Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A maszatos kezű Gréczy a nyugdíjasok hasasabb hordóját mérgezi

Horváth K. József

2022.02.14. 15:45

Most, hogy érkeznek a 13. havi nyugdíjak, az ember folyamatosan találkozik az emiatti örömüket kifejező érintettekkel. Ám nem is élnénk Magyarországon, ha valaki ne csöppentene máris mérget a nyugdíjasok plusz egyhavi jövedelemmel meghasasított hordójába. Hogy ki? Naná, hogy a DK.

Pedig Vásárhelyi Mária, az Orbán-kormányt még rossz álmában sem kedvelő szélbalos szociológus is bevallotta, hogy neki is jól jött a 13. havi nyugdíj. Facebookján így ír: „Magam is nyugdíjas vagyok és tudom, hogy mindenkinek, nekem is jól jön a 13. havi nyugdíj. Én is elterveztem már, hogy mire fogom elkölteni.”

Más balos ismerőseim is terveztek. Egyikük új tévét vesz belőle, másikuk az unokákat lepi meg ruhával, cipővel, járul hozzá a taneszközök korszerűsítéséhez. Ami közös bennük, hogy még véletlenül sem gondolnak arra, hogy mintegy a rossz kormányzás reakciójaként visszaküldjék a feladónak. Ettől még szidják persze veszettül, de amit ad, a zsebre vágják. Ha az ember belehallgat például az ATV Fórum adásaiba, nehezen találna a betelefonálók véleménye között olyat, amelyik csak egy jó szót is képes volna mondani az intézkedésről. Arról a pluszpénzről, amit a gyurcsányista Bajnai vett el tőlük 2009-ben.

Ez hagyományos munkamegosztás: Orbán kormányzásával azok is jól járnak, akik nem rá szavaznak, míg Márki-Zay és politikai cimborái csak sértegetik a jobboldali szavazókat.

Így tett a DK-s Gréczy Zsolt cimbora is, aki nem is olyan rég annyira vállalhatatlanul összemaszatolta a kezét ezzel-azzal, hogy maga mondott le az országgyűlési képviselői mandátumáról, hogy ne szégyenkezzen miatta a pártja.

Az ő sértegetése más stílusú, mint Márki-Zayé, de attól még a sértegetés sértegetés, a hazugság pedig hazugság. Facebookjára azt bírta kiírni, hogy „13 év után visszatért a Gyurcsány-korszak. Ma ismét utaltak 13. havi nyugdíjat…”

Hogy mi ebben a sértés?

Hát az, kérem tisztelettel, hogy miközben a „Gyurcsány-korszak” Bajnaija éppen elvette a nyugdíjasok 13. havi juttatását, aközben Gréczy ezt úgy tálalja, mintha éppen odaadta volna nekik. S az elvétel épp olyan jócselekedet lenne, mint az odaadás.

Van továbbá a Gréczy-tempónak még egy rendkívül gusztustalan sugallata. Nevezetesen az, hogy a Gyurcsány-korszak visszatértét, a 13. havi nyugdíj újbóli kézbesítését úgy tünteti föl, mintha akkor milyen jól éltek volna a magyarok, milyen sokat tett volna a nyugdíjasokért a baloldali kabinet. Arra játszik Gréczy, hogy az emberek érezzék úgy, mintha a megszépítő messzeség világa tényleg jobb lett volna a mai életnél. Ahogy Gyurcsányék is szerinte jobbak lennének Orbánnál. Függetlenül attól, hogy Orbántól tényleg megkapják a 13. havi nyugdíjat, nem pedig elveszi tőlük.

Hiába no, ebben jók a gyurcsányisták: a kútmérgezésben, az idegen tollakkal való ékeskedésben. Margaret Thatcher, mint tudjuk ezt így ezt így fogalmazta meg: „A szocialistákkal az a baj, hogy előbb-utóbb mindig kifogynak a mások pénzéből.”

Nemzetfejlesztő gondolatuk pedig soha nem is volt és bizonyára soha nem is lesz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ursula von der Leyen nagyra értékelte Ukrajna előrehaladását az uniós tagság felé

Ursula von der Leyen nagyra értékelte Ukrajna előrehaladását az uniós tagság felé

Az Európai Unió központi intézményeinek és magasrangú vezetőinek kijevi látogatása azt jelzi, hogy Ukrajna komoly előrehaladást ért el az uniós tagság felé, és üzenet a befektetőknek, hogy Ukrajna tovább fog haladni ezen az úton – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke csütörtökön Kijevben, az EU és az ukrán kormány együttes ülésén.

A TikTok törlését sürgeti egy demokrata párti amerikai szenátor

A kínai ByteDance tulajdonában álló TikTok alkalmazás eltávolítására szólította fel az Apple és a Google online, alkalmazásokat árusító boltját Michael Bennet demokrata párti amerikai szenátor, a hírszerzési bizottság tagja, mert szerinte az applikáció nemzetbiztonsági kockázatot jelent – olvasható a szenátor csütörtöki levelében.

Felfüggesztették két EP-képviselő mentelmi jogát is a brüsszeli korrupciós botrány miatt

Felfüggesztették két EP-képviselő mentelmi jogát is a brüsszeli korrupciós botrány miatt

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén Eva Kaili görög szocialista képviselőnek, az EP leváltott alelnökének korrupciós ügyével kapcsolatban felfüggesztette a belga Marc Tarabella és olasz frakciótársa, Andrea Cozzolino mentelmi jogát.

Leteremtette a sportriportereket a fehérorosz teniszsztár, amiért folyamatosan a háborúról kérdezik őt

Leteremtette a sportriportereket a fehérorosz teniszsztár, amiért folyamatosan a háborúról kérdezik őt

Victoria Azarenka az ausztrál nyílt teniszbajnokságon nemrégiben játszott mérkőzése utáni sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy kezdi elveszíteni a türelmét az újságírókkal szemben, amiért kérdéseket tesznek fel az eseményre szervezett oroszbarát tüntetésekről, és azzal vádolta a riportereket, hogy folyamatosan „belerángatják” a játékosokat a politikai kérdésekbe.

Teljes embargót vezetne be az EP az Oroszországból származó fosszilis tüzelőanyagokra

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén elfogadott állásfoglalásban az Oroszországgal szembeni tizedik szankciós csomag elfogadását sürgette, amely egyebek mellett teljes embargót vezetne be az Oroszországból származó fosszilis tüzelőanyagokra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére