Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Aberrált fideszesek, avagy Márki-Zay is udvari bolondnak jelentkezhet

Horváth K. József

2021.12.08. 14:00

Furcsa öröme van Márki-Zay Péternek.

A választósértegetés nevű extrém sport kiválasztott képviselője két dologban is különbözik elődeitől. Az egyik, hogy azt sem vállalja föl, hogy baloldali, miközben azért választották meg a gyurcsányisták vezérének, mert a választók nekik tetsző baloldali embert kerestek a szivárványkoalíció élére. S miután büszkén megünnepelte a győzelmet, elmondta, hogy mindenben egyetért Gyurcsány Ferenccel, mi több, kibékült Dobrev Klárával, ennek ellenére is folytatja rögeszméjének hangoztatását. E szerint ő keresztény, konzervatív, jobboldali ember. Azt talán nem gondolja át, hogy ez komoly sértés a balos választóknak. Bár ahhoz képest, hogy korábban már hazaárulóknak is nevezte őket, ezt nyilván csak enyhébb minősítésnek szánja.

De hagyjuk is a baloldali szavazókat. Tudjuk, ki milyen virágot szakít, olyat szagol.

Kérdés persze, mi a „bolt” neki abban, hogy a fideszeseket sértegeti. Főleg annak fényében, hogy gyakran mondogatja azt is, hogy ő át akarja vinni a baloldalra a lemorzsolódott, sértődött fideszeseket magukhoz, hogy növelje a baloldal szavazótáborát. Ehhez a sértegetés lenne a legjobb eszköz?

Amikor egy kisfiúnak tetszik egy kislány az osztályban, akkor legtöbbször még nem megy oda hozzá, és vallja meg az érzéseit, hanem a közelébe férkőzik, hogy meghúzhassa például a haját.

Azt nem tudom, hogy Márki-Zaynak tetszik-e valaki a fideszes hölgyek közül, de ő – kinőve az iskolából, ám a gyerekes stílust megőrizve – hajhúzogatás helyett aberráltnak nevezte egy hétfői kampányrendezvényen a fideszeseket.

És itt elérkezünk a baloldal egyik alaptéziséhez, miszerint ugyanolyan természetességgel tudják mondani korábbi állításuk ellenkezőjét, mintha soha nem mondták volna másként a dolgot. Nemrég röhögtük halára magunkat akkor, amikor Márki-Zay a rezsicsökkentés megreformálásáról azt a nagytőkebarát verziót terjesztette a nagyérdemű elé, miszerint „lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni”. És pont. Akkor persze ki lehet fizetni a piaci árat, s szerinte mindenki jól jár. A fogyasztó majdnem, a nemzetközi nagytőke, amelynél Márki-Zay évekig szolgált, pedig nagyon. Anyád! – mondja erre az olvasó. Tegyük hozzá, joggal.

Most meg mit mond a hétfői rendezvényen a rezsicsökkentést támadó szavaira érkezett kritikákra? Azt mondta, hogy „ez az aberrált fideszesek fantáziaszüleménye, hogy kevesebbszer fürödjenek, meg a nagycsalád menjen kisautóba. Ilyen ostobaságokat csak az aberrált fideszesek találtak ki”. Még szerencse, hogy a videó nem felejt. Lentebb meghallgathatja ezt a kedves olvasó.

Van azonban itt más is. Vasárnapi videójában a falusiakat egyszerűen tudatlan embereknek nevezte, akiket fel kell világosítani.

Más alkalommal a kormánypárti szavazóknak úgy kedveskedett, hogy „sötétben tartott, trágyával etetett gombáknak” nevezete őket.

Hogy ezeket mikor fogja letagadni, kérdés, de hogy nincs messze az idő, az nagyon valószínű.

Ezt elkerülendő éppen a trágyás-gombás megnyilvánulásának akart illatos emléket állítani Szabó Bálint, a Mindenki Szegedért Mozgalom képviselője, aki Márki-Zay kiskundorozsmai fórumán egy befőttesüvegben hamisítatlan homokhátsági szerves trágyát és helyben termesztett csiperkegombát ajándékozott a miniszterelnök-jelöltnek. Ezzel is jelezve, nem biztos, hogy át tudja csábítani a jobboldali szavazókat a baloldalra.

Hogy mi ebben az öröme Márki-Zaynak? Talán a kormánypárti szavazók heccelésével csak fel akarja hívni magára a figyelmet?

Előbb-utóbb így az is meg fogja tudni, hogy Márki-Zaynál elmentek otthonról, aki alapvetően nem foglalkozik politikával. Lehet, hogy ezzel nő az ismertsége, de mire megy vele?

A baloldalnak már van egy jól fizetett udvari bolondja. Nem lesz kettő belőle kicsit sok?

A lesajnált jobboldali szavazók ettől ugyanis nem voksolnak majd rá – ki szereti, ha lehülyézik? –, viszont napról napra nő a tábora azoknak, akik szíves örömest röhögnek rajta.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij felelősségre fogja vonni mindazokat, akik segítik a megszállókat

Kijev és szövetségesei nem fognak béketárgyalásokba bocsátkozni, ha Moszkva népszavazásokat tart Ukrajna elfoglalt térségeiben az Oroszországhoz való csatlakozásról – jelentette ki vasárnap az ukrán elnök.

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Ha Szentpéteri Nagy Richárd politológus és Bánó András, a harminc évvel ezelőtti rossz emlékű „Egyenleg-ügy” főszereplője valamilyen módon Orbán Viktorról beszélget a nyilvánosság előtt, abban biztosak lehetünk, hogy a magyar miniszterelnök abból jól nem jön ki.

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Azt gondolná az ember, hogy van egy határ, amit már nem lépnek át, de minden alkalommal bizonyítják, hogy nincs ilyen.

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

A kormány pedig előre közölte, hogy nem lehet áthárítani az extraprofit-adót az utasokra. A Ryanair a tettéért most drágán megfizet.

Kína folytatja hadgyakorlatait Tajvan körül

A kínai hadsereg bejelentette hétfőn, hogy tovább folytatja a Tajvan körül múlt héten megkezdett hadgyakorlatait, amelyeknek az eredeti tervek alapján helyi idő szerint vasárnap délben kellett volna befejeződniük.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére