Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A választások alkalmából terjeszt ordas hazugságokat Soros egyik szervezete

Szűcs Gábor

2022.04.03. 13:50

„100 méteres síkfutás 40 méternyi rajtelőnnyel, avagy szavazás egy autokratikus rendszerben” – ezzel a címmel jegyzi az április elsején közzétett álláspontját az Eötvös Károly Intézet (EKINT) nevű Soros-szervezet, amit az anarchista Fleck Zoltán igazgat.

A nem-kormányzati szervezet (NGO) által megfogalmazott álláspont azzal kezdődik, hogy a „Nemzeti Együttműködés Rendszere” az elmúlt tizenkét évben többek között leépített a jogállamot, csúcsra járatta a propagandát (ők beszélnek...), soha nem látott mértékben megosztotta a társadalmat (mondjuk talán nem a Fidesz nevezi ostoba, tudatlan aberráltnak a másik oldal szavazóit), „megszállta” az Alkotmánybíróságot és az ellenőrző intézményeket, felszámolta a szabadságjogokat, valamint „gettóba” szorított a szabad sajtót. Érdekes, hogy a gettósítás, az IFA-plató, a lámpavasra húzás és a zsidók listázása valahogy mindig visszatérő motívum a nemzetellenes oldalon.

Folyamatosan ekézik az Alkotmánybíróságot, de azt nem találják aggályosnak, hogy Dániában, az Egyesült Királyságban (ami 2021-ig még EU-tag volt), Svédországban, illetve Hollandiában nincs is elkülönült alkotmánybíróság. Nem baj, az demokrácia, ez diktatúra, axióma, alátámasztásra semmi szükség – vélik ők. Az EKINT-ben elméletileg jogászok dolgoznak, ennek ellenére nincsenek tisztában az Alaptörvény Szabadság és felelősség című fejezetével, amelyben az összes alapjog, köztük a szólás- és sajtószabadság is deklarálásra került. Nemzeti alapokmányunk mellett a Bjt. és a Bszi. törvényeink is garantálják a bírói függetlenséget, az Smtv. pedig a szabad sajtót.

A teljes anyag nem szól másról, mint érvek nélkül felsorakoztatott alaptalan vádakról, miszerint az április 3-i választások egyáltalán nem lesznek tisztességesek és szabadok, az ellenzéknek pedig kizárólag azért nincs esélye, mert feléjük lejt a pálya. Megfogalmazzák azt az irdatlan hazugságot, miszerint „Orbánék törvénybe iktatták a voksturizmust”. Egyrészt, ez nem történt meg, másrészt, épp a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter volt az, aki Londonban választási csalásra (voksturizmusra) buzdította a külföldön élő magyarokat.

A saját weboldalukon található bemutatkozó így kezdődik: „Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetet a Soros Alapítvány hozta létre 2003 januárjában, azért, hogy a hagyományostól eltérő, újszerű intézményi formát teremtsen a demokratikus magyar közélet formálására.”
Na, fordítsuk ezt magyarra: a szervezetet a milliárdos tőzsdespekuláns hozta létre, hogy mint külföldről finanszírozott NGO, beavatkozzon a magyar belügyekbe és propagálja a nyílt társadalmak eszmerendszerét. És ha már finanszírozás: az EKINT 2016 és 2020 között 129 ezer 244 dollár (hozzávetőlegesen 43 millió forint) támogatást kapott a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítványoktól (Open Society Foundations). És így pedig már minden nyilatkozat és álláspont tartalma értelmet nyer, illetve választ kapunk a hazug állításaikkal kapcsolatban feltett „Miért?” kérdésünkre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére