Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magyarországi szélsőbalosok amerikai üdvöskéje a magyar egészségügyet pozitív példának tekinti

Pörge Béla

2020.02.14. 11:08

Bernie Sanders szerint Magyarország az egyik példa arra, hogy milyen egészségügyi rendszerre lenne szükség az Egyesült Államokban.

Kétségtelen tény, hogy a magyarországi balosok – főleg a szélsőbalosok – kedvenc amerikai elnökjelöltje Bernie Sanders. A kedves, idős bácsi, aki amerikai mértékkel már-már szélsőségesen szocialistának számít, ezért nyilván ő lesz az, aki végre bedönti ezt a kizsákmányoló amerikai rendszert. Ebbe az idillikus képbe rondított bele Sanders egy olyan bejegyzéssel, amiben a magyar egészségügyet dicséri.

Az Egyesült Államokban ugyanis az egészségügyi ellátás brutálisan drága, nincsen állami egészségbiztosítás (kivéve a 65 év felettieket és a háborús veteránokat). Bernie Sanders azt szeretné elérni, hogy ez ne legyen így, és többek között Magyarország példájával érvelt amellett, hogy a nem piaci alapokon működő egészségügy egy jó, egyáltalán nem őrült gondolat.

Jó, igaz, a listán Görögország és Törökország is szerepel, és a jó Isten mentsen meg attól, hogy ezekben az országokban kerüljek kórházba. Ám ettől még mindenképpen beszédes, hogy a baloldali lejáratás és a hecckampány mennyire működik: még mindig nem sikerült Magyarországot teljesen lejáratni, a bezzegromániázás pedig csak a Körúton belül, és egyes dékás oldalakon működik, a világ nagy részén sokkal előbb találkozhatunk bezzegmagyarországozással. Igen, még az egészségüggyel kapcsolatban is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére