Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A nap kérdése

Pörge Béla

2017.01.13. 15:28

Nem tudunk, nem akarunk és egyelõre nem is merünk állást foglalni ebben a kérdésben, de a Facebookon kialakult óriási vita alapján úgy tûnik, a liberálisok körében jelenleg ez a legmeghatározóbb törésvonal.

Három nappal ezelőtt történt egy érdekes esemény a transzzsidó indentitással kapcsolatban. Nézzétek el nekünk, hogy eddig nem vettük észre, pedig az egész vita jól rámutat a liberálisok lelkivilágára. Ráadásul a végül elmaradt esemény nyitóbeszédét Papp Réka Kinga tartotta volna.

Ide kattintva elérhető a Facebook-esemény, ahol a vita is kialakult, akit érdekel, részletesen végigkövetheti az eseményeket.

Röviden azért összefoglaljuk: a két szemben álló fél egy leszbikus feminista performancer, ún. művész (Bajusz Orsolya), illetve egy transznemű, aki megzavarta a művésznő egy korábbi előadását (Gergely Dóra Viktória).  A fenti performanszról a korábbi események miatt a művésznő kidobatta Gergely Dóra Viktóriát, aki azonban több feminista hozzászóló szerint szexuális erőszaktevő, és gyakran "zaklatólag ismerkedik" LMBTQ-identitású emberekkel.

A botrányba fulladt megnyitó egyébként egy olyan kiállításról szól, amelynek a leírása szerint a célja:

a kiállítás a közelmúltból a jövő felé tartó ívre helyezi a transzzsidók paradigmatikus küzdelmeit identitásuk elismeréséért, elutasítva azt, hogy a művészeten keresztül egy adott társadalmi rendszer következményeit belső igazságként állítsák be.

A botrány utáni vita arról folyik, hogy szabad-e valakit kidobni egy performaszról. Illetve van még egy kérdés, ez talán a legfontosabb:

erőszakot tehet-e egy feminista leszbikuson egy transznemű hölgy.

Az egyik érvelés szerint a "transznőgyűlölet is nőgyűlölet".

A kérdés hiteles megítélését a kedves olvasóra bízzuk, de kíváncsiak vagyunk a TASZ és az AI véleményére is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére