Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A románok által elkövetett népirtásokat mentegeti Ungváry Krisztián „sztártörténész”

888.hu

2020.07.16. 12:20

Úgy tűnik, neki mindent szabad.

Már több mint egy hónapja tart a szabadkőműves-vita a Magyar Nemzetben, amely Szakács Árpád Romsics szabadkőműves meséi című írásával kezdődött.

A legfrissebb, csütörtöki lapszámban Karsai László és Szakács Árpád csörtéje olvasható, utóbbi írása végén egy érdekes, forrásokkal alátámasztott dologra hívja fel a figyelmet. Tudniillik Ungváry Krisztián balliberális „sztártörténész”, aki a nagy nácizások közepette maga is második világháborús német egyenruhákkal seftelt, legújabb, Horthy Miklósról szóló könyvében a románok által elkövetett népirtásokat mentegeti.

Leszámítva a Bulgáriához csatolt területeket, ahonnan történtek deportálások, Romániának az 1940-es határokon belüli területeiről szintén nem deportáltak senkit, viszont Moldáviában, illetve Transznyisztriában radikális antiszemita intézkedésekre került sor – de ott is csak 1942-ig

– olvasható a könyv 150. oldalának 52. számú lábjegyzetében.

Ungváry Krisztián

Mindezek alapján Ungváry Krisztián szerint az 1941 októberében kezdődött odesszai mészárlás, amikor a románok Transznisztriában a mai tudásunk szerint több tízezer zsidót (illetve oroszt) gyilkoltak meg, belefér a „radikális antiszemita intézkedések” kategóriájába.

Ungváry történelemrelativizálása és a baloldali média totális hallgatása az ügyről már csak azért is érdekes, mert amikor 2014-ben Szakály Sándor konzervatív történész, a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár főigazgatója idegenrendészeti eljárásnak nevezte 20 ezer, nem magyar állampolgárságú zsidó Kamenyec-Podolszkba történő deportálását, a baloldali média heteken át sivalkodott.

De hát tudjuk, amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Leállítja az európai gázszállítást a Gazprom Ukrajnán keresztül

Twitter-üzenetben jelentette be a Gazprom, hogy leállítja az Ukrajnán keresztüli gázszállítást Európába. A lépés hátterében elszámolási, illetve jogvita van. Kilőtt a gázár az energiatőzsdén – írja a Világgazdaság.

Gyakorlatilag nincs olyan vezető politikus, akivel a németek elégedettek lennének

Gyakorlatilag nincs olyan vezető politikus, akivel a németek elégedettek lennének

Ezek után csodálkozunk, hogy amikor csak tehetik, kifütyülik és megdobálják őket?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére