Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A nőiség joga

Fábián Eszter

2020.05.29. 15:50

Óriási visszhangot váltott ki Semjén Zsolt törvényjavaslata, – amelyet azóta Áder János is aláírt – miszerint a születéskor meghatározott nemet tartsák nyilván, mert a nemet meghatározni kizárólag biológiai alapon lehetséges.

Ezen természetesen felhördültek az LMBTQ -szervezetek és a baloldali média is, de ha ez mégsem keltett valakiben mérhetetlen felháborodást, azt egészen biztosan megbélyegzik olyan szavakkal mint: homofób, transzgyűlölő, beszűkült gondolkodású és a többi. Mert ugye fogadjunk el teljesen mindent és mindenkit, meg aztán annak az ellenkezőjét is, majd a gyakorlatban nézzük végig azt, hogy mindez miért nem kivitelezhető.

A migráció kérdése is hasonló önámításokba vitt sokakat, aki teljes elhivatottsággal és ”némi” idealizmussal hirdették a „mindenki jó és mindenkinek segíteni kell” elvet, aztán amikor ez a gyakorlatban valahogy elakadt, sokan rájöhettek , hogy grand canyonnyi szakadék választja el a valóságot attól, ami egészen addig a fejekben élt.

A fókusz azonban most nem a migráción van, hanem a transzneműek jogain. Meg úgy en bloc az ember jogain, vagy akár a nők jogain.

Képzeljük azt el, hogy a hatalmas elfogadásban, az óriási igyekezet során – amikor is az esetek többségében felnőtt férfiak harcolnak azért, hogy nőként tekintsenek rájuk, nem nők azért, hogy végre férfiak legyenek – tehát a mindenek feletti humánusság közben megfeledkeznek magukról a nőkről. Arról, hogy ők mit gondolnának, az identitásuk, a vele született lényük elértéktelenítéséről.

Tőlem senki nem kérdezte meg, hogy szeretném-e , hogy egy férfiként született, de nővé operált transzneművel egy kategóriába tartozzak. De ha megkérdeznének, elmondanám: nem szeretném, hogy a magukat nőként definiáló férfiak a nőiség státuszát jogosan bármikor magukra vegyék. Mert a nőiség ennél sokkal több, sokkal mélyebben gyökerezik, és sokkal több varázslatra képes, mint azt a férfiak valaha gondolnák. És egészen biztos vagyok benne, hogy mindezt addig tisztelik, amíg ennek joga kizárólagosan megmarad nekünk, nőknek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Beperli az iskolát egy anyuka, amiért a 4 éves gyerekét LMBTQ-rendezvényre vitték

Beperli az iskolát egy anyuka, amiért a 4 éves gyerekét LMBTQ-rendezvényre vitték

Egy keresztény anya beperelte négyéves gyermeke brit iskoláját, miután az állítólag arra kényszerítették, hogy részt vegyen egy „LMBTQ-felvonuláson”.

Orbán Viktor reakciója az EU bejelentésére: A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!

Orbán Viktor reakciója az EU bejelentésére: A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!

Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán reagált a Novinite cikkére, amelyben arról írnak, hogy Ursula von der Leyen és Manfred Weber megerősítenék az EU határvédelmét. A kormányfő ezzel kapcsolatban fejtette ki véleményét a Facebookon.

Zelenszkij szeretné, ha a parlament napirendre venné a betiltott ellenzéki párt képviselőinek megfosztását mandátumuktól

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felkérte Ruszlan Sztefancsuk parlamenti elnököt, vizsgálja meg azt az állampolgári javaslatot, hogy a törvényhozás vegye napirendre a betiltott Ellenzéki Platform – Az Életért (OPZZS) ellenzéki párt képviselőinek mandátumuktól való megfosztását.

Megfigyelő léggömböt észleltek az USA légtere fölött, Kínára mutogatnak

Megfigyelő léggömböt észleltek az USA légtere fölött, Kínára mutogatnak

Magasan repülő megfigyelő léggömböt észlelt az amerikai légtérben az Egyesült Államok légvédelme a Pentagon csütörtöki bejelentése szerint, a léggömböt több magas rangú politikus, köztük Marco Rubio republikánus szenátor, a Szenátus hírszerzési különbizottságának alelnöke kínai kémléggömbnek minősítette.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére