Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A vörös terrort védelmezi a szocialista Politikatörténeti Intézet igazgatója

888.hu

2018.11.29. 08:58

Egry Gábor igazgató szerint teljességgel rendben van, hogy Csunderlik Péter, a Politikatörténeti Intézet történésze idézõjelbe tette a vörös terror elnevezést.

Választ írt Egry Gábor történész a jobboldali újságíróknak. A baloldali történész védelmébe vette Csunderlik Pétert. Mint emlékezetes, Csunderlik Péter (történész és HVG-s újságíró) személye és nézetei körül azért tört ki botrány, mert a baloldali történész védelmébe vette az 1919-es vörös terror egyik elkövetőjét, Szamuely Tibort, és idézőjelben használta a vörös terror elnevezést is, utalva arra, hogy a kommunisták nem voltak "vérszomjasok", a politikai mozgalmuk áldozatainak száma elenyésző.

Egry azt írta válaszában, hogy

az idézőjel – bármilyen meglepő is legyen – idézetet jelöl, és ez meglehetősen világos lehet a szövegből is. Emellett, ha a terrort akarnánk kétségbe vonni, akkor nyilván azt tennénk idézőjelbe, nem az egész kifejezést.”

Mindez azért is ironikus, mert Csunderlik egy 26-i tévés vita során maga is elismerte, hogy hiba volt használni az idézőjeleket. Ezek szerint Egry Gábor még mindig kardoskodik valami mellett, amit már maga Csunderlik sem véd.

Egry még arról is ír, hogy

szerencsésebb lenne a vita részeként talán Csunderlik felvetett alternatív történeti kérdéseit sorra venni, akár arra is rákérdezni, hogy ezek közelebb vihetnek-e a megértéshez.”

A baloldali rémtettek relativizálása tehát „alternatív történeti kérdések”, a baloldali intézet „alternatív történetet” ír. Jó tudni, hogy milyen fontos tevékenységre használják a Kossuth téri palotát, melybe még akkor költözött be intézetük, amikor a Párttörténeti Intézet nevet viselte – mármint, hogy a Magyar Kommunista Pártét.

Amúgy érdemes elolvasni ezt a remek interjút Egry Gáborral. Már a címe is sokatmondó: Nem csak az magyar, akinek fáj Trianon!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére