Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A nőiség joga

Fábián Eszter

2020.05.29. 15:50

Óriási visszhangot váltott ki Semjén Zsolt törvényjavaslata, – amelyet azóta Áder János is aláírt – miszerint a születéskor meghatározott nemet tartsák nyilván, mert a nemet meghatározni kizárólag biológiai alapon lehetséges.

Ezen természetesen felhördültek az LMBTQ -szervezetek és a baloldali média is, de ha ez mégsem keltett valakiben mérhetetlen felháborodást, azt egészen biztosan megbélyegzik olyan szavakkal mint: homofób, transzgyűlölő, beszűkült gondolkodású és a többi. Mert ugye fogadjunk el teljesen mindent és mindenkit, meg aztán annak az ellenkezőjét is, majd a gyakorlatban nézzük végig azt, hogy mindez miért nem kivitelezhető.

A migráció kérdése is hasonló önámításokba vitt sokakat, aki teljes elhivatottsággal és ”némi” idealizmussal hirdették a „mindenki jó és mindenkinek segíteni kell” elvet, aztán amikor ez a gyakorlatban valahogy elakadt, sokan rájöhettek , hogy grand canyonnyi szakadék választja el a valóságot attól, ami egészen addig a fejekben élt.

A fókusz azonban most nem a migráción van, hanem a transzneműek jogain. Meg úgy en bloc az ember jogain, vagy akár a nők jogain.

Képzeljük azt el, hogy a hatalmas elfogadásban, az óriási igyekezet során – amikor is az esetek többségében felnőtt férfiak harcolnak azért, hogy nőként tekintsenek rájuk, nem nők azért, hogy végre férfiak legyenek – tehát a mindenek feletti humánusság közben megfeledkeznek magukról a nőkről. Arról, hogy ők mit gondolnának, az identitásuk, a vele született lényük elértéktelenítéséről.

Tőlem senki nem kérdezte meg, hogy szeretném-e , hogy egy férfiként született, de nővé operált transzneművel egy kategóriába tartozzak. De ha megkérdeznének, elmondanám: nem szeretném, hogy a magukat nőként definiáló férfiak a nőiség státuszát jogosan bármikor magukra vegyék. Mert a nőiség ennél sokkal több, sokkal mélyebben gyökerezik, és sokkal több varázslatra képes, mint azt a férfiak valaha gondolnák. És egészen biztos vagyok benne, hogy mindezt addig tisztelik, amíg ennek joga kizárólagosan megmarad nekünk, nőknek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Új férőhelyekkel csökken a börtönök zsúfoltsága

Új férőhelyekkel csökken a börtönök zsúfoltsága

Tíz büntetés-végrehajtási intézményben összesen 2750 új férőhelyet alakított ki a Belügyminisztérium.

Sikerek esetén Karácsonyék nem mutogatnak hátrafelé

Sikerek esetén Karácsonyék nem mutogatnak hátrafelé

„Ma egy színvonalas, pihenésre, beszélgetésre, sportolásra alkalmas helyet adtunk át. (...) Az új városvezetés élhetőbbé teszi és bővíti a zöldfelületeinket!”, a szavakkal adta át nemrégiben az XI. kerületi Egyetemisták parkját a nagyközönségnek Gy. Németh Erzsébet, Karácsony jobbkeze a hírhedt baloldali fake news-gyár, az ezalenyeg.hu beszámolója szerint. Milyen kár, hogy erről a beruházásról még akkor döntöttek, amikor a fővárost Tarlós István, Újbudát pedig dr. Hoffmann Tamás vezette.

Már majdnem 400 ezren töltötték ki a Nemzeti Konzultációt

A hétfő reggeli összesítés szerint eddig 396 ezren töltötték ki a Nemzeti Konzultációt – jelentette be az Országgyűlésben Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára. A parlamentben napirend előtt szó volt a pedofília elleni szigorúbb szabályozásról is.

Orbán Viktor: Andrzej Duda győzelme kritikus fontosságú a régió jövőjét illetően

Orbán Viktor: Andrzej Duda győzelme kritikus fontosságú a régió jövőjét illetően

A magyar-lengyel barátság a közép-európai összefogás motorja és az európai politika meghatározó tényezője.

A német vállalatok fele állandósítaná az otthoni munkavégzést

A német vállalatoknak kicsivel több mint a fele állandósítani tervezi a járványvédelmi karantén során bevezetett otthoni munkavégzést a müncheni ifo gazdaságkutató intézet felmérése alapján.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére