Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A pofátlanság netovábbja: hazudozva sír a kvótákért a német sajtó

Horváth József György

2017.09.03. 09:58

Lassan ott tartunk, hogy még a 444 és az Index is hitelesebb lesz a német sajtótermékeknél...

I. Angéla német-szíriai császárnő egyik udvari zugfirkásza, a Süddeutsche Zeitung Stefan Ulrich nevezetű idiótája "Kerítéskirály" címmel közölt kommentárt Orbán Viktor Európai Bizottságnak írt levele kapcsán.

Bár a szerző először beismeri, hogy "Európában sokaknak jól jön, hogy Orbán eltorlaszolja a balkáni útvonalat", később erős kvótaszopkodással vegyítve megjegyzi, hogy szerinte "a magyar kormány másként is elijeszti (WTF? Hogy?) a menekülteket" (a német nyelv Köln óta nem ismeri a migráns szót). Hogy idézzük ezt a remek embert:

Eszközei sajnos a brutálistól az embertelenig terjednek, és nem hajlandó végrehajtani a menekültek elosztásáról hozott kötelező érvényű uniós döntést."

Itt tart a német sajtó. Azt még talán meg lehet nekik bocsátani, hogy nem tudják elereszteni – az amúgy egyáltalán nem működő – kvótarendszert, de azért brutalitással és embertelenséggel vádolni a magyar hatóságokat és a kormányt, azt vizionálva a kedves német olvasóközönségnek, hogy a magyar határon kínozzák a migránsokat, azért az egy kicsit durva. Mondhatni fék nyúz. Az ilyen kicsinyes próbálkozásokra szerencsére mindig ott van a kiváló angol kifejezés: "Pics or didn't happen"!

Ulrich kommentárjában amúgy kifejti, hogy szerinte a német kormánynak össze kellene állítania egy ellenszámlát és követelnie kellene Orbántól a 2015-ben érkezett több százezer menekült befogadásából adódó költségek egy részének megtérítését.

Szegény Ulrichnak nem szóltak, hogy Görögországban értek először partot ezek a szerencsétlenek. Ahogy érdekes módon azt is elfelejtette megemlíteni, hogy Merkel császárné hívta meg a migránsokat "vendégségbe". És mint minden jó házibuliban, a házigazda kell, hogy állja a cechet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére