Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Migration Aid zseniális érve a migráció mellett mindent elsöpör

Forisek Ádám

2017.06.09. 14:20

A Soros által pénzelt szervezet szerint elég csak a magyar Himnuszra nézni, és máris elfogy az érve minden migrációt ellenzõnek. Csak épp marhára nem viszik végig a gondolatmenetet.

Érvelésük a következő: a magyar (általuk migránsnak nevezett!) Himnuszban sok szavunk idegen eredetű (török, iráni, latin, stb), emiatt pedig nem szabad félni a „találkozásoktól”. Hiszen

Történelmünk során sokszor kerültünk kapcsolatba jövevényekkel”

– olvasható a honlapjukon. Még plakátkampányba is kezdtek, amin a "Nincs Magyarország jövevények nélkül" szlogen olvasható:

A történelem tanulsága azonban homlokegyenest ellentmond ennek: nemcsak kapcsolatba, hanem konfliktusba is kerültünk más népekkel, nem is egyszer. Ráadásul ezek a konfliktusok mindannyiszor veszélyeztették területi épségünket, szuverenitásunkat. 

Orosz, német, török jövevényszavaink is vannak, mégis fegyvert fogtunk a törökök hadai, a Habsburgok és a szovjetek ellen.

Nem árt továbbá leszögezni, hogy Magyarország népessége alapjaiban változott meg Mohács után a betelepítésekkel, betelepülésekkel. Érkeztek hozzánk (irányított, vagy spontán betelepülés útján) svábok, szerbek, horvátok, bosnyákok, örmények, görögök. 

Még az eredményképp fellépő nemzeti sokszínűség is problémásnak bizonyult Magyarország számára hosszabb távon. Nem véletlenül volt szükség például az 1868-as nemzetiségi törvényre sem. 

Ezt figyelembe véve tényleg annyira jó ötlet befogadni a mostani, Közel-Keletről érkező „jövevényeket”, akik kultúridegenek, és csak kapni akarnak, adni pedig nem?

Az már ugyanis napnál világosabb, hogy a migránsok nem Magyarország, Németország, Nagy-Britannia, Svédország kultúráját akarják erősíteni. Épp ellenkezőleg: saját, párhuzamos társadalmat akarnak létrehozni. 

Leszögezhető tehát, hogy a Migration Aid állításának az ellenkezője az igaz: nem attól válunk most kitartó, erős nemzetté, hogy „jövevényeket” engedünk be, hanem attól, hogy kitartunk ezeréves nemzeti identitásunk mellett.

Ez pedig a Migration Aid álláspontjával szemben nem „ijedtség”. Nem megijedünk a találkozásoktól, hanem felkészülünk rájuk, okulva a történelem – és a nagyvilág – tapasztalataiból. Ilyen egyszerű.

Ülj le Migration Aid, egyes! 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére