Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A kapitány célja továbbra is a választók félrevezetése

Horváth K. József

2022.01.10. 15:00

Ha olyan egyszerű lenne eltalálni a lottó ötöst, mint megjövendölni azt, hogy Márki-Zay (MZP) kapitány le fogja tagadni, hogy magánosítani akarta az egészségügyet, akkor valószínűleg már milliárdos lennék.

Talán emlékeznek, pénteken írtam arról, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje egy korábbi fórumon bejelentette, drasztikusan magánosítaná az egészségügyet. Valószínűsítve, hogy ezt hamarosan MZP, alias Mini Feri hamarosan le fogja tagadni. Két nappal később már arról írhattunk, hogy Márki-Zay a Fideszt vádolja az egészségügy magánosításával. Amiben természetesen egy szó sincs saját privatizációs szándékainak a megerősítéséről vagy tagadásáról, csak arról, hogyan lehet az egészségügy magánosításának rosszul csengő szándéka felelősségét a politikai ellenfélre tolni.

Aztán eljött a pillanat, amikor Márki-Zay beült egy gépkocsi hátsó ülésére, ahogy a beállítást már Gyurcsánytól és Karácsonytól is látta, és előjött a farbával, amit ki is tett a Facebook-oldalára. Természetesen letagadta, hogy „drasztikusan magánosítani” akarná az egészségügyet. Szó szerint ezt jelentette ki: „Magánosítani a kórházakat nem szeretnénk.” Aztán hozzátette azt is, hogy „Nagyon vicces, hogy pont bennünket vádolnak azzal, akik vissza akarjuk adni a járóbeteg-ellátást az önkormányzatoknak, akik az állami egészségügyet akarjuk fejleszteni.”

Természetesen az sem tűnik föl neki, hogy senki nem vádolta őt az egészségügy magánosításával. Arról ő kezdett beszélni önként és dalolva egy 2018-as választási fórumon, meg később is. Valamiért azt gondolhatta, hogy az egészségügy fizetőssé tételével belophatja magát a választók szívébe. Azzal a módszerrel, amibe Gyurcsány már csúnyán belebukott. Erre mondják azt, hogy van az a pénz...

És most megint ott tart, hogy ő, a ma született bárány vádaskodik. Ezt volt képe megfogalmazni: „Orbán Viktor és a fideszes tolvajok kinézték maguknak az egészségügyet. (...) Nekünk fontos, bizalmas információk mondják el, hogy Orbán Viktor a választás után arra készül, hogy privatizálja az egészségügyet.”

Ezzel kapcsolatban egy halk megjegyzés: Orbán Viktornak tizenkét éve volt arra, hogy privatizálja az egészségügyet, mégsem tette meg. Tessék mondani, miért pont azt áprilisi választási győzelme után fogna hozzá?

Gyurcsány Ferenc idején még népszavazással is kifejezték a magyarok, hogy ellene vannak az egészségügy magánosításának. A Fidesz akkor is a magyarok oldalán állt, míg Gyurcsány a nemzetközi nagytőkéjén, amely – mint mindig – akkor is csak hasznot akart húzni a választókból.

Márki-Zay ugyanígy van ezzel. Még akkor is, ha tagadni próbálja. Egy 2020 őszén a Gellért Szállóan tartott rendezvényen kijelentette: „Nem ördögtől való gondolat, bár tudom, hogy a kórházi napidíj és a vizitdíj a népszavazás óta tabu. Mint ahogy bármiféle piacosítás. Nagy hiba.” Most meg azt vallja, hogy a fizetős egészségügy előnye, hogy fűszoknyás lányok szolgálhatnak fel mojitót.

Fura dolog ez kérem. A Gyurcsányhoz hasonló MZP őszödi szintű hazudozó, aki az őszödi beszédet is igazságbeszédnek állította be, s naponta meg akarja győzni a választókat arról, hogy a tisztánlátás – mint kedvenc tévéműsorának címe –, az egyenes beszéd sehová sem vezet. Hogy ő jobban tudja, mi a jó az embereknek. Látjuk: a fűszoknya és a mojito. Mintha kifejezetten lesajnálná őket. Szerinte legjobb az, ha összezavarja az emberek fejét, hogy róla mindent és mindennek az ellenkezőjét is gondolni lehessen. Azt gondolhatja, valószínűleg így lehet a legtöbb emberhez közel kerülni, szavazatot nyerni. Sajátos megközelítés.

Nem véletlenül mondta a jobboldali rokonszenvvel egyáltalán nem vádolható baloldali publicista Hont András Facebook oldalán a következőt: „Kedves Fidesz! Könyörgök, mondjál már valami eget rengető baromságot, úgy szeretnék azzal foglalkozni.” Nyilván nem pedig azzal a sok félrevezető aljassággal, amellyel Márki-Zay akar mindenáron választást akar nyerni.

Látszik azonban, hogy a magyarok nagyon nem vevők Gyurcsány miniszterelnök-jelöltjének „egyenes beszédére”. Ami nemcsak antidemokratikus, nemcsak szembemegy a szolidaritás elvével is. Még a baloldali sikerért küzdő Hontot is kiveri tőle a víz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére