Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Momentum elnöke még Budapestet sem ismeri, nemhogy a vidéket

Sümeghi Lóránt

2017.06.14. 15:28

Az idõ elõrehaladtával egyre kínosabbá kezdenek válni Fekete-Gyõr Andrásnak, a Momentum elnökének a nyilvános szereplései. Ezúttal kiderült, az önmagát "fõvárosi értelmiséginek" elõadó mozgalmi elnök nemcsak azt nem tudja, mennyibe kerül egy doboz tej, hanem Budapest és a VIII. kerület alapvetõ területeivel, utcáival sincs tisztában.

Az idő előrehaladtával egyre kínosabbá kezdenek válni Fekete-Győr Andrásnak, a Momentum elnökének a nyilvános szereplései. Ezúttal kiderült, az önmagát "fővárosi értelmiséginek" előadó mozgalmi elnök nemcsak azt nem tudja, mennyibe kerül egy doboz tej, hanem Budapest és a VIII. kerület alapvető területeivel, utcáival sincs tisztában. 

A vidékiek lesajnálásáról, a nemzeti ügynek számító olimpia megfúrásáról és az egyes médiumok munkatársainak megfélemlítéséről elhíresült mozgalom elnöke a főváros VIII. kerületébe látogatott el annak érdekében, hogy felfuttassa a napi politikából amúgy egyre inkább kiszoruló Momentum nevét. Csakhogy Fekete-Győr pechére interjú is készült vele a kerületi kampányolás kapcsán, amelyben olyan kínos mondatok hagyták el a száját, hogy csodálkoznánk, ha a Momentum elnöksége kamera elé merné őt engedni a jövőben. 

Nem könnyű Fegyőr élete #1

Riporter: Melyik a kedvenc utcád vagy tered a nyolcadik kerületben? Mondjuk hová vinnél egy turistát?

Fekete-Győr: Öööööö...én a Liliom utca és környékét nagyon szeretem, az ott van a Corvin-negyed környékén.

Riporter: De az ott már pont a kilencedik kerület.

Fekete-Győr: Nem, az ott pont a nyolcadik és a kilencedik között (sic!) van. [...] Majd nézzétek meg!

Nem könnyű Fegyőr élete #2

Riporter: Jó, és még mit a nyolckerben?

Fekete-Győr: Öööööö...hmmmmm....én szeretem a Bujdosó Kert környékét, és még az Ellátó Kertet és a többit is.

Riporter: Az Ellátó hét! (hetedik kerület - a szerk.)

Nem könnyű Fegyőr élete #3

Riporter: A nyolcadik kerületben van például a Nemzeti Múzeum, azt meg sem mutatnád?

Fekete-Győr: Nemzeti Múzeumba nagyon sokat jártunk egyébként, beszélgetni, vagy nem, mit is csináltunk a Nemzeti Múzeumban? Ja, frizbiztünk! Sokat frizbiztünk a Nemzeti Múzeumban.

Tekintettel arra, hogy a Momentum aprócska szavazótábora lényegében kizárólag fővárosi fiatalokból áll, mindenki ítélje meg saját maga azt, hogy Fekete-Győr vajon mennyire alkalmas bármilyen nemű érdekképviseletre. 

Az már csak tényleg ráadás, hogy az interjúban elhangzik olyan általános kérdés is, mely szerint a Momentum mit kezdene az olyan helyi, nyolcadik kerületi kihívásokkal, mint a mondjuk a hajléktalanság. Fekete-Győrnek azonban – ahogyan a kerület részeiről sem –, úgy erről sincs lövése, azzal hárít gyorsan, hogy a hajléktalankérdés kizárólag szakpolitikai ügy, így erre per pillanat nem tud válaszolni.

Ha a momentumosok ennyire rátermettek Budapesten, képzeljük, milyen sikeres lehet a vidéki országjárásuk!

(Azonnali)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére