Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Soros-mosdató ballibeknek nincsenek érveik gazdájuk terve mellett

Vincze Viktor Attila

2017.12.08. 10:00

Gyakorlatilag nagyrészt unalomba fulladt a Horn Gábor-féle, Republikon Intézet által "Soros György és Magyarország kapcsolata" címmel megrendezett konferencia. A magyar Soros-hálózat kedvezményezettjei közül csak alig néhányan jelentek meg, hogy enerváltan méltassák fõszponzoruk magyarországi tevékenységét. Az esemény egyetlen izgalmas része az a vita volt, amelyben lapunk fõszerkesztõje, G. Fodor Gábor olyan sikeresen szembesítette a Soros-terv tényeivel az egybegyûlteket, hogy ellenérvek híján ez többükbõl heves érzelmi reakciókat váltott ki. Soros 90-es évekbeli magyarországi sikertörténetének részesei közül csak három volt SZDSZ-es politikus volt ott a "Sorost méltató" konferencián.

A vitában részt vevő Tóth Csaba, a Republikon Intézet stratégiai igazgatója és a vitát levezető Bita Dániel, a 24.hu rovatvezetője a beszélgetésben a Soros-hívőknek szokásos érveit ismételgették, miszerint az amerikai milliárdos egy jóindulatú filantróp, akinek alapvetően áldásos és hasznos a magyarországi tevékenysége, és Soros-terv pedig nincs is.

A Soros melletti kiállása alapján leginkább önmagától kell megvédeni a magyar liberalizmust

Lapunk főszerkesztője, a Századvég stratégiai igazgatója, G. Fodor Gábor a beszélgetés elején elmondta, hogy a liberálisok a konferenciájuk megszervezésével egy önmegerősítő rendezvényt tartottak Soros és saját maguk védelmében, ami a saját maguk igazában való bizonytalanságukról árulkodik. Ez pedig nem véletlen. A felmérések azt mutatják, hogy Soros György tevékenységét a választópolgárok döntő többsége, több mint 60 százaléka negatívan ítéli meg. Többen ítélik meg negatívan Soros tevékenységét, mint ahányan a Fideszre szavaznának. Ezek alapján, ha a liberálisok tisztelnék a demokráciát és elismernék a többségi akaratot, akkor el kellene fogadniuk azt, hogy az emberek nem kérnek sem Soros Györgyből, sem pedig az általa erőltetett illegális bevándorló betelepítésekből sem. Soros-terv pedig létezik, mert azt Soros György évek óta folyamatosan nyilvánosan is közli, és a tervet saját maga meg az őt támogató ballib sajtó is számos alkalommal tervnek nevezi – már évek óta.

Érdekes módon a liberálisok nem tudtak mit válaszolni arra a felvetésre, hogy egy önmagát liberálisnak tartó ember miként fogadhatja el, hogy egy külföldi milliárdos a szavazók akaratát lenézve beavatkozzon egy szuverén ország belpolitikájába.

Tóth szerint frusztráltak a liberálisok, mert nem mondhatják el a véleményüket a kormány képviselőinek arról, hogy nem tetszik nekik, ahogy a magyar kormány Soros ellen kampányol. A republikonos kutató úgy vélte, hogy milliárdokból propagandisztikus kampány zajlik Soros ellen, és csak ez az oka annak, hogy az emberek nem értenek egyet Sorossal és nézeteivel.

Szerinte ráadásul a magyar társadalom homogén összetételű, és ezért különösen nyitott a Soros-ellenes nézetekre. A liberális politológus szerint egyébként nincs azzal semmi baj, ha az amerikai milliárdos a pénzével a nyílt társadalom elméletét támogatja és hirdeti a világon. Aki Sorost támadja, az a filantrópia létét tagadja. Soros nézetei pedig a társadalom érdekét szolgálják.

Miért csinálja Soros, amit csinál? Csak nem istenkomplexusa van?

G. Fodor Gábor szerint hamis beállítás azt mondani, hogy Soros csak úgy kifejezi a véleményét, amihez egyébként természetesen mindenkinek joga van. Soros nem csak a véleményét mondja el, de ő egy politikai tekintély, aki a véleményét rá akarja erőltetni másokra. Sorosnak a saját magára vonatkozó kijelentési alapján azt lehet látni, hogy a milliárdosnak egyfajta istenkomplexusa van. Gondol valamit a világról, van amit ő nem tart optimálisnak a világban, és megvan a pénze hozzá, hogy ő ezen megpróbáljon változtatni. Sorosnak nem számít a nemzeti szuverenitás és a választói akarat.

Magyarországon viszont az emberek véleménye is egy demokratikus erő, ami a választásokon rendszeresen meg is mérettetik. Nálunk ennek megfelelően nyolc éve van egy brutális választói akarat, amit Sorosnak és az ő liberális híveinek nem lenne szabad lenézniük és semmibe venniük. 

G. Fodor Gábor azt is elmondta, hogy a Soros démonizálása miatt aggódók esetleg Orbán EU-n belüli démonizálása ellen is felemelhetnék a szavukat. Érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy Orbán Viktorral szemben milyen kampány zajlik az EU-ban. A nemzeti konzultációs kampány pedig nagyon is a közjót szolgálja, mert egyezik a választók akaratával. A közjó az nem Soros György elképzeléseiből áll, hanem a választók akaratából.

Ha a választók meg akarják óvni magukat a tömeges illegális bevándorlástól, mert a bevándorlással nő a terrorizmus veszélye, akkor ez alapján a magyar kormány nem gyűlöletkampányt folytat, hanem egyszerűen biztonságkampányt. Az emberek biztonságot akarnak. Ez ez, amit nem képesek a liberálisok elfogadni – tette hozzá a Századvég politológusa.

Tóth szerint azonban a kormány kampánya csak a gyűlöletről szól, úgy, hogy nincs semmi alapja. A liberálisok ezért úgy vélik, hogy a kormány nem a közjót szolgálja a nemzeti konzultációval. Soros viszont egy filantróp, aki hasznos a társadalom számára.

Elfogyott a liberális hallgatóság türelme: a vita lakossági fórummá alakul

A vitának ezen a pontján az önmagukat liberálisnak tartó közönség tagjainál elszakadt a cérna, nem bírták tovább türelmesen hallgatni a pulpituson zajló vitát. A közönség soraiban ülő Horn Gábor bekiabálta: Miért kell hazudni? Soros nem is akar kötelező betelepítést!

Erre olyan választ kapott Horn, ami a közönségnek már végképp nem tetszett, amit hangos megjegyzések formájában ki is fejeztek. G. Fodor Gábor ugyanis azt mondta, hogy a liberálisoknak el kellene fogadni a valóságot a bevándorlás kérdésében, és az ezzel kapcsolatos választói akaratot is.

Ebben a pillanatban Kőszeg Ferenc hajdani SZDSZ-es politikus sem bírta már tovább, és láthatóan némiképp felindultan, ő is beleszólt a vitába a közönség soraiból.

Kőszegnek is az fájt, hogy szerinte Soros nem is azt mondja, mint amit neki tulajdonítanak, hiszen ő valójában mindig kevesebb migráns betelepítését szorgalmazta csak, mint amivel megvádolják. Kőszeg emellett arról is beszélt, hogy szerinte nincs is baj a bevándorlás támogatásával, mert egyébként is szükség van Európában a migránsokra a népességfogyás ellensúlyozására.

Ha a liberálisoknak annyira igazuk van, mint gondolják, akkor hogy lehet, hogy mégis kisebbségben vannak?

A vita végére az egyre inkább lakossági fórummá változó beszélgetésen G. Fodor Gábor elmondta, hogy Soros kérdése egy bevándorlási kérdés, ami nagyon is létezik. Sokféle választ lehet adni a bevándorlás kérdésére. A magyar kormánynak van megoldási javaslata erre a problémára, amit ráadásul támogat a magyar társadalom többsége.

Ezzel szemben pedig van egy másik álláspont, amit Soros képvisel, ami támogatja a bevándorlást. Az Európába bejönni akaró bevándorlók kérdésével pedig mindenképpen foglalkozni kell, mert a NATO jelentése szerint hamarosan több millióan jönnek Afrikából, amire fel kell készülni.

Válaszul Tóth csupán  megismételte korábbi véleményét, azt mondva: az egyáltalán nem számít, hogy az emberek mit gondolnak a bevándorlásról, mert a véleményüket a kormány kampányai befolyásolták.

G. Fodor Gábor erre pedig már csak annyit válaszolt: Ha a liberálisoknak annyira igazuk van, mint ahogy gondolják, akkor hogy lehet, hogy mégis kisebbségben vannak?

SZDSZ nyugdíjas tagozat A Horn Gáborék által megszervezett Soros-mosdató rendezvényt kár volt megrendezniük a milliárdos magyar híveinek, mivel a konferencia ahelyett, hogy rácáfolt volna, inkább megerősített minden Soros György tevékenységével kapcsolatos kritikai állítást. A konferencia délelőtti programjának előadásai azt erősítették meg, hogy Soros magyarországi tevékenységének döntő többsége nem karitatív jellegű, hanem pusztán politikai és közvélemény-befolyásoló aktivitás. Minden oktatási, kulturális és jogi aktivitás a nyílt társadalom elmélet tanainak a terjesztését szolgálta és szolgálja. Az a kevés karitatív tevékenysége pedig, ami hajdanán még volt Soros magyar szervezeti hálójának, már sok évvel ezelőtt megszűnt. A nagyrészt nosztalgikus hangvételű előadásokból olyan fontos dolgokat is megtudhatott a hallgatóság, mint hogy az amerikai milliárdos a Kádár-rendszerben azért kezdhette meg tevékenységét, mert a kommunista államvezetés éppen megkezdte a világbanki hitel felvételének az előkészítését. Olyan idők voltak ezek, amikor Soros magyarországi személyes képviselője, Vásárhelyi Miklós már bárkit megnyugtathatott telefonon is arról, hogy elfogadhat Soros-támogatást, Aczél György miniszter elvtárs ezért nem fog megorrolni rá. A Soros támogatásának céljával megrendezett konferencián egyébként nagyon kevesen voltak jelen, legalábbis ahhoz képest, hogy milyen sokan részesültek annak idején a milliárdos támogatásaiból. Soros 90-es évekbeli legnagyobb magyarországi politikai támogatottja, az SZDSZ politikusai közül is csak Horn Gábor és Kőszeg Ferenc, illetve Béky Gabriella volt ott. Ez minden bizonnyal nem független attól, hogy Soros nézetei ma már finoman szólva nem igazán népszerűek Magyarországon. A Soros-hálózat egyik munkatársa ezt a konferencián úgy fogalmazta meg ironikusan: Régebben többen is azt kérték tőlünk, hogy adjunk igazolást arról, hogy Soros-támogatást kaptak, pedig nem is voltak támogatottak. Ma viszont már azt kérik tőlünk azok, akiket támogattunk, hogy vegyük már le az internetről a nevüket arról a listáról, ahol azok szerepelnek, akik finanszírozást kaptak Soros Györgytől. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére