Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A kutya sem olvassa a csõd szélén álló simicskista lapokat

888.hu

2017.05.31. 17:58

Simicska klasszikus médiabirodalma óriási veszteséggel zárt. A mindigellenzéki Hír TV 771 millió forintos vesztesége mellett a Magyar Nemzet 762 millió mínusszal zárt.

Simicska Lajos médiavállalkozásai óriási veszteséggel zárták a 2016-os évet. A HVG gyűjtése szerint a 2014-ben 7 milliárd forintos nyereséget felhalmozó Hír TV 771 millió deficitet hozott össze.

Hasonló cipőben jár a Magyar Nemzet is, amely a csökkenő példányszám mellett még 762 millió forint veszteséget könyvelt el, miközben az árbevétele megfeleződött 2015-höz képest. A hirdetési bevételek a Nemzet Kft.-nél például 1,2 milliárd forintról 276 millióra estek. A kisebb cégek hasonlóképp jártak: a Heti Válasz vesztesége 114 millió, a Lánchíd Rádióé 102 millió forint.

Simicska lapjait egyre kevesebben olvassák

A hazai sajtótermékek példányszámát auditáló szervezet, a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (MATESZ) legfrissebb adataiból egyértelműen kiderül, hogy Simicska régi médiabirodalmához tartozó lapokat egyre kevesebben olvassák.

A Magyar Nemzet az első negyedévben mindössze 15 837 darabos átlagos értékesítést tudott összehozni. 2016 utolsó negyedévéhez képest ez 6, az előző év azonos időszakához viszonyítva pedig 18,5 százalékos visszaesés. A Magyar Nemzethez hasonlóan a Heti Válasz is rengeteg olvasót veszített: az elmúlt időszakban: 7,34 százalékkal kevesebb fogyott a lapból.

2017 első negyedévében 11 322 darab Heti Választ értékesítettek. Érdekességként fontos megjegyezni, hogy ilyen nagy lejtmenetben a hetilap legutóbb egy évvel ezelőtt volt, tehát feltételezhető, hogy újabb olvasók hagyták ott a Borókai által szerkesztett lapot.

Az online is gyengén teljesít

Az mno.hu-ra is egyre kevesebben kattintanak, a Gemius adatai szerint komoly visszaesés tapasztalható, a SimilarWeb grafikáin pedig jól nyomon követhetőek a trendek. A 888 közvetlen látogatói számban is megelőzi az MNO-t. Sőt, a 888 a legolvasottabb jobboldali portál.

Sorosgyuri, 444 szevasztok!

 

 

 

 

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére