Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A kis gömböc étvágya csak növekszik

Fodor-Horváth Zsófia

2020.03.03. 12:42

Gyurcsány mindent bekebelez.

Ha valaki azt gondolta volna, hogy 2006 után a Böszme eltűnik a politikai süllyesztőben és a fiatal magyar demokrácia legaljasabb politikai szereplőjének végleg búcsút inthetünk, nincs egyedül. Az élet azonban néha furcsa fordulatokat vesz: nagyon úgy tűnik, hogy a legerősebb ellenzéki párt lett a DK, az élén pedig Gyurcsány, aki kis gömböc módjára kebelezi be a gyengébbeket. A Jobbik esetében múlt héten még kétséges volt, hogy megéli-e a vasárnapot, az MSZP lassan, de biztosan süllyedő hajójáról Gyurcsányék keblére menekülnek a még élni akarók.

Gyurcsány, a kis gömböc bekebelez | Fotó: AFP

Gyurcsány persze jól játssza a hülyét: tegnap az ATV-ben arról beszélt, hogy ő volt a legjobban meglepve, amikor a III. és a XVIII. kerület MSZP-s polgármesterei közölték vele átlépési szándékukat a DK-ba, ami még semmi ehhez képest: három komplett vidéki MSZP-szervezet DK-ba való átlépése van folyamatban. A hazugság aljas művészetét tényleg mesterien űzi az egykori szemkilövető: elmondása szerint a három szervezet csatlakozását minden erejével gátolja, mert fontos neki az MSZP lelkiállapota, egykori pártja szerinte ekkora veszteséget nem tudna már feldolgozni, neki pedig fontos, hogy az MSZP erősödjön.

Az a bizonyos plafon az ATV stúdiójában erős szerkezetből lehet, mert még akkor sem kezdett el repedezni, amikor a Böszme meggyőződéssel és ártatlan képpel adta elő már ismert ötletét, miszerint az lenne a tisztességes a választókkal szemben, ha 2022-ben közös listával indulna az ellenzék. Persze ő maga sem zárkózik el a miniszterelnöki jelöltségtől, de ha kedves felesége mégis ambicionálná ezt a pozíciót, akkor ő hű társként támogatná ebben. Végül is talán mindegy is, melyik Gyurcsány lesz az élen. Az eredeti verzió, vagy aki politikai tőkét kovácsol saját férjéből és őt túlszárnyalva hazudik. A Gyurcsány, az Gyurcsány, mindegy, hogy szoknyát vagy nadrágot húz éppen.

A kis gömböc csak görög tovább, „Hamm, titeket is bekaplak!” – egy ellenzéki párt sincs biztonságban. De hogy is szól a mese vége? Kirepedt az oldala, kiömlött belőle a sok ember, ki-ki a maga dolgára ment, a kis gömböc meg ott maradt kirepedve.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére