Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A volt DK-s be akarta vetni a Czeglédy-módszert, nem jött be

Bokor Gábor

2018.03.14. 18:50

Kõrös Gusztávot is a mentelmi joggal akarták kihozni a rácsok mögül, azonban most nem jött be a tervük.

A Nemzeti Választási Bizottság, azaz az NVB szerdán úgy határozott, hogy felfüggesztik Kőrös Gusztáv képviselőjelölt mentelmi jogát. A szavazásra jogosultak 11:2 arányban döntöttek így.

A Minden Szegényért Párt jelöltjét a Bács-Kiskun megyei 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság vette nyilvántartásba az április 8-ai országgyűlési választásra.  

A politikust az Országgyűlésről szóló törvény rendelkezései alapján a képviselőjelöltet is megilleti a mentelmi jog, azonban Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte ennek felfüggesztését, ugyanis Kőrös Gusztáv és tíz társa ellen hivatalos személyi jelleg színlelésével elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt folyik büntetőeljárás.

Az MTI azt írja, hogy a gyanú szerint Kőrös hivatalos személynek adta ki magát és több vállalkozótól jelentős összegeket kért azzal, hogy az általuk benyújtott pályázatoknál ankedvezőbb elbírálás érdekében pénzt juttat hivatalos személynek.

A gyanúsított így több mint 130 millió forintot szerzett meg a vele kapcsolatban álló személyektől.   

Bár a Somogy Megyei Főügyészség megszüntette Kőrös előzetes letartóztatását, azonban az NVB felfüggesztette Kőrös Gusztáv mentelmi jogát, mert a büntetőeljárás tárgyát képező cselekmény az idei országgyűlésiképviselő-választás kiírása előtt történt és a büntetőeljárás nem áll összefüggésben a választási eljárással.  

Az NVB határozata ellen jogorvoslatnak nincs helye.

Kőrös Gusztáv a bajai videóhamisítás során vált ismertté. Négy éve hamis vád miatt állt bíróság elé. A vádirat szerint ő volt az, aki a videó létrehozását elhatározta, és akinek a kezdeményezésére és jelenlétében a valótlan, fiktív jeleneteket tartalmazó felvétel elkészült.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére