Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A német szövetségi kormány 2013. évi járványterve: voltak figyelmeztetések!

Jog és szabadság

2020.04.02. 14:02

Az egyik legfontosabb kérdés a koronavírus okozta válság kezelésében a következő: vajon a szövetségi kormánynak jobban fel kellett volna készülnie a járványhelyzetre?

Létezik egy dokumentum, amelyet 2013-ban mutattak be a Bundestagnak, és csak évekkel később kapta meg a szükséges figyelmet. A címe: „Jelentés a polgári védelem kockázatelemzéséről 2012-ben”. Ebben egy pandémiás forgatókönyvet mutatnak be, amelyben meglepően sok közös vonás van a valódi koronavírus okozta válsághelyzettel kapcsolatban. Sajtóinformációk szerint a Robert Koch orvosról, a bakteriológia egyik megalapítójáról elnevezett szövetségi egészségügyi intézet készítette a kockázatelemzést. Akkor a kormányzat részéről érdemben senki sem reagált a szervezet preventív járványtervére.

Első körben 6 millió fertőzött

A jelentésben bemutatott forgatókönyv így néz ki:

  • Egy „rendkívüli járványt ír le, amely egy új kórokozó elterjedésén alapul”.
  • Az elméleti forgatókönyvben egy „Ázsiából származó vírusról” beszélnek, amelyet „Modi-SARS vírusnak” hívnak.
  • „A betegség első hullámának tetőzésénél, kb. 300 nap után, Németországban körülbelül 6 millió ember kapta el a Modi-SARS-t” – folytatja.
  • A feltételezett betegség tünetei hasonlóak a Covid-19 betegségekhez: láz, köhögés, émelygés, tüdőgyulladás.
  • Különösen érdekes: Egy ilyen világjárványnak igen kritikus az infrastruktúrára és az egészségügyi ágazatra gyakorolt ​​hatása. A jelentés szerint: „Egyre növekszik a kereslet a gyógyszerek, az orvostechnikai eszközök, az egyéni védőeszközök és a fertőtlenítőszerek iránt. Mivel a kórházak, az orvosi rendelők és a hatóságok általában a gyors szállításra támaszkodnak, de az ipar már nem képes teljes mértékben kielégíteni a keresletet, így igen komoly problémák merülnek fel.”

A jelentés szerint a betegségnek három hulláma várható. A fertőzött emberek szekréciója, izolálása és karanténja csak korlátozott mértékben hatékony, mivel a betegek már az első tünetek óta fertőznek. A vírus terjesztésére nem elsősorban a háztartásokban és a kórházakban kerülhet sor, hanem a tömegközlekedésben, a munkahelyen és a szabadidőben – mondja az elemzés. A forgatókönyv szerint a szerzők három betegséghullámot várnak el. Az első hullám önmagában hatmillió embert érintene, „az egészségügyi rendszer hatalmas kihívásokkal néz szembe, amelyeket nem lehet legyőzni” – figyelmeztetett a kockázatelemzés, amely szerint legalább 7,5 millió ember halálát okozhatja egy ilyen fertőzés közvetlen következménye.

Egyre szűkülő kínálat a fertőtlenítőszerek tekintetében

Elsősorban a fertőtlenítőszerek hiánya volt az elmúlt hetekben drámai mértékű Németországban – ráadásul az árak óriási emelkedést mutattak. Megjegyzendő, hogy 2013-ban is rámutattak arra, hogy az „emberi és anyagi képességek” nem lennének elegendőek a „szokásos gondozási mérték fenntartásához”. A koronavírus elleni küzdelemben nincs elegendő maszk és védőruházat a kórházakban. Az elmúlt hetekben az intenzív osztályokon az ágykapacitás bővítésére volt szükség, hogy számos súlyos esetre felkészülhessen az adott intézmény.

A szövetségi kormány akkor megfelelően reagált?

Milyen következtetéseket von le a szövetségi kormány a hét évvel ezelőtti információkból? Lothar Wieler, a Robert Koch Intézet vezetője néhány nappal ezelőtt elmondta: A jelentést abban az időben nagyon pozitívan fogadták, mert számos ajánlott intézkedést hasznosnak tartottak belőle. Ideje megnézni, hogy a jelentésben szereplő ajánlásokat milyen módon hajtották végre, milyen jól készültek fel az orvosok az adott helyzetre. Wieler ugyanakkor védelmébe is vette a német kormányt: „Ez egy nagyon súlyos járvány. Bizonyára nincs olyan ember, aki optimálisan fel tud készülni egy ilyen nagy feladatra.”

„Nehéz helyzetben vagyunk”

A CDU/CSU képviselőcsoportjának alelnöke, Thorsten Frei „nehéz helyzetről” beszél a fertőtlenítőszerek hiányával kapcsolatban. Mint elmondta: „Ez vonatkozik mind a fertőtlenítőszerekre, mind a védőruházatra, különösen a klinikákon és az ápolóknál. A válság után azt is látnunk kell, hogy egyes gyógyszerek és termékek előállítása inkább Németországban és Európában zajlik, hogy válsághelyzetben jobban felkészülhessenek és kevésbé legyenek függésben külső tényezőktől” – mondta Frei.

A rendfenntartók szempontjából viszont derűlátó az elemzés végkövetkeztetése: „Az is lehetséges, hogy az emberek már nem követik a rendőrség és más hatóságok utasításait – vagy agresszív módon viselkednek a hatóságok képviselői felé. A fertőzés miatti félelem miatt azonban nagyobb zavargásokra nem számíthatunk.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Nem adott igazat az újságíróknak az Emberi Jogok Európai Bírósága

A parlamenti működés zavartalanságának biztosítása és a képviselők jogainak védelme ugyanis legitim korlátozási indok.

Így bukott el az közös európai hadsereg terve egy szemfüles francia képviselőn

Így bukott el az közös európai hadsereg terve egy szemfüles francia képviselőn

Európai Unióval foglalkozó cikksorozatunkban megpróbáljuk bemutatni az államszövetség születését, történetét, működését, és mérlegre helyezni előnyeit és hátrányait. Második részben azt mutatjuk be, hogyan bukott meg az az uniós hadsereg hatvan évvel ezelőtt, ami miatt az egész szervezet eredetileg megszületett.

Egyre több olasz tartományban nem regisztrálnak új beteget

A halottak huszonnégy óra alatti emelkedése az egymást követő harmadik nap száz alatt maradt.

Most lenne itt az ideje a bocsánatkérésnek

Most lenne itt az ideje a bocsánatkérésnek

A sokat kritizált koronavírus-törvény ugyanis emberéletek ezreit mentette meg.

A svéd külügyminiszter nem látja a határnyitás akadályát

Miközben attól hangos a média, milyen csúfosan megbukott a svéd járványügyi válságkezelés, a külügyminiszter elmondása szerint nincs észszerű ok a svédek kizárására a határnyitásból.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére