavazók ettől ugyanis nem voksolnak majd rá – ki szereti, ha lehülyézik? –, viszont napról napra nő a tábora azoknak, akik szíves örömest röhögnek rajta.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére