Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Momentum és az alternatív eskü

Fábián Eszter

2022.05.02. 13:20

Vagy inkább alternatív valóság...

 

Alternatív esküt tesz le a Momentum, hiszen szerintük a „toldozott-foltozott” Alaptörvényre hivatkozott eskü nem elég jóemberes. Jó hír viszont, hogy legalább már nem tagadják (dehogynem) azt, hogy a saját alternatív valóságukat építik, amiben már alternatív eskü is van. Hát minő csodálatosság. A szubkultúrákkal, az alternatív módszerekkel egyébként nincsen gond, a hasonló megtalálja a hasonlót. Például van olyan, hogy rétegzene, meg olyan is, hogy szekta. Mégis működik, vannak rá vevők, ám a társadalom egészét tekintve csekély érdeklődés övezi őket, de nem hiszem, hogy ez zavarja az érintetteket.

 

A politika azonban más terep. Ez a műfaj ugyanis arra épül, sikerességének mércéje is az, hogy milyen mértékben tudja elnyerni a társadalom nagy részének a támogatottságát. Egy pillanatra most elbizonytalanodtam, lehet hogy Fekete-Győr András ezzel az információval nincs tisztában (ahogy azzal se, hogy nem célszerű egy elektromos rollert zuhany alá tenni, mert elég nagy valószínűséggel tönkremegy).

Na de mindegy is, nézzük, mi mellett tettek hitet a lilák.

 

„A néhány óra múlva elhangzó, és a regnáló hatalom igénye szerint toldozott-foltozott Alaptörvényre hivatkozó eskü rövid szövege vajmi keveset mondd arról, hogy mi ma egy hazafias és haladó szellemű politikus felelőssége és kötelessége.

A momentumos képviselőtársaimmal ezért alternatív esküvel is készültünk, amiben elmondjuk: azért fogunk dolgozni, hogy a politika a hatalom helyett újra az embereket szolgálja, és hogy megmutassuk: lehet jobban és tisztességesebben politizálni.”

– írja Fekete-Győr a Facebook-oldalán.

András tehát meg szeretné mutatni, hogy lehet jobban és tisztességesebben politizálni. Egy nem alternatív valóságban ez úgy működik, hogy az előválasztáson utolsó helyen végzett totálisan bukott politikus nem frakcióvezetőként kezdi illegetni magát, hanem mondjuk visszavonul. Bár ez biztosan nem jutott eszébe.

Aztán érkezik a kedvenc szembenállásom:

 

A magyar emberek megélhetéséért, egészségéért és tudásáért fogunk dolgozni, és hogy Magyarország európai, polgári demokrácia legyen. Nemcsak a magyar nép egy szűk kiváltságos részének, hanem az ország egészének érdekeit képviseljük, a teljes magyarság társadalmi és gazdasági fejlődését szolgáljuk.”

Azaz, ők a magyar társadalom egészéhez szólnának, őket képviselnék, miközben a saját alternatív esküjüket és valóságukat építik...

Hát nem tudom, ez így nekem nem annyira fér össze. Ahhoz ugyanis ki kéne húznia – csakúgy mint Jakabnak – a saját seggéből a fejét és ténylegesen meglátni azt, hogy mit is akarnak igazán a magyar emberek, mert – András, lehet hogy ez most fájni fog – de az nem az alternatív eskü.

Bár mondjuk az már haladó szint lenne ahhoz képest, hogy sokáig azt sem tudták eldönteni, hogy beülnek-e a parlamentbe.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére