Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Magyarországot támadó bevándorláspárti sajtó végleg elveszítette a kapcsolatát a valósággal

Vincze Viktor Attila

2019.04.11. 18:25

A balliberális, globalista és bevándorláspárti nemzetközi sajtó egyre erõszakosabb és gátlástalanabb a Magyarországgal és a magyar kormánnyal szemben folytatott propagandaháborújában. A Die Zeit most éppen egy álnéven írt cikkben hazudott Magyarországról, amit Kovács Zoltán külügyi szóvivõ nem hagyott szó nélkül.

A globális helyzetnek megfelelően a legjelentősebb mainstream médiumok többsége Németországban is balliberális meggyőződésű, így a migránsbetelepítés elutasítása miatt hevesen támadják Magyarországot.

A Die Zeit ennek a politikai indíttatású Magyarország-ellenes médiakampánynak talán az egyik „legszebb” példáját mutatta be a drámai felütésű „Magyarország elveszett” című írásában, amely egy olyan véleménycikk, amelyben Magyarország nevén kívül csak a legsúlyosabb ténybeli hazugságok, szándékos tévedések, csúsztatások szerepelnek.

A német lap gyalázatosan elfogult írása több okból kifolyólag is kétségkívül kiemelkedik a magyar kormánnyal kapcsolatos szokásos nemzetközi fake news áradatból.

A Magyarországot gátlástalan hazugságokkal diktatúrának bemutató írás feltehetően annyira vállalhatatlan volt a lap számára, hogy azt Beda Magyar álnév alatt jelentették meg arra hivatkozva, hogy – az állítólag – a Soros-egyetemen tanító magyar cikkszerző úgymond retorziókra számíthatott volna a diktatúrába süllyedt Magyarországon.

A vizionált diktatúra elől anonimitásba menekülő szerző szerint az elmúlt években öngyilkosságot elkövetett Magyarországon jelenleg az 1930-as éveket idéző szélsőjobboldali, nacionalista, idegengyűlölő diktatúra tombol. A szerző azt állítja, hogy a magyarok Európa egyik leginkább idegengyűlölőbb nemzeteként jelenleg egy romokban heverő gazdaságú, sajtószabadság nélküli, bukott államban nyomorban tengetik az életüket, csak az EU-s szubvencióknak köszönhetően élnek még, miközben a jogállam helyett szélsőjobboldali bürokraták irányítják az országot, amelyben a kormányzat lábbal tiporja a tanszabadságot a Soros-egyetem ellehetetlenítésével.

A szokásos Magyarországgal összefüggő hazugságokon túllépve a német lap szerzője több egészen döbbenetes, a józan ésszel és a jó ízléssel ellentétes, a valósággal pedig köszönőviszonyban sem levő állítást is közöl.

Így például teljesen hamisan azt állítja, hogy 2008 óta a magyar gazdaság válságban van és nem fejlődik, valamint hogy a munkanélküliség valójában nem is csökkent az utóbbi években, illetve a magyar kormány nemrég újra bevezette a kommunista diktatúra gyülekezési jogot korlátozó intézkedéseit.

De ezen hamis hírek mellett az önmagát mértékadónak tartó német lap írása még azt is állítja, hogy a diktatúra már akkora méreteket öltött Magyarországon, hogy igazából csak papíron szabadok a választások, illetve a mostanában már azzal is számolni kell, hogy a diktatúra miatt időnként megmagyarázhatatlan halálesetek történhetnek. Így például egy-egy ellenzéki jelöltet akár még a választásokat megelőző napon is elüthet egy autó (a diktatúra érdekében).

A tényeket szándékosan meghazudtoló cikkíró ugyanakkor egyértelműen hangot ad annak, hogy a balliberális elkötelezettségű világnézete számára az nagyon zavaró és elfogadhatatlan, hogy Magyarországnak jobboldali kormánya van, valamint hogy a magyar választók már háromszor is bizalmat szavaztak az Orbán-kormánynak.

A mások politikai meggyőződését semmilyen mértékben elfogadni nem hajlandó, tehát liberálfasiszta elveket valló cikkíró számára az a legfőbb baj, hogy 2002 óta jelen van a politikai konzervativizmus Magyarországon, ami nem jó dolog, mert a szerző szerint konzervativizmus csak egy olyan tömeges erkölcsi hisztéria, ami hideg polgárháborús állapotokhoz vezethet.

A tömeges migrációt nyilvánvalóan jó dolognak tartó szerző nemcsak szimplán idegengyűlölőnek nevezi a magyarokat a tömeges migráció elutasítása miatt, de emellett még lenézően le is szólja a magyar történelmet. A liberális morális felsőbbrendűség hitében élő író azt az abszurd, ugyanakkor sértő gondolatmenetet is közli, amely szerint az Orbán-kormány azért szervezhetett a migráció elutasításával kapcsolatosan sikeres kampányokat, mert ha a migrációról van szó, akkor az „Isten, haza, család” fogalmakat használó magyarok fejében meglevő antiszemita nézetek összekapcsolódnak a török elleni harcokkal, a Habsburg-ellenes felkelésekkel és az 1956-os forradalommal és szabadságharccal.

A Die Zeit cikkére egy angol nyelvű válaszcikkben reagált Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár. A cáfolatában a politikus a számos ténybeli tévedésre való figyelemfelhívás mellett még azt is közölte, hogy a liberális véleményterrort képviselő írás állításával szemben nem Magyarország van elveszve, hanem a liberalizmus, és vesztésre áll a liberális elit, ami azzal a következménnyel jár, hogy a valóságon alapuló újságírás ma már hiánycikknek számít több EU-tagállamban is. 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nincs szükség az UEFA kampányaira a sportszerű szurkoláshoz

Nincs szükség az UEFA kampányaira a sportszerű szurkoláshoz

Az NB III. arra is jó példa, hogy miért nincs szükség az UEFA sok hülyeségére, főleg, hogy a szövetségnél sem veszik komolyan a kampányok üzeneteit. Pörge szurkol, sokadik rész!

Puskás-díj: Zsóri Dániel ollózós gólja bekerült a tíz legszebb találat közé

A jelöltekre szeptember elsején éjfélig lehet szavazni a FIFA oldalán.

Harminc éve nyílt meg a vasfüggöny: retró képek a Páneurópai Piknikről

Harminc éve nyílt meg a vasfüggöny: retró képek a Páneurópai Piknikről

Több mint kétszáz NDK-beli állampolgár rohant át magyar területről Ausztriába a Sopron és Szentmargitbánya (St. Margarethen) közti földúton, ahol a rendezvény idejére megnyitották a határt. Több ezer magyar és osztrák találkozott az első alkalommal megtartott nemzetközi rendezvényen: a Páneurópai Pikniken, melyet Sopron közelében rendezett meg a Páneurópai Mozgalom és a Magyar Demokrata Fórum.

Orbán-Merkel találkozó: Közép-Európa súlya az európai döntéshozatalban folyamatosan nőni fog

Orbán-Merkel találkozó: Közép-Európa súlya az európai döntéshozatalban folyamatosan nőni fog

A magyar-német gazdasági kapcsolatok erősítésének szükségességéről is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Sopronban, miután tárgyalt Angela Merkel német kancellárral.

Ökumenikus istentiszteletet tartottak a Páneurópai Piknik harmincadik évfordulóján

Ökumenikus istentiszteletet tartottak hétfőn, a Páneurópai Piknik harmincadik évfordulója alkalmából a soproni Evangélikus templomban Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár részvételével.

Merkel megköszönte Magyarországnak a német egyesítéshez való hozzájárulást

Merkel megköszönte Magyarországnak a német egyesítéshez való hozzájárulást

Angela Merkel Sopronban, a Páneurópai Piknik harmincadik évfordulójának alkalmából tartott istentiszteleten beszélt erről.

Orbán: „Ha hiszünk benne, Európa erős, gazdag otthona marad az európai népeknek”

Orbán: „Ha hiszünk benne, Európa erős, gazdag otthona marad az európai népeknek”

Mindig is tudtuk, a kettészakítottság idején is, hogy csak egy Európa van – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából tartott ökumenikus istentiszteleten hétfőn, Sopronban.

Így fogadta Orbán Viktor a német kancellárt

Orbán Viktor kormányfő a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából fogadta Sopronban Angela Merkel német kancellárt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére