Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A kedvesség világnapja: Gyurcsány besokallt

Horváth K. József

2022.11.13. 13:00

Gyurcsánynak elege lett a baloldali rivalizálásból. Mai Facebook bejegyzésében úgy kiosztotta konkurenseit, elsősorban – a néven ugyan nem nevezett – Momentumot, hogy a fal adta a másikat. Így jár az, aki a Böszmével barátkozik.

 

„Fiatalságod lehetőség, de nem politikai teljesítmény. Múltad nem belépő a holnapba. Most nem lehet két ellenzék.”
– írta Gyurcsány. Tetszik érteni? Vagyis kuss, csönd! Térdre, imára!

Egyébként november 13. a kedvesség világnapja. Ezen jó tulajdonság megünneplését a japán Apró Kedvesség Mozgalom kezdeményezte. Ebből is látszik, micsoda különbség van a japán és a magyar Apró között, ha nagy betűvel kezdjük a szót. Gyurcsány pont úgy kedves a politikai vezető szerepét veszélyeztető pártokkal, ahogy Klárika nagyapja, Apró Antal az '56-os magyar szabadságharcosokkal.

Persze, van is oka, hogy fújjon rájuk. Emlékeznek? Fekete-Győr például azt mondta:
„Nem tudom, hogy Gyurcsány Ferenc mi az istent keres még a politikában. Már igazán eltakarodhatna a közéletből.”
Később Gyurcsány nélküli DK-ról beszél: „Kérdés: Van DK Gyurcsány nélkül? Fekete-Győr: Lennie kell. Sok DK-st is biztosan zavar, hogy a DK egy one man show.” A Momentum londoni politikusa, Csillag Tamás pedig a minap így fogalmazott: „Egyet kell értsek azokkal, akik szerint Gyurcsány tehertétel az ellenzék számára”. Szerinte Gyurcsány egy szűk, a DK-val szimpatizáló réteget leszámítva széles körben, teljesen elutasított politikus. „Számomra érthetetlen, hogy ezt ő miért nem látja be, miért nem képes elszakadni a közélettől. Írhatna könyveket, csinálhatna civil szervezetet, még egy főzős YouTube-csatornával is jobban járnánk.”

 

Szóval, ahogy mondtam, Gyurcsánynak van oka duzzogni. Mostanra aztán be is telt a pohár – ne firtassuk, hogy mivel – amikor kijelentette:
„A 2026-ig terjedő időszakban vagy a Demokratikus Koalíció tudja hatékony erővé szervezni az ellenzéket, vagy senki.” Rövidebben szólva: „Így, vagy sehogy.”

Persze, a Böszmét képmutatása most sem hagyja el. Odasuhint egyet – szintén név nélkül – a Mi Hazánk Mozgalomnak is. „Az Orbánnal szemben fennálló ellenzéki világ egy része, nácirokon politikát folytat. Ők a Fidesz hard. A kormány náci altagozata. Ők ellenfelek.”

Az a Gyurcsány mondja ezt, aki a kormányváltás reményében szövetséget kötött az igazi antiszemita, náci párttal, a Jobbikkal, hogy – Heller Ágnes, Isten nyugosztalja, jóváhagyásával – akár még ilyen áron is megszerezhesse a hatalmat. Olyan embert is támogatott, aki például tetűcsúszdázott, judapestezett. Mi több: Gyurcsány és Jakab neve közös listán szerepelt. S most azzal gyalázza a kormányt, hogy a Mi Hazánk a kormány náci tagozata. Egymáshoz pedig semmi közük. A Mi Hazánk is önállóan jutott be a parlamentben, a választói akaratnak megfelelően. Nem kézen fogva, egymással ölelkezve, mint Gyurcsány a Jobbikkal.

 

De visszatérve a Böszme és a Momentum viszonyára voltaképpen megállapítható, hogy akiknek ilyen barátai vannak, azoknak ellenségekre már nincs is szükségük. A jobboldalról szemlélve bízhatunk abban, hogy a 2026-ig tartó felkészülési időszakban még sok látványos, szórakoztató csörtét tekinthetünk majd meg a felek között.

Helyette persze gondolkodhatnának valami pozitív, vonzó üzenetben is a magyarok számára, de erre csak a klasszikus vicc jut az ember eszébe:
„Lenin: – Elvtársak, ami nem megy, azt ne erőltessük! Sztálin: – De azért csak próbáljuk meg…”

Ne felejtsük el, ma van a kedvesség világnapja. Ez a továbbra is tartósnak ígérkező baloldali bolhacirkusz mi más lenne a józan magyaroknak, mint igazi kedveskedés. Zene a füleknek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij: Ukrajna nem fogja megengedni az európai értékek elpusztítását

Zelenszkij: Ukrajna nem fogja megengedni az európai értékek elpusztítását

Ukrajna nem fogja megengedni, hogy egy diktátor szándékosan elpusztítsa az uniós tagországok által képviselt értékeket – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Brüsszelben, az Európai Parlament soron kívüli plenáris ülésén csütörtökön.

Oroszország nemzetközi vizsgálatot követel az Északi Áramlat elleni merénylet ügyében

Nemzetközi vizsgálatot kellene indítani az Északi Áramlat gázvezetékeinél történt robbanások ügyében Seymour Hersh Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró blogbejegyzése alapján – mondta Vjacseszlav Vologyin orosz házelnök csütörtökön.

Orbán Viktor: Magyarország a béketáborhoz tartozik

Magyarország továbbra is humanitárius és pénzügyi támogatást nyújt a Ukrajna számára – közölte Orbán Viktor miniszterelnök Twitter-üzenetében csütörtökön.

EP-korrupciós botrány: jóváhagyták az uniós parlamenti reformterveket

EP-korrupciós botrány: jóváhagyták az uniós parlamenti reformterveket

Az Európai Parlament (EP) képviselőcsoportjainak vezetői az EP házbizottságaként működő Elnökök értekezletén jóváhagyták Roberta Metsola EP-elnök által javasolt, az intézményi reformra vonatkozó terveket – tájékoztatott az uniós parlament csütörtökön.

Gulyás Gergely: Távoznak a miniszterek a vagyonkezelői alapítványokból

Gulyás Gergely: Távoznak a miniszterek a vagyonkezelői alapítványokból

A soproni kormányülés fejleményeit ismertette Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére