Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A legbosszantóbb szokás, amit halloweenkor csinálhatsz

Pörge Béla

2019.11.01. 12:18

Halloween, mindenszentek, halottak napja – tegyünk rendet!

Kezdjük azzal, hogy bármilyen külföldi, idegen eredetű ünnep felesleges megtartása, hájpolása zavaró és bosszantó. Viszont azt is meg kell állapítani, hogy a modern időkben átvett ünnepek közül a halloween pont az, ami a legkevésbé zavaró (ellentétben például a kapitalizmus és a marketingesek legnagyobb ünnepével, az úgynevezett Valentin-nappal, vagy a kommunista csökevényként velünk élő nőnappal). Egy ősi kelta hagyományon alapuló ünnep, ami ráadásul nem is ütközik a magyar szokásokkal: október 31-e halloween, míg a mindenszentek napja november 1-je, halottak napja pedig november másodika.

Tököt faragni, töklámpást tenni az ablakba kedves szokás, elég érdekes mentalitás kell ahhoz, hogy ez valakit zavarjon. Beöltözős halloweeni bulikba amúgy is csak az megy, akit az ilyen érdekel, az utcán üvöltöző, jelmezbe bújt, cukorkát gyűjtő gyerekek pedig nem terjedtek el Magyarországon, remélhetőleg ez így is marad, ugyanis az ünnephez köthető szokások közül ez a legzavaróbb.

Egyébként is, amíg valaki a 31-ei halloweeni buli után másnap vagy másodikán gyertyát gyújt az elhunyt szerettei emlékére, vagy legalább kilátogat a temetőbe, az semmit nem ártott a magyar szokásoknak, hiszen Magyarországon ez a lényeg ilyenkor: emlékezzünk az elhunytakra, látogassunk ki a sírjaikhoz.

Ami pedig az egész október végéhez, november elejéhez kapcsolódóan a legidegesítőbb, legbosszantóbb és egyben legmodorosabb szokás, az annak a hangoztatása, hogy

ez itt Magyarország, itt nem halloween van, hanem mindenszentek.

Autentikusabb lenne persze helyesírási hibákkal idézni ezt a közösségi médiákban terjedő „üzenetet”. Teljesen felesleges a két ünnepet egymással szembeállítani, hiszen nem is ugyanarra a napra esnek, így nem jelent túl nagy kihívást mindkettőt megtartani a maga módján.

Persze a Facebook nem létezne az ilyenek nélkül, így előre készülhetünk is a következő, hasonlóan magas színvonalú posztokra, „mémekre”:

Nálunk a Mikulás jön, nem a Télapó.

Nálunk karácsonykor a Jézuska jön, nem a Mikulás/Télapó.

Gondoljunk azokra is, akik szilveszter éjszaka is dolgoznak.

Ne petárdázz, mert ha kiszökik a kutyusom, akkor letöröm a kezedet, te mocskos g***.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Olajembargó, ellenzéki politizálás, erőszakkísérlet – képviselőket kérdezett a 888!

Olajembargó, ellenzéki politizálás, erőszakkísérlet – képviselőket kérdezett a 888!

Hétfőn tette le miniszterelnöki esküjét Orbán Viktor. Az esemény apropóján a 888.hu stábja is jelen volt a parlamentben, ahol kormánypárti és ellenzéki képviselőket kérdeztünk többek között a Brüsszel által erőltetett olajembargóról, az előttünk álló ciklus baloldali politizálásáról és előkerült a Jobbikhoz köthető nemi erőszakkísérlet ügye is. Portálunk kérdéseire Menczer Tamás (Fidesz), Kósa Lajos (Fidesz), Kanász-Nagy Máté (LMP), Dúró Dóra (Mi Hazánk Mozgalom), és Z. Kárpát Dániel (Jobbik) válaszoltak.

Megszólalt a Jobbik-bulin megtámadott nő: „Feldolgozhatatlan, ami történt”

Megszólalt a Jobbik-bulin megtámadott nő: „Feldolgozhatatlan, ami történt”

Először szólalt meg az őt ért támadásról V. Anita, Szilágyi György jobbikos képviselő élettársa. A Blikknek nyilatkozva a nyíregyházi édesanya úgy fogalmazott: egyelőre képtelen feldolgozni, ami a Jobbik disznótorán történt vele. Mint mondta, heteken keresztül se éjjele, se nappala nem volt a bulin történtek után.

Orbán újoncai: Csák, Nagy és Szalay-Bobrovniczky

Orbán újoncai: Csák, Nagy és Szalay-Bobrovniczky

Az új kormányban vannak nagy visszatérők és pár miniszteri területen újoncnak számító kormánytag is, de vajon kik ők és miért kerültek a kormányba?

Gyurcsány: „B***d meg Gergő, te hoztad a nyakunkra ezt az embert”

Gyurcsány: „B***d meg Gergő, te hoztad a nyakunkra ezt az embert”

„De ha a gondolat elrontja a beszédet, akkor a beszéd megronthatja a gondolatot is.“ George Orwell idézete jutott eszembe, miközben Gyurcsány hétfői parlamenti felszólalását hallgattam és a Direkt36 által nyilvánosságra hozott baloldali belső viszályokról olvastam.

CPAC: a kongresszus, ahol legendák szólalnak fel

CPAC: a kongresszus, ahol legendák szólalnak fel

A CPAC Hungary konferenciát május 19-én és 20-án rendezik meg Budapesten. Az esemény főszónoka Orbán Viktor lesz.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére