Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Liberálisok szerint a gender szak létfontosságú

Pörge Béla

2017.02.21. 12:07

A párt nyílt levélben üdvözli, hogy az ELTE elindítja a társadalmi nemek tanulmánya mesterszakot.

Néhány hete a 888.hu is beszámolt arról, hogy az ELTE elindítja a világ legnagyobb áltudományának mesterszakát. A döntés sokakat felháborított, a Liberálisok azonban üdvözlik az új szakot.

Nyílt levelük teljes egészében itt olvasható, amit nyilvánvalóan az általunk is idézett KDNP-s nyílt levél kigúnyolásának szánta, a Facebook-oldalukon utaltak is erre. Mi csak néhány részletet emeltünk ki belőle, melyek betekintést engednek a liberálisok alternatív univerzumába.

"Örömmel értesültünk arról, miszerint az Ön által vezetett intézmény is elindítja a gender studies-t, azaz a társadalmi nemek tanulmánya szakot (...) Önök, a vezetőség úgy döntöttek, hogy a magyar társadalom számára kiemelkedő haszonnal bíró, nemzetközileg is megbecsült tudománnyal, illetve egy mindenki számára fontos témával szeretnének foglalkozni mesterképzés keretében."

Mindenki számára fontos? De ne akadjunk itt meg, lesz ez még jobb, ezt meg tudjuk be iróniának...

"Nem gondoljuk, hogy Magyarország megengedheti magának azt a luxust, hogy egy ilyen társadalmi környezetben, mint ami ma uralkodik hazánkban, néhány skandináv ország mintájára ne indítson el egy ilyen létfontosságú szakot."

Tényleg nem akarunk átmenni demagógiába, és sorolni, hogy mennyi fontosabb képzés van, de ez a rész még viccnek is rossz.

"Erre megfelelő bizonyíték az, hogy egyes politikai társulások azt hiszik, a szak közéleti témáinak legfontosabbja a mellékhelységek (amúgy mellékhelyiség — szerk.) jelzései, illetve, hogy minél több semleges játékot, tankönyvet állítsanak elő, nehogy véletlenül befolyásolják a kisfiúk és kislányok saját nemükhöz való tartozását."

Nem alaptalanul gondolják, gondoljuk ezt így elég sokan. Az amerikai és brit liberális sajtóban szinte naponta jönnek szembe ilyen témájú cikkek. De ha nem ez a legfontosabb, akkor akár el is mondhatnák, mi az. Mondjuk a tizenévesek nemváltoztató műtétjei?

Égető problémánk a demográfiai kérdés, amely nem a szexuális kisebbségek tanulmányozásával és a feminista filozófia elmélyítésével fog megoldódni, de ennek a szaknak nem is ez a célja, ezt kérjük, vegye figyelembe! Továbbá kérjük a Rektor Urat, hogy az erre a szakra szánt pénzzel, erőforrással semmiképp sem egy demográfiai intézetet, egy családüggyel foglalkozó tanszéket állítson fel.

Ez így önmagában elég erős, és a liberálisoktól nem is meglepő gondolat. De persze tudjuk, ez csak irónia volt...

"A jelentkezési időszak lezárultával talán Ön is megláthatta, hogy nem övezi hatalmas érdeklődés a témát, ezért a továbbiakban minden erőfeszítést meg kell tenni annak érdekében, hogy népszerűbb képzéssé váljon."

Feltétlenül.

Ha csak picit is komolyan gondolták ezt a levelet, akkor azért szánalmas, ha pedig ez színtiszta humor akart lenni az eredeti kifigurázásaként, akkor pedig azért. Mert nem vicces.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Este 7:59

Este 7:59

Ezek voltak ma a legfontosabbak.

Csoportosan megerőszakoltak egy 18 éves lányt, bíróság elé állnak a szíriai migránsok

Bíróság elé állnak Freiburgban a szíriai migránsok, miután egy diszkó mellett csoportosan megerőszakoltak egy 18 éves német lányt.

Most Karácsonynak állt a zászló, Gyurcsány viszont nem fog belenyugodni

Most Karácsonynak állt a zászló, Gyurcsány viszont nem fog belenyugodni

Az ellenzéki előválasztás véget ért, de a roncsderbi folytatódik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére