Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Medve nem játék

Zsigmond Barna Pál, országgyűlési képviselő

2021.10.30. 12:00

 

Interjút készített a Kolozsvári Rádió a baloldal báránybőrbe bújt farkasával. A baloldal üdvöskéjévé vált, önmagát jobboldalinak nevező hódmezővásárhelyi polgármester szokás szerint hetet-havat összehordott és ismét hülyeségeket beszélt. Nehezen tudja feldolgozni, hogy az erdélyiek kikosarazták, mert felismerték a bunda alatt a farkast. Az interjúban elhangzottak csak tovább erősíthetik az erdélyiek és minden jobboldali magyarban azt a felismerést, hogy a polgármester bevisz a sűrűbe.

Pedig vigyázni kéne, mert a medve nem játék.

MTI Fotó: Veres Nándor

Nem volt életem legizgalmasabb órája, amíg végig hallgattam a beszélgetést, amit tovább rontottak a riporter gyenge kérdései, passzivitása és közömbössége a vadabbnál vadabb állítások elhangzása ellenére. Azt mondta mindjárt az elején a jelölt, hogy hónapok óta tervezi útját, és ebben nem zavarta az a tény, hogy csak napok óta jelölt. „Lojális” tagja akar lenni az EU-nak, nem úgy, mint a Fidesz, azaz szépen beleillik a baloldal Brüsszelt (az erdélyiek Minority SafePack kezdeményezét is elutasító Brüsszel) korlátlanul kiszolgáló kórusába. És persze hozta a szokásos paneleket, hogy ő már akkor is keresztény és nemzeti és csodálatos volt, amikor a Fidesz még nem, és persze régen ő is Orbánra szavazott, de ma már nem, mert kommunista Fideszes pártállam van, és csak úgy röpködtek a gyűlölet és az önimádat mondatai. Olyan állításokra ragadtatta el magát, hogy Orbán nem emelte fel a szavát az Úz-völgye ügyében, az autonómia ügyében is alig, és különben is Orbán nem szereti igazán az erdélyi magyarokat, és „mi (a jelölt és a baloldal) akkor is szeretni fogja az erdélyi magyarokat, ha Putyin nem akarja”. Gyávának minősítette az erdélyi polgármestereket, mert nem akarnak vele találkozni és az igazi bon-mot a végére hagyva egy bohóci logikai bukfenccel, bemondta a mikrofonba, hogy azt is a Fidesz oldotta meg a PSD-vel, hogy az RMDSZ-nek elegendő szavazata legyen. A hosszú bájolgó és hamis monológokat meghallgatva az erdélyi hallgató azt érezhette, hogy a jelölt egy igazi übermensch, megmondja a tutit, mindenki más csak statiszta.

A román állami finanszírozású kolozsvári rádióban érdekes módon a riporter elfelejtette megkérdezni, hogy hogyan vélekedik a jelölt szövetségeséről, a Székelyek Világszövetségéről. A magát demokratának prezentáló Márki-Zay úton-útfélen arra a Székelyek Világszövetsége nevű szervezetre hivatkozik, mint szövetségesére a nemzeti kérdésekben, amelyik finoman fogalmazva kétes háttérrel rendelkezik. Olyan akciók fűződnek nevéhez, mint a székelyek önálló nemzetiségként való elismerésére irányuló népszavazási kezdeményezés, de időről időre Romániában is zavart keltenek amikor népszámlálások időszakában indítványozzák, hogy önálló nemzetiségként ismerjék el a székelyeket. A szervezet alelnöke az a Csibi Barna, aki nyilvánosan elégetett egy Avram Iancut jelképező bábut és egy plakátot helyezett ki Csíkszeredában, az alábbi szöveggel: „Szégyelld magad, már megint zsidónál vásároltál!” Ez a csoportosulás a baloldal miniszterelnök-jelöltjének szövetségese, hivatkozási alapja nemzetpolitikai kérdésekben. És ezzel a teherrel osztja az észt.

Mi kérünk elnézést.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Bukarestben a Sepsi tiszteletére szólt a székely himnusz

Bukarestben a Sepsi tiszteletére szólt a székely himnusz

Román Kupagyőztes lett a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, és kijutott a nemzetközi porondra, a Konferencia-liga selejtezőjében szerepelhet. A székelyföldi labdarúgóklub a bukaresti Giulesti Stadionban 2–1-re verte a Voluntarit. S bármennyire nem tetszett néhány román lap tudósítójának, a veszteseknek végig kellett hallgatnia a székely himnuszt a sporttörténeti győzelmet aratott Sepsi híveinek előadásában.

Az északír dominó

Az északír dominó

Hiába aratott két hete történelmi győzelmet Észak-Írországban az ír sziget újraegyesítése mellett síkra szálló baloldali–nacionalista Sinn Féin párt, a kormányalakítás továbbra is jelentős nehézségekbe ütközik. Észak-Írországban a társadalmi béke biztosítása érdekében kötelezően a választáson legtöbb szavazatot kapó katolikus és protestáns pártoknak kell koalícióra lépniük, azonban a protestáns Demokratikus Unionista Párt komoly feltételhez köti a kormányban való részvételt. A küszöbön álló turbulencia szinte garantált, ami könnyen jelentheti akár azt is, hogy az északír helyzet valódi dominó-hatást elérve az egész Egyesült Királyság felbomlásához fog vezetni.

Hiába akarja az EU, Scholz nem szankcionálja az oroszok miatt Schrödert

Olaf Scholz csütörtökön elutasította az Európai Parlament azon követelését, hogy Gerhard Schrödert szankcionálják, amiért nem volt hajlandó felmondani az orosz energetikai cégeknél betöltött vezető tisztségeket. A német kancellár optimista abban is, hogy a török ellenállás Finnország és Svédország NATO-csatlakozásával szemben leküzdhető.

Nem oda Buda. Kövér baromarcú lenne, mert őrködik a parlament méltóságán?

Nem oda Buda. Kövér baromarcú lenne, mert őrködik a parlament méltóságán?

Ide is eljutottunk: baromarcúnak nevezte a Jelen főmunkatársa, Tóth Ákos Kövér László házelnököt. Az ember azt gondolta, hogy Márki-Zay kampánybeli alpári szövegei után már nincs lejjebb a baloldalon. Aztán kiderül, de mennyire, hogy van.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére