Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A #MeToo a mai napig jelen van az egyetemeken, mégis miért nem tesz ellene senki semmit?

Kovács Nikol

2021.11.05. 16:00

Most lerántom a leplet a híres #MeToo mozgalomról!

 

A #MeToo kampány Hollywoodból indult ki, egy napon több híres színésznő összehangolt támadást indított Henry Weinstein producer ellen, azzal vádolva, hogy szexuálisan zaklatta őket. Magyarországon Sárosdi Lilla indította el a mozgalmat, amikor azt állította, hogy Marton László rendező zaklatta.

Mielőtt véleményt formálunk a #MeToo intézményéről, nagyon fontos, hogy alaposan megvizsgáljuk a jelenséget.

A szexuális zaklatás létezik, bárhol érheti az embert – utcán, munkahelyen –, és a közhiedelemmel ellentétben nemcsak a nőket érinti.

A hatalommal való visszaélés alatt általában alá-fölé rendeltségi viszonyból adódó erőszakos – nem kizárólagosan – szexuális érdeklődésre gondol az ember.

A szereposztó dívány azon feltörekvő művészek intézménye, akik tudásuk és tehetségük mellett egyéb módon is hajlandók tenni karrierjük előmozdításának érdekében.

A #MeToo alatt valójában azt értjük, amikor a befolyásos producer azt mondja a kezdő színésznőnek, hogy „figyelj, ha lesz*psz, szerepet kapsz egy szuperprodukcióban, ha nem, akkor egy senki maradsz”.

#MeToo az, amikor az egyetemen a tanár megbuktat, mert

nem engedted neki, hogy megfogja a melled.

2018-ban diplomamunkám témájául a #MeToo-botrányt választottam, nemcsak azért, mert művészhallgatóként úgy éreztem, hogy ez engem is érint, hanem mert hajtott az igazság felderítésének és megismerésének vágya. Így hát fogtam egy búvárruhát, felkerestem az ország legnagyobb művészeti egyetemeit, és fejest ugrottam az ismeretlenbe.

Munkám során rengeteg hallgatóval beszélgettem, így nagyon határozott képet kaphattam a művészeti egyetemekről (tisztelet a kivételnek), s rájöttem, ez a világ közel sem olyan fényes, mint ahogy én azt elsőre gondoltam.

Hallgatók százai meséltek nekem a tanáraikkal kapcsolatos szexuális visszaélésekről.

A #MeToo témájában eddig nagyon kevés mű született, itthon az első filmes Nagy Zoltán Szépen csendben című filmjében foglalkozott az iskolai zaklatással.

Egy neves zeneiskolában az egyik tanár valamit csinál az egyik kislánnyal. Amikor a lány hangot ad a vele történteknek, a legtöbben nem hisznek neki, vagy ártalmatlannak gondolják a dolgot, de akad olyan is, aki azért nem foglalkozik vele, mert kellemetlen számára az ügy.

Így viszonyulnak a zaklatási ügyekhez a való életben is.

Ilyenkor hol vannak a #MeToo-harcosok?

A #MeToo mozgalom egyetlenegy dolgot tett a társadalmunkkal: kiirtotta az udvarlás intézményét, a játékos froclizást és az ismerkedés szépségét, mert ha ma férfiként megdicséred egy nő külsejét, az annyi, mint ha tárgyiasítanád.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Donáth Gyurcsánynak: nem Orbán bukására kell készülni, „dolgozni kell”

Donáth Gyurcsánynak: nem Orbán bukására kell készülni, „dolgozni kell”

Donáth Anna, a Momentum éppen babát váró exelnöke, EP-képviselője valamitől hirtelen megigazult. Keményen beszólt a hetek óta az embereket a szerinte küszöbön álló kormányváltással hitegető Gyurcsánynak, aki napról napra – minden alap nélküli – a „készülünk” dumával hergeli a népet.

Oroszország energiaexport-bevétele 38 százalékkal nőhet az idén

Oroszország idei energiaexport-bevétele 337,5 milliárd dollár lehet, 38 százalékkal meghaladva a tavalyit, miután emelkedett az olajkivitele, ami párosult a magasabb gázárakkal – áll az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium jelentésében, amelyet a Reuters szerzett meg.

Cannabisfüsttel a demokrácia felé és a nővérke lehet pasi is

Cannabisfüsttel a demokrácia felé és a nővérke lehet pasi is

A zöldek egyik nagy választási ígérete a legális spangli volt. Sokan várták, hogy hasonlóan, mint az USA több államában, Németországban sem számítson bűncselekménynek a marihuánás cigaretta élvezete. „Bevezetjük a kannabiszt a felnőttek élvezeti cikkjeként és külön, erre kijelölt üzletekben fogjuk árusítani” – hangzott el több politikus szájából. Ám az ügy jócskán csúszásban van és elképzelhető, hogy csak 2023-ra realizálható.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére