Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magyarok nem kérnek Gyurcsányék moslékjából

Horváth K. József

2021.07.14. 18:00

Imádnivaló, amikor a szocik most éppen a magas infláció miatt bírálják a kormányt. Ezek olyan mindenevők, mint a malacok. Ami eléjük kerül, befalják, csak használjon. Nem a fejlődésükben, mint a jámbor cocáknál, hanem a mérhetetlen hatalomvágyuk kiszolgálásában.

 

Őket az hizlalja leginkább, ha minél rosszabb az embereknek, merthogy annál jobb nekik. Gondolják ők. Abban reménykednek, hogy saját erőfeszítés nélkül is közelebb kerülnek a hatalomhoz. Pedig tudhatnák, ha ők ilyen irányú erőfeszítést tesznek, azzal mindig rontják a helyzetüket. Jót ugyanis még sohasem csináltak.

Nézzük csak az inflációt. Amikor a 2000-es évek második felében Gyurcsány Ferenc vezetésével az MSZP vitézkedett a kormánynál, akkor bizony az őszödi beszédből következő más polgársanyargató megszorítások mellett 7-9 százalékos volt az infláció. Ők pedig most az 5,1 százalékos pénzromlásnál kiáltják a világvégét. Egyben azzal traktálják a közvéleményt, hogy ez mind a kormány bűne és felelőssége, s azt sugallják, ha ők lennének kormányon, ez bizony nem így lenne. Tényleg, mint láttuk: rosszabbul.

A Momentum szerint például „10 éve nem látott infláció van, a kormánynak csak brüsszelezésre, migránsozásra és sorosozásra telik”. A szitaagyú MSZP-nek pedig a következőkkel van képe előrukkolni: „Az embereknek pénzre van szüksége, mert az infláció kieszi a parizert a kifliből. Kieszi a nyugdíjasok csirkefarhátját a pörköltből.” Ugye milyen vicces?

Ehhez képest örömmel hallottam egy ellenzéki tévéadásban, az ATV-n ma reggel Virovácz Pétert, az ING Bank vezető elemzőjét. „Bármelyik országot nézzük, mindenhol azt látjuk, hogy vágtat az infláció. Legyen szó uniós országról vagy az Egyesült Államokról.” Felhívta a figyelmet, hogy az árváltoztatásokat globális folyamatok irányítják. Mindenhol ugyanaz történik. Újranyitottak a gazdaságok, az elmúlt egy-másfél év megtakarításai ráömlöttek az országokra. Ezen belül a szolgáltatókra, az építővállalatokra, a gyártókra. Túlkereslet van, elkezdtek fölszaladni az árak. „Olyan folyamatok zajlanak, amit a gazdaságpolitika nagyon nehezen tudott volna befolyásolni” – hangsúlyozta Virovácz Péter.

Halkan mondom, minden pártnak van gazdaságpolitikai szakértője, azaz minden pártnak rendelkezésére áll a helyes információ. Ők azonban nem ezt használják, hanem a szándékos hazugság eszközéhez nyúlnak. Nem a választópolgárok érdekében kommunikálnak, hanem a saját kicsinyes hatalomvágyuk miatt.

Mit gondolnak, ha a múlt emberei netán ismét hatalomra kerülnének, nem ugyanezt a sportot űznék tovább? A hazudozást, a választók becsapását, Brüsszelt használva paravánnak, le ne lepleződjenek, hogy megint a szakadék szélére tolták az országot. Mint 2006-ban, ahonnan Orbánék húzták vissza.

A malacok mindenevők, de mindig tiszta élelemmé alakítják a moslékot.

Gyurcsány és társai viszont eddig mindig azt bizonyították be, hogy még a tiszta értékeket is ehetetlen moslékká változtatják.

Gyanítom azonban, hogy ebből a józan magyarok köszönik szépen, de nem kérnek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Egy ország szurkol Szoboszlaiék újabb sikeréért

Egy ország szurkol Szoboszlaiék újabb sikeréért

Újabb bravúrra készül az elmúlt években ténylegesen hihetetlen és sikeres történetet író magyar labdarúgó-válogatott. Hétfőn este a Puskás Arénában csak egy aprócska pontot kell szerezni Olaszország ellen ahhoz, hogy a csapat bejusson a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe. Persze az sem lenne nagy baj, ha az angolok és a németek után az olaszok skalpját is megszereznénk.

Fidesz-győzelem a miskolci időközi választáson

Időközi választást tartottak vasárnap Miskolc 3-as számú egyéni önkormányzati választókerületében. A választáson óriási fölénnyel, a szavazatok 56,24%-nak megszerzésével a Fidesz-KDNP jelöltje, Barta Gábor nyert.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére