Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szexmunkások kétharmada már volt bűncselekmény áldozata

888.hu

2020.02.19. 08:39

Új kutatás jelent meg a szexmunkások helyzetéről.

Nyugat-Európában ma már a szexmunkások 80 százaléka bevándorló vagy menedékkérő, a maradék nagy része pedig magyar anyanyelvű, sok a határon túli magyar – vázolta a helyzetet a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesületének (SZEXE) egyik segítője az emberi jogokkal való visszaélést felmérő nemzetközi kutatás eredményeiről beszámolva.

Sok tehát a magyar örömlány Európában, ugyanakkor Budapestre is jönnek szexmunkások és prostituáltak más országokból, a magyar fővárost „Európa Bangkokjaként” hirdetik egyes angol és francia internetes oldalakon – írja a Népszava.

A SZEXE munkatársai szerint nagyon fontos lenne, hogy a prostituáltak tisztában legyenek a jogaikkal. Ám a 13 országban végzett felmérésből az derült ki, a magyar lányok és fiúk fele még azzal sincs tisztában, hogy nálunk több mint húsz éve legális, tehát nem tiltott, így nem számít bűnnek a szexmunka.

A kutatásból az derül ki, hogy a megkérdezettek kétharmada munkája során már volt bűncselekmény elszenvedője.

A válaszadók 15 százaléka értékelte úgy, hogy olyan kiszolgáltatott helyzetben volt vagy van, ami miatt kizsákmányolják. Ez azt jelenti, hogy nem önként dolgozik prostituáltként, hanem azért, hogy pénzt keressen valaki másnak.

A kutatás arra is rávilágított, hogy ebből a szempontból a leginkább veszélyeztetett csoportok a mélyszegénységből mesés ígéretekkel kiemeltek köre, a drogosok és az állami gondozottak. Nem ritka, hogy zsarolással kényszerítenek valakit prostitúcióra. Van, akitől elveszik a gyerekét vagy ezzel fenyegetik. Vannak a magány miatt sebezhetők, és veszélyben vannak a kiskorúak is.

A SZEXE munkatársai egy „erőszaktérkép” összeállításával akarják enyhíteni a prostituáltak kiszolgáltatottságát, hogy elkerülhessék a legveszélyesebb körzeteket az országban.

A szervezet megújult honlapjára folyamatosan töltik fel a jogi kérdéseket közérthetően elmagyarázó oldalakat, májusban pedig a kutatás újabb részével állnak a nyilvánosság elé.

OLVASTAD MÁR?

Dömötör Csaba: csak most jön a neheze!

Dömötör Csaba: csak most jön a neheze!

A koronavírus-járvány neheze csak most jön, amikor a csoportos megbetegedések szakaszát minden bizonnyal felváltják a tömeges megbetegedéseké – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Telefonon zaklatja az embereket Jakab Péter

Telefonon zaklatja az embereket Jakab Péter

Telefonos hívásokban magyarázkodik a Jobbik, mert nem szavazták meg a veszélyhelyzeti intézkedések meghosszabbítását – tudta meg a HírTv.

Hátráltatta a védekezést az EU járványügyi hivatalának hibás helyzetértékelése

Hátráltatta a védekezést az EU járványügyi hivatalának hibás helyzetértékelése

Másfél hónapig nem kezelte kellő komolysággal a koronavírus-járvány potenciális veszélyeit az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC), derítette ki a V4NA az EU-s intézmény kockázati jelentései alapján. Az ECDC a vírusfertőzés kockázatát még az első európai haláleset napján is „mérsékeltnek” nevezte az Európai Unió és az Egyesült Királyság lakossága számára.

A magyar lakosság közel 20 százalékát veszélyezteti a koronavírus

A koronavírus-járvány szempontjából különösen veszélyeztetettek az idősebb, 65 éves vagy annál idősebb korosztályba tartozók, akik a lakosság 19,3 százalékát képviselik Magyarországon – hívja fel a figyelmet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére