Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A legbosszantóbb szokás, amit halloweenkor csinálhatsz

Pörge Béla

2019.11.01. 12:18

Halloween, mindenszentek, halottak napja – tegyünk rendet!

Kezdjük azzal, hogy bármilyen külföldi, idegen eredetű ünnep felesleges megtartása, hájpolása zavaró és bosszantó. Viszont azt is meg kell állapítani, hogy a modern időkben átvett ünnepek közül a halloween pont az, ami a legkevésbé zavaró (ellentétben például a kapitalizmus és a marketingesek legnagyobb ünnepével, az úgynevezett Valentin-nappal, vagy a kommunista csökevényként velünk élő nőnappal). Egy ősi kelta hagyományon alapuló ünnep, ami ráadásul nem is ütközik a magyar szokásokkal: október 31-e halloween, míg a mindenszentek napja november 1-je, halottak napja pedig november másodika.

Tököt faragni, töklámpást tenni az ablakba kedves szokás, elég érdekes mentalitás kell ahhoz, hogy ez valakit zavarjon. Beöltözős halloweeni bulikba amúgy is csak az megy, akit az ilyen érdekel, az utcán üvöltöző, jelmezbe bújt, cukorkát gyűjtő gyerekek pedig nem terjedtek el Magyarországon, remélhetőleg ez így is marad, ugyanis az ünnephez köthető szokások közül ez a legzavaróbb.

Egyébként is, amíg valaki a 31-ei halloweeni buli után másnap vagy másodikán gyertyát gyújt az elhunyt szerettei emlékére, vagy legalább kilátogat a temetőbe, az semmit nem ártott a magyar szokásoknak, hiszen Magyarországon ez a lényeg ilyenkor: emlékezzünk az elhunytakra, látogassunk ki a sírjaikhoz.

Ami pedig az egész október végéhez, november elejéhez kapcsolódóan a legidegesítőbb, legbosszantóbb és egyben legmodorosabb szokás, az annak a hangoztatása, hogy

ez itt Magyarország, itt nem halloween van, hanem mindenszentek.

Autentikusabb lenne persze helyesírási hibákkal idézni ezt a közösségi médiákban terjedő „üzenetet”. Teljesen felesleges a két ünnepet egymással szembeállítani, hiszen nem is ugyanarra a napra esnek, így nem jelent túl nagy kihívást mindkettőt megtartani a maga módján.

Persze a Facebook nem létezne az ilyenek nélkül, így előre készülhetünk is a következő, hasonlóan magas színvonalú posztokra, „mémekre”:

Nálunk a Mikulás jön, nem a Télapó.

Nálunk karácsonykor a Jézuska jön, nem a Mikulás/Télapó.

Gondoljunk azokra is, akik szilveszter éjszaka is dolgoznak.

Ne petárdázz, mert ha kiszökik a kutyusom, akkor letöröm a kezedet, te mocskos g***.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Nyílt levélben fordult Karácsonyhoz a kárpátaljai újságíró

Nyílt levélben fordult Karácsonyhoz a kárpátaljai újságíró

A cikkben változtatás nélkül közöljük Varga Ádám, a Pesti Srácok újságírójának nyílt levelét.

Lengyel nagykövet: megállapodás született az EU-ban az orosz olaj árplafonjáról

Az Európai Unió tagországai előzetesen megállapodtak a tengeren szállított orosz olaj hordónkénti árplafonjáról, amely 60 dollár lesz – erről tájékoztatta az újságírókat Andrzej Sados, Lengyelország Európai Unió mellé rendelt állandó képviseletének vezetője pénteken.

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Egy temetőben is vidámabb a hangulat, mint a tegnap este a német válogatott öltözőjében volt A Nationalelf 4-2-re verte Costa Ricát, ám ez kevés volt, 2018 után újra a csoportkörben búcsúzott a világbajnokságtól. A Bild kínos részletességgel számolt be a német búcsúról. A brüsszeli marokkóiak pedig újra tüzesen ünnepelték, hogy a számukra otthont biztosító Belgium csapata kiesett. 

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

Az energetikai infrastruktúra összekötése Magyarország és Szlovénia között szimbolizálja a két nép jövőbe vetett reményét is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Cirkovcében a Cirkocve-Pince villamosenergia-távvezeték átadóünnepségén.

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Szerbia – Svájc.

Afrikában kötnek ki az Ukrajnába küldött fegyverek

A nigériai elnök egy konferencián aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a líbiai háborúhoz hasonló módon az ukrajnai háborúból is kezdenek a fegyverek beszűrődni a Száhel-övezet térségébe, ami állítása szerint veszélyezteti a kollektív békét és a biztonságot a régióban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére