Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A mosolygós Dobrev egyéb gazságokra is képes

Horváth K. József

2021.06.14. 16:15

Dobrev Klára legutóbbi ATV-interjújában megint előjött ezzel a nyüves euróval.

 

Mosolyog, negédeskedik – közben igyekszik jól átverni mindenkit. Ezzel a kábszerrel igyekeznek kihasználni az emberek Nyugat-szeretetét. Azt sugallják, hogy ha euróval fizetünk, akkor sokkal közelebb kerülünk Európához, ahova oly nagyon tartozni szeretnénk.

A helyzet ezzel szemben az, hogy már most nagyon is Európában vagyunk. Schiffer András, aki nem közgazdász ugyan, de nem hiányzik szívéből a nemzeti érdek képviselete, így vélekedik a felvetésről: „Aki egy 2022-es kormányváltás után be akarja vezetni az eurót Magyarországon, lemond azokról a monetáris politikai eszközökről, amelyekkel Magyarország versenyhátrányát csökkenteni lehetne Európa centrumához képest. Lemond Magyarország felzárkózásáról, és odadobja az országot az európai pénzügyi elitnek. Nem a mindenkori miniszterelnök, hanem az ország szuverenitását szűkíti le végzetesen. Jobban fél Orbán Viktortól, mint amennyire szereti a hazáját.”

Konkrétan ez azt jelenti, hogy

a belépéssel azonnal megszűnne a Magyar Nemzeti Bank függetlensége, a jegybank az Európai Központi Bank felügyelete alá kerülne.

Ezáltal a nemzeti érdekeket, a nemzeti sajátosságokat nem tudná érvényesíteni. A belépés után pórul jártak volna például a devizahitelesek, mert a Magyar Nemzeti Bank saját hatáskörben nem tudott volna arról dönteni, hogy devizatartalékai egy részét felszabadítsa, és konszolidálja a devizahiteles családokat. Az MNB nélkül nem dönthettünk volna a hiteltörlesztési moratóriumról, nem csökkenthettük volna az alapkamatot.

Schiffer globális megközelítése mellé csak néhány példát hoztam arra, hogy mennyire rossz lenne a magyaroknak az, ha az euróövezetbe tartoznánk.

Érdekes módon a pénzügyi felkészültségével szívesen dicsekvő Dobrev ezekről a körülményekről soha nem beszél. Ezeket elhallgatja az emberek elől, miközben tudja, hogy ezek a fontos kérdések, s nem az, hogy időlegesen drágább-e a paradicsom vagy a hús a piacon. A piacgazdaságban az árak ingadozhatnak, ha rajtunk kívülálló okokból drágul az üzemanyag vagy a takarmány. A gazdasági stabilitás azonban ettől függetlenül elemi érdeke az országnak és minden magyarnak.

A mindenáron Brüsszelhez törleszkedni akaró Dobrevnek pedig az a személyes érdeke, hogy Sorossal karöltve próbálják őt külső erővel hatalomra segíteni, ha már elegendő szavazója nincs, és várhatóan nem is lesz.

Dobrev még véletlenül sem idézi Theresa May volt brit miniszterelnököt, aki leszögezte: „Az EU nem ugyanaz, mint a kommunista Szovjetunió, hanem sokkal rosszabb annál.”

Nos, aki ezt elhallgatva győzködi a magyarokat az euróról s más, újabb és újabb hatásköröket elvonó uniós intézkedések szorgalmazásáról, a magyar önrendelkezés csökkentéséről, az egyéb gazságokra is képes.

Még ha folyton mosolyog hozzá, akkor is.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor is gratulált a kajakozóknak

Magyar királyok a királyszámban: Kopasz Bálint és Varga Ádám. Gratulálok! – írja a miniszterelnök a Facebook-oldalán.

Berecz Zsombor ezüstérmet szerzett vitorlázásban

Berecz Zsombor ezüstérmet szerzett vitorlázásban

A finndingiben szereplő Berecz Zsombor ezüstérmet szerzett kedden a tokiói olimpián. Ez a magyar vitorlázás második ötkarikás medálja, az elsőt a Detre testvérek szerezték, akik az 1980-as, moszkvai játékokon a harmadik helyen végeztek repülőhollandiban.

Három kajakos éremmel gazdagodott Magyarország az Olimpián

Három kajakos éremmel gazdagodott Magyarország az Olimpián

Hüttner Csaba, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya elégedetten és kicsit elérzékenyülve értékelte az első napi olimpiai döntőket, amelyekben egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet szereztek a versenyzői.

Varga Judit: visszavágunk! Nem hagyjuk szó nélkül a nemtelen brüsszeli támadásokat!

Eddig soha nem látott mértékű támadás érte Magyarországot csupán azért, mert számunkra a gyermekek és a családok védelme az első és ennek fényében nem vagyunk hajlandóak beengedni iskoláinkba és óvodáinkba az LMBTQ-lobbit. A nemtelen vádakra és az Európai Bizottság legújabb jogállamisági jelentésére a magyar kormány frissen kiadott határozatban válaszolt – írta az igazságügyi miniszter hétfőn a Facebook-oldalán.

Kövér: Csak akkor nyerhetünk, ha a Kárpát-medencében senki nem lesz vesztes 

Mi, magyarok az elmúlt száz esztendőben megtanultuk, hogy csak akkor nyerhetünk igazán, ha Közép-Európában és a Kárpát-medencében senki nem lesz vesztes – mondta Kövér László hétfőn a felvidéki Somorján a kitelepített magyarok emlékművének átadásán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére